Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

0 Γράμμα από το παιδί σου.

Εδώ και τόσο καιρό στύβω το κεφάλι μου να καταλάβω τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ. Τι έφταιξε και πήρε τη κάτω βόλτα όλος ο κόσμος. Το ήθελαν οι άνθρωποι ή ήταν γραφτό να γίνει; Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει να 'κοιτάς τον άλλον στα μάτια'. Είναι κάτι που δε μου το μάθατε. Δε θυμάμαι να με κοιτάζατε ποτέ στα μάτια για να μου πείτε κάτι σοβαρό παρά μόνο όταν έκανα μια αταξία.
Όταν άρχισα να μεγαλώνω, δε χρειαζόταν πλέον να με κοιτάτε στα μάτια - η αποστολή σας είχε τελειώσει: Με είχατε παραδώσει στο Κράτος, στο Μεγάλο Αδερφό. Μου δώσατε τη κάρτα και εγγράφηκα κι εγώ στο σύστημα. 'Έπρεπε', μου είπατε και κοιτάζατε τα χνούδια στο πάτωμα.

Ο Μεγάλος Αδερφός ήταν υπεύθυνος να φροντίζει τα πάντα για μένα! Έπρεπε λοιπόν να καταγράφεται ό,τι συμβαίνει στη ζωή μου: Πότε φεύγω από το σπίτι, πότε και από πού βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο, τι ώρα μπαίνω στο γραφείο και τι ώρα επιστρέφω το βράδυ (για την ασφάλειά μου). Έπρεπε να καταγράφονται όλα τα αγαθά που ψωνίζω στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα φάρμακα που αγοράζω (για το καλό της υγείας μου). Έπρεπε να επιβλέπεται η προσωπική μου ζωή για να προλαμβάνονται τυχόν λάθη και παρεκκλίσεις (για το καλό της δημόσιας προστασίας). Γι' αυτό και αυτό το γράμμα δεν θα σας το ταχυδρομήσω. Θα κρινόταν κι αυτό ως... 'λάθος'.


Τώρα πια, μπορείτε να είστε πιο άνετοι. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει φροντίσει για όλα. Νομίζω πως δικαιούστε να ξεκουραστείτε κι εσείς, όπως οι δικοί σας γονείς που σας μεγάλωσαν και αξιώθηκαν να σας δούνε να προοδεύετε. Κι εσείς φτιάξατε παιδιά νομοταγή. Ήρεμα και καθώς πρέπει. Που δε φωνάζουν. Που δουλεύουν για να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Τους φόρους τους. Ναι, δεν ξεχνάω να πληρώσω τους φόρους μου - η αλήθεια είναι δεν ξέρω καν τι φόρους πληρώνω, οι πληρωμές γίνονται αυτόματα. Από κάποια αυτόματη λειτουργία σε κάποιο υπολογιστή κάπου. Θυμάμαι σας είχα ρωτήσει μια φορά πού είναι αυτός ο υπολογιστής και μου απαντήσατε θυμωμένα πως δε ξέρατε.


Μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα λοιπόν. Καταστρέψατε τον άνθρωπο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου