Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

0 ΕΥΠατζήδες ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ=λαδώματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ=υποψηφίου ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗ ΚΑΜΕΝΟΥ

ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»
ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ

https://epirusgate.blogspot.com/2019/11/blog-post_8686.html







Η πλήρης δικαίωση άργησε 7 χρόνια. Αν δεν ήταν η κ. Ελένη Σίσκου, η αδέκαστη Eισαγγελέας που έκανε την έρευνα για τα ακίνητα του Άκη Τσοχατζόπουλου, θα παραδιδόταν «αμόλυντη» στην κοινωνία η παρακρατική ομάδα πρώην στελέχους της ΕΥΠ, που κατασκεύασε αποδείξεις πληρωμής σε βάρος δημοσιογράφων. 

Η κ. Σίσκου, άσκησε έφεση και οι κατηγορούμενοι ξαναβρέθηκαν στο εδώλιο. Έτσι το Eφετείο Αθηνών επέβαλε την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του πρώην Διοικητή Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ* και του «μυστικού» συνεργάτη του, τιμωρώντας τους με 18 μήνες φυλάκισης στον καθένα ξεχωριστά, κατά συγχώνευση. 
Σε 6 μήνες καταδικάστηκε η γυναίκα-ιδιώτης την οποία και πλήρωσαν για να γράψει με το χέρι της τις πλαστές αποδείξεις. Είναι η γυναίκα που τους ξεσκέπασε και τους κατονόμασε στις Ανακριτικές Αρχές αφού εκείνη φοβήθηκε τα χειρότερα … 
Οι κατηγορίες αφορούσαν την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2012 παραμονές των βουλευτικών εκλογών και εμφάνιζαν -ως δήθεν έμμισθους της ΕΥΠ- τον Βασίλη Χήτο, τον Τάσο Τέλογλου, τον Κώστα Βαξεβάνη, την Ιωάννα Μάνδρου και άλλους δημοσιογράφους. 
Η πλαστή απόδειξη των 30.000 ευρώ που αφορούσε τον Βασίλη Χήτο, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» κατά σύμπτωση παραμονές των εκλογών και με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τις επόμενες ημέρες από την ίδια πάντα εφημερίδα σε βάρος του αστυνομικού ρεπόρτερ αλλά κυρίως με προφανή σκοπό να πληγεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου που τότε άκμαζε και αντλούσε ψήφους από την δεξαμενή της ΝΔ, υπό τον Σαμαρά. Όπως κατέθεσε ο Βασίλης Χήτος στη δίκη «δυστυχώς είχα την ατυχία την περίοδο εκείνη να κατέλθω ως υπ. Βουλευτής στα Γιάννενα μετά από σχετική πρόταση του Π.Καμμένου. Κάτι που ανέδειξε το πληρωμένο συμβόλαιο σε βάρος μου, με μια «δολοφονία χαρακτήρα» που έγινε όμως για τα πολιτικά οφέλη εκείνων που είχαν τους λόγους να το πράξουν»
Τα μέλη της παρακρατικής ομάδας της ΕΥΠ παραπέμφθηκαν σε δίκη για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. Η 1η δίκη όμως στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2018 αθωώθηκαν οι δυο να αθωώνονται και καταδικάστηκε μόνο η πρώην συνεργάτης τους ως η φυσική αυτουργός της πλαστογραφίας. Ωστόσο η Εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Σίσκου, κατέθεσε έφεση κατά του αθωωτικού σκέλους της απόφασης με αποτέλεσμα οι δυο να δικαστούν εκ νέου και να καταδικαστούν τελεσίδικα και αμετάκλητα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διοικητής Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, λίγους μήνες πριν είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία του με εντολή του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ.Χρυσοχοΐδη. Στον φωριαμό του γραφείου του βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα που απαγορευόταν να έχει στην κατοχή του και τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, ενώ στην οδό Ακαδημίας είχε ενοικιάσει γραφείο όπου στο όνομα της ΕΥΠ, φερόταν να έκανε παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομηχάνους, πουλώντας τους εκδούλεψη. Μετά την παύση του από την ΕΥΠ, που παραμένει ως σήμερα σε ισχύ, φέρεται να «στρατολογήθηκε» από παρακρατικά κέντρα εξουσίας και ανέλαβε να κατασκευάσει τις εν λόγω πλαστές αποδείξεις σε βάρος «ανεπιθύμητων» δημοσιογράφων. Για τα χαλκευμένα δημοσιεύματα σε βάρος του Βασίλη Χήτου, έχουν ήδη καταδικαστεί οι εκδότες και στελέχη της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»


Έξι μήνες φυλάκιση στον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, Κώστα ΑΓΓΕΛΑΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου