Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

0 ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ!! ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ!!!!

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας μετά την επίθεση με οβίδες που εξαπέλυσε ο στρατός της Βόρειας Κορεάς στις 14.30 (τοπική ώρα) σε νησί στην Κίτρινη Θάλασσα.



Οι δυνάμεις των νοτιοκορεατών ανταπέδωσαν τα πυρά, ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας YTN, οι κάτοικοι είτε μεταφέρθηκαν σε υπόγεια καταφύγια, είτε εγκατέλειψαν το νησί Γεοπγιεόνγκ με αλιευτικά σκάφη.

Το προεδρικό επιτελείο της Νότιας Κορέας συνεδρίασε άμεσα σε καταφύγιο και δόθηκε εντολή σε αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας να πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από το νησί.

Η Σεούλ προειδοποίησε ήδη για ισχυρότερη απάντηση σε περίπτωση που η επίθεση συνεχιστεί. Σύμφωνα με το YTN τουλάχιστον 200 οβίδες του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, έχουν βρει στόχο και έχουν πλήξει το νησί.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορεάς ισχυρίζεται πάντως οτι δεν ξεκίνησε την επίθεση και πως τα πρώτα πυρά έφυγαν από την Νότια Κορέα. Ωστόσο η Σεούλ απάντησε πως στην περιοχή πραγματοποιούνταν ασκήσεις και οι βολές κατευθύνονταν δυτικά και όχι βόρεια.


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στην Ιαπωνία πραγματοποιήθηκε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός Ναότο Καν, ζήτησε από τους υπουργούς του να κάνουν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες που θα επιτρέψουν στη χώρα να αντιδράσει δυναμικά σε κάθε ενδεχόμενο.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει την "επιθετική δράση", ενώ αναφέρει σε ανακοίνωση του: "Οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσηλωμένες στην άμυνα της συμμάχου μας, της Δημοκρατίας της Κορέας, και στη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας".

Η Κίνα κάλεσε τις δύο πλευρές να συμβάλλουν στις προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή. "Είναι σημαντικό, αυτό να μην οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης", αναφέρει το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο για "τεράστιο κίνδυνο".

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Κάθριν Άστον εξέφρασε την ανησυχία της και δήλωσε: "Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις".

Ο βομβαρδισμός πάντως συμπίπτει με την αναχώρηση του Αμερικανού απεσταλμένου, Στίβεν Μπόργουορθ από την Ιαπωνία με προορισμό την Κίνα, όπου θα συζητήσει το θέμα της Βόρειας Κορεάς με Κινέζους αξιωματούχους.

Είναι αξιοσημείωτο πως πριν από λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξη βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.


Πηγή: ellinwnafipnisis. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου