Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

0 Ψήφισμα καταπέλτης κατά της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φυσικά όπως όλα τα προηγούμενα χωρίς κανένα αντίκρυσμα.....

Καταπέλτης είναι για την Τουρκία το ψήφισμα το οποίο ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόοδο της ενταξιακής της πορείας.

Στο Ψήφισμα καταλογίζεται ολιγωρία της Άγκυρας όσον αφορά τη συμμόρφωσή της με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, ενώ, για μία ακόμη φορά, την καλεί να επιδείξει πλήρη σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας με Ελλάδα και Κύπρο.

Ακόμη, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «λυπηρό» το γεγονός ότι δεν έχει ανακληθεί ακόμη η απειλή του casus belli που έχει κηρύξει η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά της Ελλάδας και τονίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να παύσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, που έχει υπογραφεί από την ΕΕ, τα 27 κράτη μέλη και όλες τις άλλες υποψήφιες χώρες και αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου, δεν έχει υπογραφεί ακόμη από την τουρκική κυβέρνηση -την οποία καλεί να το πράξει αμέσως.

Το ψήφισμα για το Κυπριακό

Με το Ψήφισμα καλείται η τουρκική κυβέρνηση να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, αρχίζοντας από την άμεση απόσυρση των δυνάμεών της από το νησί.

Επίσης, παροτρύνονται, μετ΄ επιτάσεως, οι δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργαστούν εντατικά, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, για να κεφαλαιοποιήσουν την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Με το Ψήφισμα καλείται η Τουρκία να εντείνει τη στήριξή της προς την Επιτροπή Αγνοουμένων στην Κύπρο και οι τουρκοκυπριακές αρχές να απέχουν από τη δημιουργία νέων οικισμών Τούρκων πολιτών στη νήσο.

Πηγή   koukfamily.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου