Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

0 Νίκος Ρωμανός: Η "καλύτερη" διαφήμιση για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι...


  Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού έληξε με την επέκταση του μέτρου του ηλεκτρονικού βραχιολιού και στην περίπτωσή του. Πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα η απεργία πείνας του (το "πρόβλημα"), που στη συνέχεια αντίστοιχη δημοσιότητα θα λάβει και το μέτρο του ηλεκτρονικού βραχιολιού (η "λύση" του "προβλήματος"). Πως γίνεται και σε όλα τα προβλήματα η λύση να είναι η επέκταση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.


Εμείς πάντως επιμένουμε στις απόψεις που είχαμε εκφράσει σε παλαιότερα κείμενά μας για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Δείτε επίσης και μερικά σχόλια αναγνωστών για το θέμα που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας εκφράζουν:


α) "Εφαρμόζονται συστήματα παρακολούθησης και γεωεντοπισμού αρχικά στους "κακούς" (δηλ. τους κρατούμενους) που αιτούνται αδείας. Για τους "καλούς"; ε! ας γίνει η αρχή από τους "κακούς" και αργότερα βλέπουμε πως θα εφαρμοστεί και στους "καλούς"..."


β) Κατά πόσον δεν αποτελούν προπόνηση, δοκιμαστική εφαρμογή, για τους εκτός φυλακής;


γ) Ετσι που λετε, απο τα αδεσποτα ηρθε και στον ανθρωπο... Να θυμαστε... όλα γινονται για εμας, για την ασφαλεια μας!!



δ) Είναι σίγουρα αποτελεσματικά αυτά τα μέσα; Είναι αδύνατον οι έχοντες χρήμα να λαδώνουν τους διαχειριστές των συστημάτων, αυτά να γράφουν ότι είναι υπό περιορισμόν, αλλά οι φυλακισμένοι να περιφέρονται ελεύθερα; (ιδιαίτερα εάν είναι υπό την εποπτεία ιδιωτικών εταιρειών, ή οι πληροφορίες που καταγράφονται, περνούν μέσα από ιδιωτικά πληροφοριακά δίκτυα),


Τέλος εκφράζουμε την απορία μας, πως ένας άνθρωπος που λέει ότι αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσφέρεται ως "πειραματόζωο" για να δοκιμαστούν επάνω του τα πλέον φρικτά μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του ανθρώπου (το τσιπάκι), δηλ ενός συστήματος με το οποίο επιτυγχάνεται δραστικός περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ...



Ο Ρωμανός κέρδισε - Με βραχιολάκι θα παρακολουθεί μαθήματα


Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για το ζήτημα του Νίκου Ρωμανού και κάλεσε τον 21χρονο να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας που κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νίκη του Νίκου Ρωμανού, νίκη της δημοκρατίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού.

Οι επικοινωνίες Τσίπρα-Βενιζέλου-Παπούλια-Σαμαρά

Λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζητώντας τους να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον κ. Παπούλια: «Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να βρεθεί λύση».

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό, στον οποίο, σύμωνα με πληροφορίες, είπε πως «πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ρωμανό με τρόπο ικανοποιητικό».

Η τροπολογία Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια σήμερα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων ανά εξάμηνο.

Με απλά λόγια, προβλέπει την παρακολούθηση του εξαμήνου επί ένα δίμηνο εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο τετράμηνο, αν τα έχει πάει καλά το προηγούμενο διάστημα, να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια, να φορά βραχιολάκι και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιό του.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης επί ένα τέταρτο για να μελετήσει την τροπολογία και μόλις ξεκίνησε ξανά ανακοίνωσε ότι συμφωνεί. Η τροπολογία πέρασε και τελικά δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας.

Αυτή είναι η τροπολογία που κατέθεσε ο Αθανασίου στη Βουλή:

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου