Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

0 Tο οξύτερο πρόβλημα του πλανήτη δεν είναι πώς θα θρέψει τους φτωχούς αλλά πως θα χορτάσει τους πλούσιους.

 Στη σημερινή εποχή της ζουγκλοποίησης της κοινωνίας μέσω της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης αγαπητές μου Φίλες και Φίλοι, το οξύτερο πρόβλημα του πλανήτη δεν είναι πώς θα θρέψει τους φτωχούς αλλά πως θα χορτάσει τους πλούσιους. Η θεώρηση αυτή, αντικατοπτρίζει την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με θύματα δισεκατομμύρια ψυχές ανήμπορες να αντιδράσουν για μια υποτυπώδη ανθρώπινη ζωή. Είναι ευκόλως αντιληπτό πώς η αδικία και η φτώχεια είναι η μήτρα του εγκλήματος και της τρομοκρατίας που έχουν εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της γης.


Στη Ελλάδα μας, οι θεσμικοί πολιτικοί τυχοδιώκτες σε συνεργασία με τους αδίστακτους βαρόνους της εξωθεσμικής αριστοκρατίας, σύρουν χωρίς ίχνος αιδούς τον τόπο στην άβυσσο και τον λαό στην εξαθλίωση. Χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στις ιστορικές και εθνικές καταβολές μας, κατακρεουργούν εργολαβικά εδώ και καιρό την Ελληνική μας Παιδεία. Αφανίζουν από τα σχολεία με ταχυδακτυλουργική μαεστρία την αγωγή του πολίτη στη βάση των Ελληνικών Γραμμάτων που π.Χ. ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και οι άλλοι πάνσοφοι πρόγονοί μας. Και μ.Χ., οι Τρεις Ιεράρχες, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Καταγράφοντας αυτές τις στυγνές πραγματικότητες, η σκέψη περιστρέφεται στον Βίο και την Πολιτεία των Τριών Ιεραρχών που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά την μνήμη τους σήμερα και που χωρίς φόβο στηλίτευσαν τη δράση του κάθε αδίστακτου μαυραγορίτη που ήθελε να πλουτίσει σε βάρος των λιμοκτονούντων συμπολιτών του. Ενεργώντας ως ορθοφρονούντες συνδικαλιστές, άλλοτε ευγενικά και άλλοτε με δυναμικό τρόπο, αξίωσαν από τους αλαζόνες άρχοντες την απαλλαγή των φτωχών από τη δυσβάστακτη φορολογία. Παράλληλα, έδρασαν καταλυτικά κατοχυρώνοντας βασικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ορυχεία του Ταύρου τα οποία καταπατώντο βάναυσα από αδίστακτους εργοδότες.
Στα δίσεκτα χρόνια που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα, αν πράγματι θέλουμε να βγούμε από τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά αδιέξοδα, μια και μοναδική συνταγή υπάρχει: Να γαλουχήσουμε τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους νεολαίους μας γενικότερα, στα ιδανικά και τις ακατάλυτες αξίες της Ελληνικής Παιδείας με κορωνίδα την ανθρωποκεντρική αγωγή, την ισοπολιτεία την κοινωνική δικαιοσύνη, την αδελφοσύνη, την ισότητα, την ταπεινότητα, την αρετή, την ανδρεία, την αλληλεγγύη και όλες τις άλλες Οικουμενικές αρχές που διαδώσαν με θάρρος και ευτολμία οι Τρεις Μέγιστοι Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος. Και οπωσδήποτε, να καταστούμε ενεργοί πολίτες και πρωτοπόροι κήρυκες, πολεμώντας για το ορθό, το ηθικό το δίκαιο και το αρμόζον σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα συνθλιβούμε, ως κοινωνία, ως λαός, ως χώρα αλλά και ως Ελληνισμός, στους αδηφάγους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης που προωθούν οι έμποροι των εθνών και οι εγκάθετοι τους στα κράτη και τις τοπικές κοινωνίες. Προς τούτο, τον πρώτο λόγο έχει η Πολιτεία η οποία καλείται να απαλλαγεί η ίδια από τα σύνδρομα της διαπλοκής και της διαφθοράς, προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές στην Παιδεία με κινητήριο άξονα τα Ελληνικά Γράμματα.
πηγη :

Jim Karavan

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου