Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

0 Αφιερωμένο σε αυτούς που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΓΚΑΝΤΕΜΟΥΛΗ είναι διαφορετική από το Φασιστοσυριζα......ΠΟΙΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ Περιφερειάρχη Υγείας ο Κικίλιας...


Εκπλήξεις επιφύλασσε η πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα επτά πρόσωπα που θα γίνουν Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Οι προτάσεις που θα σταλούν στη ..
Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να δοθεί το πράσινο φως, δεν ήταν συνηθισμένες, όπως γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου.

Ένας Αστυνομικός στην Υγεία
Ο υπουργός Υγείας καταρχάς επέλεξε για την «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ) έναν αστυνομικό με πολλά χρόνια καριέρας πίσω του. Ο Παναγιώτης Στάθης που έχει υπάρξει Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής μέχρι το 2015, ουδεμία σχέση έχιε με τον τομέα της Υγείας, λένε καλά γνωρίζοντες.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο κ. Στάθης χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Βασίλη Κικίλια καθώς έχουν συνεργασθεί στο παρελθόν και γνωρίζονται καλά από την εποχή που ο νυν υπουργός Υγείας ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως.



Ένας συνεργάτης και του Πολάκη
Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να επέλεξε και πρόσωπα που προέρχονται από το στενό κομματικό πυρήνα της ΝΔ, αλλά και ανθρώπους που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αλλά και στελέχη που συνεργάστηκαν και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη θέση του παραμένει και μάλιστα αναβαθμίζεται ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο οποίος γίνεται πλέον Διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Τσαλικάκης παρέμεινε στη θέση του από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα οπότε και αναβαθμίστηκε. Πολλοί λένε μάλιστα ότι διατηρούσε στενές σχέσεις συνεργασίας με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Ενδεικτικό των σχέσεων τους είναι ότι κ. Τσαλικάκης συμμετείχε και στο περίφημο τσιμπούσι που είχε στήσει στο υπουργείο Υγείας ο κ. Πολάκης «με φίλους μπιστικους και συνεργάτες μοναδικούς», για να γιορτάσει τα 54α γενέθλιά του, τον περασμένο Μάιο. Στη σχετική φωτογραφία που είχε αναρτήσει τότε ο κ. Πολάκης ο κ. Τσαλικάκης διακρίνεται, με το άσπρο πουκάμισο, δεξιά ενώ εμβληματικό είναι από πάνω το κάδρο με τον Άρη Βελουχιώτη...


Ο «παλιός» είναι αλλιώς
Στο μεταξύ όμως ένας άνθρωπος που ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που στελέχωσαν τις ΥΠΕ όταν αυτές δημιουργήθηκαν από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο το 2001 ήταν ο Φώτης Σερέτης. Επανέρχεται στα πράγματα της Υγείας ακόμη και από τις ίδιες θέσεις, αφού αναλαμβάνει την 5η ΥΠΕ.
πηγη :  fonaklas.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου