Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

0 Υπάρχει έστω και ένα παιδί ανωνυμου πολίτη με την "τύχη" της κόρης του Πάγκαλου?

Κανένας δεν αμφισβητεί στον κ. Πάγκαλο το νόμιμο δικαίωμα που άσκησε διορίζοντας την κόρη του στη Βουλή. Άλλο βέβαια είναι αν ο νόμος ψηφίστηκε από τους βουλευτές μόνο για τους ίδιους και τη συντεχνία τους και για κανέναν άλλον. (Είναι κι αυτό ένα είδος της ισονομίας, όπου αποδεικνύεται και στην πράξη ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους, είναι οι προνομιούχοι της ιστορίας...)


Από κει και πέρα όμως η συνέχεια που υπήρξε είναι εκπληκτική, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ισχύσει για το παιδί ενός αγρότη, ενός πολίτη που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.


Κατ' αρχάς οφείλει μια απάντηση ο κ. Πάγκαλος. Όπως προκύπτει από το υπ' αριθ. 82 ΦΕΚ η απόφαση τής τότε προέδρου της Βουλής κυρίας Άννας Μπενάκη - Ψαρούδα, με την οποία διορίζεται ως δόκιμη υπάλληλος η Αριάδνη Πάγκαλου του Θεοδώρου (με την ίδια απόφαση και άλλοι 5), έχει ημερομηνία 24 Μαρτίου 2004, δηλαδή 17 ακριβώς ημέρες μετά τις εκλογές που έγιναν στις 7 Μαρτίου 2004 και εκλέχθηκε ο Καραμανλής. Ερώτημα, γιατί δεν έγινε ο διορισμός επί της προηγούμενης κυβέρνησης του κ. Σημίτη; Δεν είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας ή για να μη φαίνεται ότι διορίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;


Πάμε παρακάτω.
Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 127 ΦΕΚ, με απόφαση που πάρθηκε ακριβώς δύο μήνες από τον διορισμό της κυρίας Αριάδνης Πάγκαλου, ήτοι στις 24 Μαΐου 2004, μετατάσσεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε θέση με Δ΄ βαθμό του Κλάδου ΔΕ διοικητικού - λογιστικού.
Ερώτημα. Υπήρχε κενή θέση στο πανεπιστήμιο; Ρωτάμε γιατί στην απόφαση δεν αναφέρεται ότι τοποθετείται σε κενή θέση.


Πάμε παρακάτω...
Έπειτα από δύο χρόνια, ασυμπλήρωτα κατά κάποιες μέρες, συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2006 (θυμίζουμε ότι στις 24 Μαρτίου 2004 είχε διοριστεί στη Βουλή), με πράξη του τότε πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπαμπινιώτη, «γίνεται αποδεκτή η παραίτηση της Αριάδνης Πάγκαλου του Θεοδώρου -λόγω διορισμού της σε θέση μουσικού στο ΝΠΔΔ «Δήμος Αθηναίων - Μουσικά Σύνολα από 1.12.2005», όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 95/7-4-2006, με δήμαρχο τον Θόδωρο Μπεχράκη, που είχε βάλει στο πόδι της η Ντόρα, όταν παραιτήθηκε για να πάει υπουργός Εξωτερικών.
Κι όλα αυτά, όπως εύστοχα παρατηρούσε μπλογκ, επί Νέας Δημοκρατίας...Μόνιμη για χορωδία;


Διερωτάται όμως κανείς από πότε σε μια χορωδία οι χορωδοί είναι μόνιμοι; Εθελοντές δεν είναι όλοι, εκτός από τον μαέστρο, τον διευθυντή της χορωδίας; Δεν θα πρέπει να υπάρξει απάντηση από τον δήμο;


Και ο γαμπρός;
Επειδή είχαμε πολλά τηλεφωνήματα, ότι εκτός από την κόρη του κυρίου αντιπροέδρου, στον Δήμο της Αθήνας, την ίδια εποχή, διορίστηκε και ο γαμπρός του κ. Πάγκαλου, ρωτάμε, αληθεύει; Αν όχι, να μας το πουν, για να διαψεύσουμε όλες αυτές τις φημολογίες.


Όλα αυτά βέβαια χωρίς την παραμικρή αιχμή κατά της κυρίας Αριάδνης Πάγκαλου, για τις ικανότητές της, τις σπουδές της, τα προσόντα της, όπως και για την προσωπικότητά της την οποία αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε απόλυτα. Την πολιτική πλευρά σχολιάζουμε. Που μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι και ηθική, να εκμεταλλεύεται ο βουλευτής τη θέση του και να επιβάλλει χαριστικές διατάξεις για τον εαυτό του.


Διατάξεις ιδιαίτερης μεταχείρισης που προκαλεί και υπονομεύει τους θεσμούς και απαξιώνει στα μάτια του κόσμου ακόμη περισσότερο τους πολιτικούς. Και καλά θα κάνει ο κ. Πάγκαλος, που ψάχνει για φαντάσματα και εχθρούς, να μην κατηγορεί αυτούς που σχολιάζουν τις πράξεις των πολιτικών, αλλά τους πολιτικούς, επομένως και τον εαυτό του, που ευθύνονται γι' αυτήν την προκλητική, σκανδαλώδη μεθόδευση.

Κι αν διαφωνεί, ας βρει έστω και ένα παιδί ενός μη πολιτικού, που είχε την ίδια τύχη με την κόρη του.



Πηγή  radar-gr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου