Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

1 ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ Η ΣΧΕΣΗ ΝΤΕΡΤΙΛΗ - ΦΩΦΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ;;;;;;;;

 ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ Η ΣΧΕΣΗ ΝΤΕΡΤΙΛΗ - ΦΩΦΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ;;;;;;;;

Την 21η Απριλίου 1967, ο Γεώργιος Γεννηματάς, τότε Προϊστάμενος του Τμήματος Βιομηχανίας της Αγροτικής Τράπεζας και μετέπειτα βουλευτής και υπουργός κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, έλαβε σημείωμα απομακρύνσεως του από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Διοικητής της Τράπεζας ήταν τότε ο Στρατηγός Κουρκουλακος με στρατιωτικό Επίτροπο τον Ταγματάρχη Παπαγεωργίου πρώην Υπασπιστή του Στέφανου Καραμπέρη, επικεφαλής του κλιμακίου της Κ.Υ.Π. Βορείου Ελλάδος. Ο Παπαγεωργίου έδωσε στον Γεννηματά σημείωμα απολύσεως του, εντός 2 ημερών, για πολιτική δραστηριότητα ασύμβατη με την υπηρεσία.




Την ίδια ημέρα ο Γεννηματάς τηλεφώνησε στον αρχηγό της Ε.Ρ.Ε.Ν. στη Βόρεια Ελλάδα, τον Αθανάσιο Δεσλή από τη Λάρισα, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γεννηματά στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου τον βρήκε να συγκεντρώνει τα προσωπικά του αντικείμενα, παρουσία της συζύγου του και των 2 θυγατέρων του, μία από τις οποίες αναδείχθηκε αργότερα στη θέση του αρχηγού του κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η σύζυγος του Γεννηματά, όπως και ο ίδιος, ζήτησαν τη βοήθεια του Δεσλή, που απευθύνθηκε στον τότε Υπουργό Γεωργίας Παπαβλαχοπουλο, ο οποίος δήλωσε αδυναμία να βοηθήσει.
Ο Δεσλής επιστρέφοντας την επομένη ημέρα στη Λάρισα, συναντήθηκε με το Νίκο Ντερτιλή, τότε Διευθυντή του 2ου Επιτελικού Γραφείου της 1ης Στρατιάς, ο οποίος παρενέβη, ανέστειλε τηλεφωνικά την απόλυση του Γεννηματά και απομάκρυνε τον Ταγματάρχη Παπαγεωργίου από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ο Γεννηματάς παρέμεινε στην Τράπεζα ως το 1974 και την ανάληψη της εξουσίας στους πολιτικούς.
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΗΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΗΡΥΞΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ .....................
ΟΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!!!!!!!!!

1 σχόλια:

gmail.com είπε...

Ο σύνδεσμος για το λήμμα του Νικολάου Ντερτιλή είναι λάθος. Στην el.metapedia.org υπάρχει επίσης το λήμμα για το Στρατηγό Νικόλαο Κουρκουλάκο, τότε διοικητή της ΑΤΕ όπου υπάρχει αναφορά για τον Γεώργιο Γεννηματά.

Δημοσίευση σχολίου