Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

1 Επιστολή ΜΗΤΕΡΑΣ: «Γι' αυτά τα 11 ευρώ της………»

Από ένα χαρτάκι ξεκίνησαν όλα. Ένα χαρτάκι που σε ενημέρωνε για την φωτογράφηση όλης της τάξης  της σχολικής φετινής χρονιάς.


 

«Η φωτογράφηση θα πραγματοποιηθεί την και το πακέτο στοιχίζει 11 ευρώ περιέχοντας ώς εξής: φωτογραφία, φωτιστικό γραφείου, δίπτυχο, μαγνητάκι, κούπα και σουπλά. Η πληρωμή του πακέτου είναι προαιρετική.  Από κάτω έπρεπε να υπογράψεις για να φωτογραφηθεί το παιδί σου, αν δεν υπέγραφες το παιδί σου δεν θα φωτογραφιζόταν παρά μόνο στην ομαδική φωτογράφηση χωρίς να έχει όμως το δικαίωμα να λάβει την ομαδική φωτογράφηση ξεχωριστά.
Γιατί; αναρωτήθηκα αμέσως;;; Ναι, καλά καταλάβατε ή όλα (11 ευρώ) ή τίποτα!
  • Ποιος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων -που υποτίθεται ότι ΔΡΑ σύμφωνα για το συμφέρων των γονέων-  αποφάσισε κάτι τέτοιο, εν όψει ΚΡΙΣΗΣ;
  • Ποιος επαγγελματίας ανέλαβε μια τέτοια δουλειά χωρίς να αφήνει μια δεύτερη επιλογή για τα παιδιά που δεν μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα; (Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό)
1η κατηγορία: Υπήρχαν γονείς που δεν μίλησαν και κράτησαν το στόμα σφαλιστό σφίγγοντας τα δόντια για να μην στερήσουμε τίποτα από τα παιδιά μας.
2η κατηγορία: Υπήρχαν γονείς που υπέγραψαν χωρίς όμως να υπολογίσουν ότι με την υπογραφή αυτή ήταν και η υποταγή – διασφάλιση των χρημάτων αυτών στις τσέπες κάποιων.


1. Να διευκρινίσουμε ότι σήμερα 09/06 έλαβαν τα παιδιά που είχαν υπογράψει οι γονείς τους όλα τα είδη (εκτός σουπλά & δίπτυχο) χωρίς να γίνει φυσικά κάποια επιστροφή χρημάτων για τα είδη που δεν παραδόθηκαν.
2.  Τα παιδιά που είχαν υπογράψει οι γονείς τους και εν τέλει δεν θέλουν να τα λάβουν – πληρώσουν όλα αυτά , δεν γίνεται, πρέπει άμεσα να δώσουν τα χρήματα μέχρι την Τρίτη. (Υπήρξαν παιδιά που τελικά οι γονείς ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν).


3η κατηγορία: Υπήρχαν και γονείς που δεν υπέγραψαν γιατί απλά δεν μπορούσαν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες (ψυχολογίες παιδιών – άρνηση του φωτογράφου να τα φωτογραφήσει ακόμα και στην ομαδική, κλάμα, γκρίνια, αλλαγή ψυχολογίας – απότομη στροφή!).

Εγώ ήμουν  στην 3η κατηγορία, όπου βρέθηκα στην θέση αυτή απολογούμενη στα ίδια μου τα παιδιά για ποιο λόγο αυτό συμβαίνει. Βεβαίως έχουν μάθει και με καταλαβαίνουν και σε τέτοιες δυσκολίες να μην  φέρνουν αντίρρηση αν και φοβάμαι για την ψυχολογία τους αυτή. Όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος παιδιών κρατούσαν πασίχαρα τις σακούλες από τα είδη αυτά, τις φωτογραφίες και ένα πλατύ χαμόγελο.

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΑΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ..ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ...ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ...Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ..ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ Τ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΝΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ .....https://www.facebook.com/canterrades/videos/478212785862164/?hc_ref=NEWSFEED

Δημοσίευση σχολίου