Σάββατο 30 Μαΐου 2015

0 1 στα 2 ελληνόπουλα έχει επισιτιστικό πρόβλημα - Και κάποιοι φώναζαν ότι τα μνημόνια είναι "ευλογία"!

Βαρύ τίμημα πληρώνουν τα Ελληνόπουλα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ένας στους δυο μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, το 42% των παιδιών δεν έχει φυσιολογικό βάρος, ενώ μία στις 6 οικογένειες δεν έχει πηγή εισοδήματος.
 
Τα δεδομένα αυτά, τα οποία έχει συλλέξει και επεξεργαστεί το Ινστιτούτο Prolepsis, παρουσίασε την Τρίτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του, καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Αθηνά Λινού.
 

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

0 Τούρκος δημοσιογράφος για την “Άλωση το 1453″...«Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας, ήρθαμε εκ των υστέρων και τα πήραμε με τη βία».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Εντίν Αργκις επιχειρεί μέσα από την εφημερίδα Sabah να παρουσιάσει μια σειρά από αλήθειες και τίτλο «Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή βία έχουμε δώσει στην Ανατολή με τις πράξεις μας..». 

«Αν οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο με θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»…

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

0 Ὥςτέ λοιπόν εἴχαμε ὄργια ἐλλειμμάτων στό Πολεμικό Ναυτικό τό 2009;

Κι ἐγώ πρέπει νά τό πιστέψω αὐτό;

Δῆλα δή ΜΟΝΟΝ τό 2009 εἴχαμε τά ὄργια;

Τά προηγούμεα χρόνια ΔΕΝ εἴχαμε ὄργια; Εἴχαμε …ὀργιάκια; Διότι ἐξ ὅσων γνωρίζω, μόνον ὁ Ἄκης μὲ τὴν ΣΥΜΜΟΡΙΑ του, μᾶς …ξαλάφρωσαν κατὰ κάτι δισεκατομμύρια, ἀρκετὰ πρὶν ἀπὸ τὸ 2009!!!

(Προσωπική του …λεία μόλις 54 ἐκατομμύρια… Ἐπισήμως!!!)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

0 Πασχίζοντας νὰ ἀπελευθερωθοῦν ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες…


Πασχίζοντας νὰ ἐπελευθερωθοῦν ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες...Διαβᾶστε τὶ ἔλεγε ὁ Γερμανὸς φιλόσοφος Νίτσε γιὰ τοὺς Ἕλληνες τὸ 1872, γιὰ νὰ καταλάβετε τὸ «ἀνεξήγητο» μῖσος ὅλων τῶν Δυτικῶν γιὰ ἐμᾶς.
Τὸ κείμενο εἶναι ἀποκαλυπτικό, διαφωτιστικὸ καὶ προφητικό:

«Ἀποδεδειγμένα σὲ κάθε περίοδο τῆς ἐξελλίξεώς του ὁ δυτικοευρωπαϊκὸς πολιτισμὸς προσπάθησε νὰ ἀπελευθερώσῃ τὸν ἑαυτό του ἀπ᾿ τοὺς Ἕλληνες. Ἡ προσπάθεια αὐτὴ εἶναι διαποτισμένη μὲ βαθύτατη δυσαρέσκεια διότι ὁτιδήποτε κι ἂν δημιουργοῦσαν, φαινομενικὰ πρωτότυπο καὶ ἄξιο θαυμασμοῦ, ἔχανε χρῶμα καὶ ζωὴ στὴν σύγκρισή του μὲ τὸ Ἑλληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν καὶ κατέληγε νὰ μοιάζει μὲ φθηνὸ ἀντίγραφο, μὲ καρικατούρα.

0 Χαμογελᾶ στὴν ἀναποδιὰ καὶ ἐξακολουθεῖ νὰ πορεύεται ὁ Ἄνθρωπος…


Χαμογελᾶ στὴν ἀναποδιὰ καὶ ἐξακολουθεῖ νὰ πορεύεται ὁ Ἄνθρωπος...Τὸ δάκρυ, τὰ δύσκολα, τὰ ἀνάμεικτα καὶ πολυσύνθετα προβλήματα ἦσαν πάντα στὸν πλανήτη κι ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι, ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, καλούμεθα νὰ τὰ ἀντιμετωπίζουμε. Ἐὰν ἐπιτρέπαμε σὲ καταθλίψεις καὶ σὲ αὐτοκτονικὲς τάσεις νὰ μᾶς καταβάλλουν, εἶναι βέβαιον πὼς ἀπὸ αἰῶνες πρὶν θὰ εἶχε σβήση ἡ ζωή. Γιὰ νὰ μὴν διστάσουν νὰ ἐξακολουθήσουν, ἀκόμη καὶ μέσα ἀπὸ φρικτὲς γενοκτονίες, κάποιοι σημαίνει πὼς ΟΛΟΙ μας μέσα μας κουβαλᾶμε ἀστείρευτες πηγὲς δυνάμεως, ποὺ ἀξίζει, σὲ κάθε δυσκολία μας, νὰ τὶς ἐντοπίζουμε καὶ νὰ τὶς ἐλευθερώνουμε. Διότι ὁ ἄνθρωπος στὰ δύσκολα συνήθως εἶναι …μόνος του.
Καὶ μόνον στὰ δύσκολα ἀποδεικνύεται ἡ ἀποφασιστικότης του νὰ ζήσῃ, ἤ ὄχι.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

0 Δύο συγκλονιστικές προφητεῖες γιά τήν κάρτα τοῦ πολίτη! Ἅγιος Ἀρέθας-Ἄγιος Ἐφραίμ ὁ Σύρος ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΑ!

εἶναι τό χάραγμα ἐπάνω στό σῶμα μας
πρίν τό χάραγμα-σφράγισμα μέσα στό σῶμα μας


ΑΓΙΟΣ ΑΡΕΘΑΣ:

...τό χάραγμα ἀρχικά θά δοθεῖ μέ τήν μορφή πλακιδίου (κάρτας) καθημερινῆς χρήσης.


ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ:
...οἱ ἄνθρωποι θά βαστάζουσιν τό σημάδι του πρό τῆς ἐλεύσεως τοῦ ἀνόμου...



0 Τσουβάλι ανθρωπιστικής βοήθειας με το «666» στο Νεπάλ!!! (καί βίντεο)


Σε πλάνα του Al Jazeera, από τις προσπάθειες των διασωστών να βρουν ζωντανούς ανθρώπους ανάμεσα στα ερείπια που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στο Νεπάλ, μια εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί ερωτηματικά.

Ανάμεσα στους σεισμόπληκτους, που παρακολουθούν την επιχείριση διάσωσης, διακρίνεται ένας άνθρωπος που φέρει στην πλάτη του ένα τεράστιο τσουβάλι που φέρει λογότυπο τον αριθμό 666 μέσα σε κόκκινο φόντο ανάμεσα σε δύο κλάδους ελιάς, δηλαδή κλάδους – στεφάνι δόξας.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

0 Συλλαλητήριο υπέρ της κάνναβης στο Σύνταγμα με την υποστήριξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και χορηγό e-shop που πουλάει σπόρους για καλλιέργεια

Δώδεκα ολόκληρες ώρες θα διαρκέσει η 1η Γιορτή Κάνναβης στο Σύνταγμα στις 9 Μάη, με αίτημα την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, τη νομιμοποίηση της θεραπευτικής και ψυχαγωγικής κάνναβης, αλλά και την αυτοκαλλιέργειά της (κοινώς, γλάστρες στο μπαλκόνι).
Μεταξύ των υποστηρικτών της γιορτής που οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν «συλλαλητήριο» υπάρχει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, όπως βλέπουμε στην αφίσα της γιορτής. Εκεί, φαίνεται και πως στους σπόνσορες συμπεριλαμβάνεται και το canabiseeds.com, ένα e-shop πώλησης σπόρων κάνναβης. To canabiseeds, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο «είναι δημιούργημα μια καταλανικής/ελληνικής συνεργασίας». Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι από την αρχική σελίδα του εν λόγω site όπου παρατίθενται φωτογραφίες από το εμπόρευμα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς, για παράδειγμα τρεις σπόροι της ποικιλίας "Northern Light #5 X Haze" κοστίζουν 56 ευρώ...

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σήμερα το πρωί τον αρνητικό σχολιασμό του διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη που δήλωσε πως «με όλο το σεβασμό» η πολιτική νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει απευθυνθεί σε ειδικούς στα θέματα της απελευθέρωσης πριν αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο.
Η γιορτή που θα διαρκέσει δώδεκα ώρες και θα έχει μορφή συλλαλητηρίου, διοργανώνεται στο πλαίσιο της  παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March. Μάλιστα το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που διοργανώνει τη γιορτή τη συνδέει με «την 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού». Στόχος μεταξύ άλλων είναι να υπάρξει ενημέρωση για τις αντιναρκωτικές πολιτικές, για τα εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης που εφαρμόζονται σε όλο το κόσμο και τον οφέλη τους. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (13:00 το μεσημέρι με 01:00 το βράδυ) για να το κάνουμε νόμιμο με την παρουσία μας και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει σύντομα.»
Τι ακριβώς, όμως επιδιώκει η 1η Γιορτή Κάνναβης που υποστηρίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάστε αναλυτικά στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της διοργάνωσης:
«Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ εξελίσσεται και μεταλλάσσεται, γειώνεται και επανακαθορίζει την πολιτική του δράση, ορμώμενο από τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την κάνναβη. Το Σάββατο 9 Μαΐου, 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού, καλούμε σε μια μαζική συγκέντρωση- συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουμε με χαμόγελα και τραγούδια τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Μια γιορτή για την ειρήνη, την απελευθέρωση, την αξιοπρέπεια και την αλήθεια. Σπάμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις. Σπέρνουμε την αλήθεια γιατί είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.
Δεν προπαγανδίζουμε τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, αντίθετα θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και στην πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Να ενημερώσουμε ότι οι αντι-ναρκωτικές πολιτικές που ακολουθούνται κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τις ίδιες τις ουσίες, ενώ υπάρχουν άλλες δοκιμασμένες προσεγγίσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη και τη θεραπεία αντί για την καταστολή και τη φυλάκιση, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των ασθενών στην επιλογή της θεραπείας τους με το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο, από την στιγμή μάλιστα που δεν προκαλεί βλάβη σε άλλο άνθρωπο.
Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή. Στείλαμε ότι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα.  Τώρα ανοίγουμε ένα άλλο, τον τελικό, μέχρι να πάρει την μορφή που αρμόζει στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, η νομοθεσία της Ελλάδας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των χρηστών ουσιών.  Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης. Φτάνει πια με την υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό.
Η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό  με καταγεγραμμένη χρήση από την αρχαιότητα. Είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη ευφορική ουσία στον κόσμο, πίσω από το αλκοόλ και τον καπνό αν και παράνομη, ενώ είναι αποδεδειγμένα λιγότερο βλαβερή  και από τις άλλες δύο νόμιμες ουσίες που μέχρι πρόσφατα διαφημίζονταν. Η απαγόρευση της κάνναβης έχει γίνει προθάλαμος για άλλες παράνομες, πιο επικίνδυνες ουσίες, και όχι το ίδιο το φυτό. Αυτή η απαγόρευση θα μας φαντάζει το ίδιο παράλογη σε μερικά χρόνια όπως παράλογη φαντάζει σήμερα η ποτοαπαγόρευση στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, αλλά και η απαγόρευση του καπνού στην Αυστρία δύο αιώνες πριν.
Οι χρήστες δεν είναι εγκληματίες, εγκληματικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται υπό την πίεση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και παραγόντων. Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης, αλλά δημόσιας υγείας. Ενώ υφίσταται σαν φαινόμενο από τα αρχαία χρόνια, έχει διογκωθεί σαν πρόβλημα τα τελευταία 60 χρόνια κυρίως επειδή βρίσκεται σε καθεστώς παρανομίας επομένως δεν μπορεί να υπάρξει κανένας έλεγχος, διαφάνεια, πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Το αποτέλεσμα είναι η γιγάντωση του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς και της βλάβης που προκαλείται στους χρήστες (που βρίσκονται πλέον μέσα σε κάθε οικογένεια). Όποιοι στηρίζουν την απαγόρευση και την καταστολή, αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, στηρίζουν με αυτό τον τρόπο τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.
Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει. Δεν έχει καταφέρει να μειώσει ούτε τη ζήτηση (περισσότεροι χρήστες), ούτε και τη προσφορά ουσιών που διατίθενται σε περισσότερες (αμφιβόλου ποιότητας) ποσότητες από ποτέ, ενώ η μαφία θησαυρίζει και οι χρήστες εξακολουθούν να διώκονται ως εγκληματίες.  Χώρες σε όλο τον κόσμο αλλάζουν πολιτικές για να μειώσουν τη βλάβη από τις εξαρτήσεις, αποποινικοποιούν τη χρήση ουσιών και νομιμοποιούν την κάνναβη για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της χρήσης και κατάχρησης ουσιών με τη σοβαρότητα και την ανθρωπιά που του αρμόζει, καταπολεμώντας ταυτόχρονα το οργανωμένο έγκλημα. Προγράμματα μείωσης της βλάβης για τις τοξικοεξαρτησιογόνες ουσίες (πχ οπιούχα), δοκιμάζονται με επιτυχία σε πολλές χώρες με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεγχόμενους χώρους χρήσης, τα καθαρά σύνεργα και τα προγράμματα σταδιακής απεξάρτησης με υποκατάστατα ή τις ίδιες τις ουσίες.
Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισραήλ, Καναδάς, Ουρουγουάη, αλλά και 24 Πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν δοκιμάσει εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης της χρήσης ή/και νόμιμης ρύθμισης της παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης κάνναβης για προσωπική -θεραπευτική ή/και ψυχαγωγική- χρήση, με θεαματικά αποτελέσματα. Μετά από μια μικρή περίοδο οριακής αύξησης υπήρξε σταθεροποίηση ή και μείωση του αριθμού των χρηστών, αύξηση του ηλικιακού μέσου όρου τους και βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, βελτίωση της ποιότητας της κάνναβης, μείωση της εγκληματικότητας και των φυλακισμένων, αυξημένα έσοδα από έμμεση και άμεση φορολογία, αύξηση θέσεων εργασίας και μείωση ανεργίας, εξοικονόμηση πολύτιμων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων από την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, αποσυμφόρηση φυλακών και δικαστηρίων, βελτίωση δημόσιας υγείας αλλά και της θεραπείας πολλών ασθενειών, και πολλά άλλα.
Στο Κολοράντο των 6 εκατομμυρίων κατοίκων, τον πρώτο χρόνο της νομιμοποίησης της ψυχαγωγικής και ιατρικής κάνναβης (2014): δημιουργήθηκαν 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην αγορά της κάνναβης, 76 εκατ. δολάρια αποδόθηκαν σε φόρους από τις νόμιμες εταιρίες κάνναβης, 12-40 εκατ. δολάρια εξοικονομήθηκαν από τις μειωμένες συλλήψεις, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 600 εκατ. δολάρια και τους 70 τόνους κάνναβης (ιατρική και ψυχαγωγική), το 2014 τα σχολεία έλαβαν από τον ειδικό φόρο κάνναβης περίπου 15 εκατ. δολάρια, ενώ μόνο τον Ιανουάριο του 2015 ο ειδικός φόρος της κάνναβης χρηματοδότησε με 2,3 εκατ. δολάρια τα σχολεία της Πολιτείας, ποσό 10 φορές μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο του 2014.
Στην Χιλή μόλις θέρισαν την πρώτη κρατική καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης ενώ στην Ιταλία ο Στρατός θα καλλιεργεί σύντομα φαρμακευτική κάνναβη για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών της χώρας, η οποία ήδη συνταγογραφείται σε Ολλανδία, Ισπανία και Τσεχία. Θέλουμε να τονίσουμε εδώ ότι δεν επιθυμούμε την εμπορευματοποίηση του θεραπευτικού κλάδου και τη δημιουργία μονοπωλίων είτε από το κράτος, είτε από την αγορά. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην αυτο-καλλιέργεια και την ελευθεροχρησία του φυτού της κάνναβης από τους ασθενείς και όχι την ανάπτυξη πατενταρισμένων θεραπευτικών σκευασμάτων από μεγάλες εταιρίες. Επίσης, αν δεν διασφαλιστεί το δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, και τη συλλογική μη-κερδοσκοπική παραγωγή που ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη συλλογική ζήτηση (πχ από τα μέλη μιας λέσχης), τότε η προμήθεια μόνο από ελεγχόμενα σημεία πώλησης θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, λόγω της υψηλής φορολόγησης.
Πλέον τα επιστημονικά δεδομένα και οι καλές πρακτικές από τις άλλες χώρες συνηγορούν ότι η απαγόρευση και η καταστολή έχουν αποτύχει, ενώ υπάρχουν και εφαρμόζονται με επιτυχία άλλα μοντέλα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και της χρήσης ουσιών.
Δυστυχώς όμως οι πολιτικές και η νομοθεσία στην Ελλάδα εξακολουθούν να στηρίζονται σε ιδεοληψίες και ηθικό πανικό. Θα έπρεπε να υπάρξει μια αντικειμενική, επιστημονικά τεκμηριωμένη αξιολόγηση του κόστους- οφέλους της εφαρμοζόμενης (αποτυχημένης) κατασταλτικής πολιτικής, σε αντιδιαστολή με το κόστος- όφελος μια άλλης προσέγγισης με έμφαση στη πρόληψη, τη μείωση της βλάβης, τον πλουραλισμό στη θεραπεία, στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στη βάση της επικινδυνότητας των ουσιών και φυσικά στην αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, καθώς και τη νομιμοποίηση της ιατρικής και ψυχαγωγικής χρήσης και της καλλιέργειας κάνναβης.
Για εμάς ένα βέλτιστο μοντέλο για την κάνναβη είναι αυτό που εφαρμόζεται στην Ουρουγουάη (δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια, δημιουργία και συμμετοχή σε μη-κερδοσκοπικές λέσχες μελών -cannabis social clubs- και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή σε ενήλικες πολίτες της χώρας), ενώ πολύτιμες εμπειρίες μπορούμε να διδαχθούμε από τις προσεγγίσεις της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας, της Πορτογαλίας και των ΗΠΑ. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα για την προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα και την συγκεκριμενοποίηση του σχεδίου νόμιμης ρύθμισης, που θα δώσει έμφαση στο δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, στην μη-κερδοσκοπική διάσταση και τις λέσχες μελών, τη μείωση της βλάβης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά, σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τα δημοσιονομικά της χώρας, από την ταυτόχρονη νομιμοποίηση της ινδικής και κλωστικής κάνναβης, καθώς η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός, η βιοτεχνία, το εμπόριο, οι υπηρεσίες θα επωφεληθούν με τη δημιουργία τουλάχιστον 20-40 χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της αγοράς της κάνναβης (παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση, έρευνα, εκπαίδευση, κλπ), καθώς και την εισροή εκατοντάδων εκατομμυρίων στα ταμεία του κράτους μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Με αυτή την εισροή εσόδων θα μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών, αλλά και να επενδύσει σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα, ο πολιτισμός και η μέριμνα.
Είναι σημαντικό και επείγει, ιδιαίτερα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, μορφές καρκίνου, νόσο Κρονς (και άλλες 200 ανθρώπινες ασθένειες), να μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τη θεραπεία και το κατάλληλο φάρμακο για την πάθησή τους. Να έχουν νόμιμα στη διάθεσή τους το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, καθώς μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και χωρίς τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάζουν τα χημικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Είναι εγκληματικό και απάνθρωπο να στερούμε από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους το δικαίωμα στη θεραπεία με κάνναβη, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς και υπάρχουν πλέον εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες για να υποστηρίξουν την αποτελεσματικότητά της σε πολλές ανθρώπινες παθήσεις. Στην εποχή του ίντερνετ οι ασθενείς πληροφορούνται για τα θεαματικά αποτελέσματα και αναγκάζονται να προμηθεύονται το φάρμακο τους από τα παράνομα κυκλώματα, με κάθε κίνδυνο που αυτό περιέχει, ακόμα και να παρασκευάζουν από μόνοι τους λάδια και εκχυλίσματα κάνναβης μέσα από διαδικτυακές οδηγίες. Το φυσικό φάρμακο της κάνναβης για να έχει τα σωστά αποτελέσματα πρέπει η δοσολογία και η ποικιλία της κάνναβης να είναι προσαρμοσμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή, που θα πρέπει να παρακολουθείται από θεράποντα ιατρό όσο την χρησιμοποιεί. Όσο κρατάμε το φάρμακο κάνναβη στην παρανομία, τόσο παίζουμε με τις ζωές ασθενών και θέτουμε σε κίνδυνο αυτούς και τον περίγυρό τους.
Ένα πράγμα λέμε από την αρχή, η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη. Βοήθησε να μεταφέρουμε το μήνυμα της αλήθειας και της υπευθυνότητας παντού. Η κατάχρηση δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν, καθώς μετατρέπει το φάρμακο σε φαρμάκι και αυτό ισχύει για όλες τις ουσίες. Οι άνθρωποι που κάνουν προβληματική χρήση ουσιών είναι η μειοψηφία ανάμεσα στους χρήστες, ενώ θρηνούμε περισσότερα θύματα κάθε χρόνο από τις νόμιμες ουσίες (αλκοόλ, καπνό, φάρμακα) και τα τροχαία ατυχήματα, παρά από τις παράνομες ουσίες (συγκεκριμένα από κάνναβη δεν έχει σημειωθεί ούτε ένας θάνατος). Η λύση δεν είναι να απαγορεύσουμε τον καπνό, το αλκοόλ και τα αυτοκίνητα, αλλά να θέσουμε τη χρήση ουσιών σε ένα νόμιμο πλαίσιο για να μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια, πιο ανθρώπινα και πιο αποτελεσματικά.
Δεν προτείνουμε τη χρήση ουσιών, σίγουρα δεν κάνει για όλους τους οργανισμούς. Από την άλλη είναι μια προσωπική επιλογή που πρέπει να γίνεται σεβαστή, μέσα σε ένα ενημερωμένο και υπεύθυνο πλαίσιο, ενώ πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση για να μειωθεί η βλάβη για τον χρήστη. Δεν θέλουμε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, σίγουρα πιο ανεξέλεγκτη από τώρα δεν θα είναι με την αποποινικοποίηση, αλλά να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια των χρηστών. Θέλουμε ένα νόμιμο πλαίσιο ρύθμισης και ελέγχου όλων των ουσιών και μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ και του καπνού.
Φέτος στην παγκόσμια ημέρα δράσης Global Marijuana March (2 και 9 Μαΐου) θα συμμετέχουν περισσότερες από 220 πόλεις από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Αθήνα συμμετέχει για 11η συνεχή χρονιά. Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (13:00 το μεσημέρι με 01:00 το βράδυ) για να το κάνουμε νόμιμο με την παρουσία μας και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει σύντομα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Διάδωσέ το παντού, γίνε πρεσβευτής της κάνναβης στην περιοχή σου, οργάνωσε ένα λεωφορείο για μαζική μεταφορά στην Αθήνα, μοίρασε πληροφορίες και ενημέρωση. Φέρε μαζί σου πολύχρωμη και ευρηματική διάθεση.
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους:
Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης “Το Ίαμα”, Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νέοι Πράσινοι, Greenman team, Gr420.info, Cannabishellas.com, Κόψε μια τζιβάνα- T-LAY TV, Medical Mediterranean Genetics, Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, ENCOD, Trekt Uw Plant Cannabis Social Club, Soul Asylum, OccupyAthens, Diogenis- Drug Policy Dialogue South East Europe (SEE).»

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

0 ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (Bullying ) ΣΕ ΓΟΝΕΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ….
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ , ΘΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ , ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;;;;……..
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ  , ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ  ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ  ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ………. 
Ο ΛΑΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ ………

Ο Θανάσης Τσακαλης, έκανε το μοιραίο λάθος, να αποκαλύψει τις μίζες στον στρατό....
Κι από τότε τον κυνηγούν τα θρασίμια του συστήματος..
Ανάμεσά τους και το ΚΚΕ...
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!
Πόπη Σουφλή


 tsakalis-660x330
Επειδή πλέον δεν αντέχω άλλη δίωξη , επειδή δεν αντέχω την ψευτιά , επειδή δεν αντέχω να καλύπτουν δημοσίους υπάλληλους για λίγους ψήφους , επειδή δεν …



Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

0 Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ "ἡ εἰσαγωγή τοῦ σφραγίσματος" (Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης) ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Εὐχαριστοῦμε τούς Ἁγιορεῖτες Πατέρες πού ἐνημέρωσαν τό Ἱστολόγιο ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ γιά τό νέο τους ἔντυπο μέ τίτλο: "Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-'ἡ εἰσαγωγή τοῦ σφραγίσματος' (Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης)".

Πρόκειται γιά τό δεύτερο στήν σειρά ἁγιορείτικο ἔντυπο-μετά τό ἀντικοικουμενιστικό "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-διαχρονική μαρτυρία στούς ἀγῶνες ὑπέρ Πίστεως", τό ὁποῖο ἔρχεται νά δώσει τά φῶτα του στούς πιστούς ὅσον ἀφορᾶ τό μεῖζον θέμα: "κάρτα πολίτη", πού ὡς γνωστόν, ἀνησύχησε καί ταρακούνησε γιά πολλοστή φορά καί πάλι πρόσφατα τόν Ἑλληνικό Ὀρθόδοξο λαό! Στίς ἑπόμενες μέρες, μάλιστα, θά ὑπάρξει καί Β΄ Ἐπανέκδοση, ἀκόμη πιό ἐνισχυμένη, τήν ὁποία θά σᾶς δημοσιεύσουμε καί πάλι στό Ἱστολόγιo ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ, δι' εὐχῶν!


0 Νά πῶς θά ἐπαληθευθεῖ ἡ Ἀποκάλυψη καί πῶς θά ἐμφανίζεται ὁ Ἀντίχριστος ταυτόχρονα σέ ὅλον τόν κόσμο γιά νά τόν προσκυνήσει!!! (καί βίντεο)

Ἀπό τό βιβλίο τοῦ συγχωρεθέντος μοναχοῦ Παρθενίου τοῦ Ἁγιορείτου, ἀποκαλύπτουμε πῶς θά ἐμφανίζεται ὁ Ἀντίχριστος στούς ἔσχατους καιρούς σέ ὅλον τόν κόσμο ταυτόχρονα καί θά ἐπιβάλλεται διά νόμου νά τόν προσκυνοῦν ὅλοι!

Εἴτε μέ τήν τεχνολογία τοῦ ὁλογράμματος, εἴτε μέ τήν παρεμφερή τεχνολογία τρισδιάστατης εἰκόνας 3d  θά ἐμφανίζεται σέ δημόσιους χώρους ὁ Ἀντίχριστος ταυτόχρονα σέ ὅλη τήν ἀνθρωπότητα καί θά ἐπιβάλλεται ἡ προσκύνησίς του ὡς Θεό. Ἀκριβῶς ὅπως μᾶς λέγουν καί προειδοποιοῦν ἡ Ἀποκάλυψις καί πολλοί Ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας μας στίς προφητεῖες τους περί Ἀντιχρίστου καί ἐσχάτων χρόνων. Ὅποιος θά ἀρνεῖται νά τόν προσκυνήσει, θά διώκεται, θά συλλαμβάνεται καί θά ὁδηγεῖται σέ θάνατο.