Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Μήπως υπάρχουν ομοιότητες Κορονοϊου και ραδιενεργειας;;; Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) τι έχει να μας πει;;;;


Σας παρουσιάζουμε κάποια στοιχεία…… ΑΠΛΑ  εσείς ως ελεύθεροι άνθρωποι…..  Διερευνήστε το…





« Οι ακτινοβολίες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τις ιοντίζουσες και τις μη ιοντίζουσες. Ιοντίζουσες (όπως η ραδιενέργεια) είναι οι ακτινοβολίες που μεταφέρουν ενέργεια ικανή να εισχωρήσει στην ύλη, να προκαλέσει ιοντισμό των ατόμων της, να διασπάσει βίαια τους χημικούς δεσμούς των στοιχείων και να προκαλέσει βιολογικές βλάβες σε ζώντες οργανισμούς.»



«Η έκθεση μπορεί να έχει είτε άμεσα, είτε πιο μακροπρόθεσμα βλαπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν τα ραδιενεργά σωματίδια, να τα καταπιούν ή αυτά να κάτσουν στο δέρμα τους.»

«Η έκθεση σε πολύ μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας μπορεί να ακολουθηθεί από άμεση καταστροφή κυττάρων, οργάνων και συστημάτων και να οδηγήσει στο θάνατο του ανθρώπου.»

«Τέτοιες δόσεις που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, παρατηρήθηκαν μόνο σε μεγάλα ραδιολογικά ή πυρηνικά ατυχήματα και είναι μια πιθανή απειλή»

«Η έκθεση σε 1 Sv ακτινοβολίας εκτιμάται ότι αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου κατά περίπου 5%.»

«Οι μεγάλες δόσεις προκαλούν ναυτία, εμετό, αδυναμία, διάρροια, πονοκεφάλους, πυρετό, πτώση μαλλιών, δερματικά εγκαύματα, δυσλειτουργία οργάνων, πρόωρη γήρανση και πιθανώς πρόωρο θάνατο.»

«Το καίσιο-137, που είναι πιο επικίνδυνο, μπορεί να μολύνει την τροφή και το νερό, συσσωρευόμενο στους μαλακούς ιστούς του οργανισμού, όπως στους μυς. Έχει ημι-ζωή περίπου 30 ετών και αποβάλλεται σταδιακά μέσω των ούρων.

Το ιώδιο-131, που αναπνέεται ή καταπίνεται, έχει πιο σύντομη ημι-ζωή οκτώ ετών. Συγκεντρώνεται στον θυρεοειδή και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε λίγα χρόνια, ενώ σε χαμηλές δόσεις μειώνει την παραγωγή των ορμονών του αδένα.»

«Τρόποι προστασίας

Η εκκένωση μιας περιοχής ώστε να απομακρυνθεί ο πληθυσμός, η καταφυγή σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο χώρο, κατά προτίμηση σε ένα υπόγειο ή ειδικό καταφύγιο, καθώς και η λήψη χαπιών ιωδίου, είναι οι τρεις κυριότεροι μέθοδοι προστασίας των πολιτών σε περίπτωση διαρροής ραδιενέργειας.

Η σφράγιση του χώρου διαμονής, αν πρόκειται για σπίτι, πρέπει να γίνεται σε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες με κολλητικές ταινίες και κάθε άλλο μέσο, ώστε να μην εισχωρήσει η ραδιενεργός σκόνη στο χώρο, την εισπνεύσουν οι άνθρωποι και επικαθήσει στους πνεύμονές ή το δέρμα τους.

Βοηθάνε επίσης τα συχνά ντους, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ραδιενεργά σωματίδια που έχουν εναποτεθεί στο δέρμα, αλλά δεν πρέπει κανείς να τρίβει το δέρμα του για να μην διευκολύνει την είσοδο των σωματιδίων στον οργανισμό.

Το κάπνισμα, το φάγωμα των νυχιών, η επαφή των δαχτύλων με το στόμα κ.λπ. πρέπει να αποφεύγονται επίσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας.



Πηγη: https://www.in.gr/2011/03/16/health/health-news/radienergeia-kindynoi-kai-tropoi-prostasias/?fbclid=IwAR0w7AsgW_BKns4H7k1NHT0df3qhKctrnBpfvuwcGGSqHxPU83hBR1hHdac




««Είναι απαραίτητο να ενημερώνουμε το κοινό ότι ακόμη και οι χαμηλές έως μέτριες δόσεις ακτινοβολίας αυξάνουν τον κίνδυνο υπέρτασης και άλλων παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στον θάνατο και την αναπηρία» επισημαίνει η Azizova. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Heart Association Hypertension.»



«Η παρατεταμένη έκθεση σε χαμηλής δόσης ακτινοβολία, όπως αυτή που εκπέμπουν τα μηχανήματα ακτίνων Χ και οι ανιχνευτές μετάλλων, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, βασικού παράγοντα κινδύνου καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.»

  πηγη : https://www.onmed.gr/ygeia/story/375587/kardiaggeiakes-pathiseis-o-kindynos-apo-tin-ekthesi-se-xamilis-dosis-aktinovolia




Μπορούν τα ραδιενεργά σωματίδια να μεταδοθούν από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Ναι, με δύο τρόπους. Συνήθως, το ραδιενεργό υλικό που προσκολλάται στη σκόνη ή σε άλλα μικρά σωματίδια και με αυτά μεταφέρεται στο δέρμα ή στα ρούχα, μπορεί να μεταφερθεί μέσω της σωματικής επαφής.

Επίσης, ένα άτομο που έχει μολυνθεί εσωτερικά, μπορεί να εκπέμπει σωματίδια στα ούρα, στο αίμα ή τον ιδρώτα, και μέσω της επαφής με αυτά τα υγρά, υπάρχει κίνδυνος μετάδωσης της μόλυνσης

Πηγη: https://www.clickatlife.gr/your-life/story/3269

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου