Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

0 ΣΥΜΠΤΩΣΗ; ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ! ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ – ΚΟΣΜΟΣ ΒΟΥΤΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ [ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ BINTEO & ΕΙΚΟΝΕΣ]

Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου στα Κύθηρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Ο αέρας αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να οριοθετήσουν τη φωτιά.




Μάλιστα, σύμφωνα με κατοίκους και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εκκενώνεται ο οικισμός Μυλοπόταμος για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες προσεγγίζουν τα πρώτα σπίτια.



Νωρίτερα, εκκενώθηκε και ο οικισμός Αραίοι, με τους κατοίκους να κατευθύνονται σε παρακείμενη παραλία.

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Δείτε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαρχαλάκης στο ΥΠΕΣ (πηγή εγγράφου: kithiraikanea.blogspot.gr)



Οι φλόγες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, πέρασαν το λόφο Μερμηγκάρι και απειλούν τον οικισμό Αραίοι καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχει αναζοπύρωση της πυρκαγιάς.



Η βραδιά που πέρασε ήταν δύσκολη στα Κύθηρα καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου.


Στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετέχουν από το πρωί και εναέρια μέσα.



Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον γεγονός που βοηθά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (04/08/2017) ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.



Το πρωί του Σαββάτου (05/08/2017) επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.



Χθες, λίγο μετά τις 21:00, έγινε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι.



«Έχουμε δυο γραμμές ρέματος. Τη μια τα συνεργεία κατάφεραν και την φόρτωσαν για κάποια ώρα. Πριν από λίγο κάηκαν δυο πυλώνες της ΔΕΗ της δεύτερης γραμμής και τώρα δεν έχουμε ρεύμα», δήλωσε o αντιδήμαρχος Κυθήρων, Γιώργος Κομηνός.

Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 11:30 στην περιοχή Μυλοπόταμος.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου