Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Προωθεί τις Πρέσπες ο Μητσοτάκης..Που είστε δήθεν πατριώτες;;


Δεν είπε λέξη στον Ζάεφ για τη συμφωνία και του υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει και στον Μακρόν να πάρει πίσω το βέτο!
O δυνηρή έκπληξη και διάχυτη απογοήτευση προκαλεί η θεαματική μεταστροφή του ....


πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τη  συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη «ξέπλυνε» ουσιαστικά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, προσφέροντας ένα γενναιόδωρο άλλοθι στους ερασιτεχνικούς και εθνικά επιζήμιους χειρισμούς του ολέθριου διδύμου Τσίπρα - Κοτζιά. 
Ως μη όφειλε μάλιστα, όπως έσπευσε να αποκαλύψει μετά τη συνάντηση ο συνομιλητής του, ώστε να κατοχυρώσει δημόσια την ελληνική δέσμευση, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα πιέσει προσωπικά προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και στην πλευρά του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν, που έχει θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., προκειμένου να υποχωρήσει σε πιο ευνοϊκές θέσεις και να απαγκιστρωθεί το θέμα από τη διπλωματική ακινησία.
Από την καρδιά της Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός, ο οποίος προειδοποιούσε προεκλογικά ότι σε περίπτωση παραβίασης των όρων της συμφωνίας από τους Σκοπιανούς ήταν αποφασισμένος να θέσει βέτο, εμφανίστηκε, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μαξίμου, «να επαναλαμβάνει την κριτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών».
Όταν, όμως, η συζήτηση μπήκε στο «διά ταύτα», δήλωσε απολύτως ευθυγραμμισμένος με τη σκληρή γραμμή Ουάσινγκτον - Βερολίνου, ότι «από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες και είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση».
Αφωνία
Είναι, μάλιστα, εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε κάθε αναφορά στην κατά κόρον, έμπρακτη και σε καθημερινή σχεδόν βάση προκλητική καταπάτηση της προβληματικής συμφωνίας από τους Σκοπιανούς, γεγονός που οδήγησε την Αθήνα το προηγούμενο διάστημα να προχωρήσει σε διαδοχικά διαβήματα διαμαρτυρίας στη γειτονική χώρα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ελληνας πρωθυπουργός, με αξιοσημείωτη άνεση που προκαλεί το κοινό αίσθημα, εμφανίζεται επίσης αναίτια ως ταπεινός αχθοφόρος των διπλωματικών αποσκευών των Σκοπίων στις Βρυξέλλες και τις δυτικές πρωτεύουσες, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη της χώρας, που στέκεται αμετακίνητη στις εθνικές θέσεις. 
Παραβλέποντας την ασυνέπεια του συνομιλητή του, ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί του ότι «η εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας καθώς και η περιφερειακή συνεργασία παραμένουν ουσιώδη κριτήρια για όλα τα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας, αλλά και για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων». Και για να διαλύσει κάθε αμφιβολία, υπογράμμισε «τη διαχρονική στάση της χώρας μας υπέρ της ευρωπαϊκής πολιτικής διεύρυνσης στα δυτικά Βαλκάνια», παραλείποντας και πάλι να αναφερθεί στις στοιχειώδεις προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα.
Στη συνάντηση, που έγινε στο περιθώριο του 4ου Thessaloniki Summit, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, ενώ κάποια στιγμή οι δύο πρωθυπουργοί ζήτησαν να συνομιλήσουν μόνοι, χωρίς τους συνεργάτες τους.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την αμοιβαία βούλησή τους για ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Σκοπίων, καθώς και για την υλοποίηση έργων που «θα διευκολύνουν τη συνδεσιμότητα στην περιοχή μας προς όφελος του διμερούς εμπορίου».
Στο επίσης ακανθώδες ζήτημα των εμπορικών σημάτων, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα λογότυπο (αναλυτικά στη διπλανή σελίδα) που υπονομεύει από άλλη σκοπιά τόσο την ιστορία όσο και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της Μακεδονίας. Φαίνεται δε ότι το εν λόγω λογότυπο έχει αφετηρία το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας.
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, με τον οποίο συζήτησε για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, όπως και για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου