Σάββατο 29 Μαΐου 2021

0 ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Ή ΝΑ ΚΛΑΨΩ;;; Φουρτούνιασαν» οι ναύαρχοι με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή ...για το τζαμί - συμφωνία Πρεσπων δεν είχαν φουρτουνιάσει!!!!!!

 Επεισόδιο» στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ - «Φουρτούνιασαν» οι ναύαρχοι με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή ...

πηγη: armyvoice.gr/


Επεισοδιακός ήταν χθες ο εορτασμός της 48ης επετείου από την ανταρσία του αντιτορπιλικού Βέλους, που εγκατέλειψε το 1973 ΝΑΤΟϊκή άσκηση και κατέφυγε στην Ιταλία αναδεικνύοντας έτσι και το Κίνημα του Ναυτικού το οποίο είχε προδοθεί μόλις δυο ημέρες νωρίτερα.
Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής δεν αναφέρθηκε καν στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, το οποίο έχει μάλιστα «εξοστρακιστεί» δυο χρόνια από την θέση του στο πάρκο ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο.
Μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ δεν είχαν καν προσκληθεί στην τελετή!
Μάλιστα, ο ναύαρχος Γκορτζής είχε καταγγείλει το γεγονός, λίγες ημέρες νωρίτερα. γράφοντας :
« Δεν είχα την τιμή να προσκληθώ μέχρι σήμερα (σσ 22 Μαϊου) στην εκδήλωση για την Επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού ’73 στις 26 Μαΐου. Με πληροφόρησαν ότι στη σχετική πρόσκληση η Επέτειος ορίζεται ως αυτή του Κινήματος και ουδέν αναφέρεται για την Κίνηση Παππά που αποκάλυψε και το Κίνημα σε όλον τον Κόσμο.
Μετά από δεκάδες λοιπόν Προσκλήσεις, φέτος παραλείπεται και “η ανταρσία” του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ το οποίο απουσιάζει, συμπτωματικά;, και από το Πάρκο Ναυτικής Ιστορίας και παράδοσης όπου και η θέση του κατά την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΝ».
«Επεισόδιο» στη Δοκίμων για το ΒΕΛΟΣ – «Φουρτούνιασαν» οι ναύαρχοι
Παρών στην τελετή σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ήταν μόνο ο τότε σημαιοφόρος του «Βέλους» και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, μετά τον χαιρετισμό του ΥΦΕΘΑ ακολούθησαν ομιλίες από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον Αντιναύαρχο ε.α. Ιωάννη Παλούμπης ΠΝ.
Τόσο ο κ. Χατζηβασιλείου, όσο και ο αντιναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμης έθιξαν το θέμα του Βέλους. Μάλιστα ο κ. Παλούμπης εξέφρασε στο τέλος της ομιλίας του τις αντιρρήσεις του για την μακρόχρονη παραμονή του θρυλικού αντιτορπιλικού μακρία από το σημείο ελλιμενισμού του στο Φλοίσβο, θέτοντας θέμα άμεσης επιστροφής του.
Κίνημα Ναυτικού : Ασέβεια Στεφανή Δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη ΒΕΛΟΣ ...
«Επεισόδιο» στη Δοκίμων για το ΒΕΛΟΣ – «Φουρτούνιασαν» οι ναύαρχοιΣύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θεώρησε ότι έπρεπε να παρέμβει υπερασπιζόμενος την κυβενρητική επιλογή για εξοστρακισμό του ΒΕΛΟΥΣ, και μάλιστα συζητήθηκε ευρέως ότι έτεινε το χέρι του και το δάχτυλό του προς τον (κατά πολύ αρχαιότερο από αυτόν) ναύαρχο Παλούμπη φωνάζοντας «δεν έπρεπε να πεις τέτοια κουβέντα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πήγε να διαφωνήσει με τα λεχθέντα και ο επίτιμος Υποναύαρχος κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, μέλος του κινήματος του Ναυτικού, αλλά παρενέβη η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και δεν εκδηλώθηκε «ναυμαχία».
Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Πετράκης, καθώς βρέθηκε ανάμεσα στα «πυρά».
Ο ΥΦΕΘΑ δεν πήγε φυλακή όπως πήγαν οι ναύαρχοι που ήταν παρόντες, σχολίαζαν άτομα που είδαν το επεισόδιο. «Κάνει τον μάγκα χωρίς να έχει πάει φυλακή», έλεγαν στο Ar

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου