Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

0 Ο Δημήτριος Χιωτακάκος, Δρ. Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Manchester, μιλάει στην Πεμπτουσία με αφορμή τις ηλεκτρονικές ταυτότητες για την απειλή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.





Θα περίμενα πολλά περισσότερα από έναν Δρ. Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Manchester, γιά τις ηλεκτρονικές ταυτότητες για την απειλή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ομως κρατάω κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία από αυτά πού είπε, για να προστίθενται ως επιχειρηματολογία.

Λέει ο Δρ Ηλεκτρονικής, "Υπογράφουμε μόνο για τα ορατά στοιχεία που περιέχει μια ταυτότητα για να δηλώσουμε με την υπογραφή μας έλεγχο ορθότητας καί αποδοχή".

Είναι σαν μας στέλνει προειδοποίηση πώς οτιδήποτε κρυφό που δεν μπορεί μπροστά μας να ανοιχτεί και να γίνει έλεγχος ορατός διά τών ματιών μας, δεν μπορεί νά είναι νόμιμος, προς υπογραφή και αποδοχή. Άρα ουδείς μπορεί να μας ζητήσει με το ζόρι την συγκατάθεσή μας εφόσον δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο τού RFID.


2ον  Σχετικά με την αφέλειά μας.

I have nothing to hide.

Δεν έχεις τίποτα να κρύψεις όμως χωρίς να το υποψιάζεσαι, μπορεί να έχεις τα πάντα για κάποιον, για να στα κλέψει. Καί ούτε πού φαντάζεσαι πιά μπορεί νά είναι η αληθινή περιουσία σου.

Και η αληθινή περιουσία σου είναι η Αθανασία σου.


πηγή: https://scripta---manent.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου