Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

0 Επιμένουν στον Αποκλεισμό της Βουλής οι Αγανακτισμένοι παρά τα πρώτα επεισόδια.

Επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ ομάδας «γνωστών - αγνώστων» του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αστυνομίας αλλά οι «Αγανακτισμένοι» σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τη θέση τους και παραμένοντας στην 48ωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και αποκλεισμού της Βουλής. «Αντιεξουσιαστές» και αστυνομικοί συνέχισαν να συγκρούονται κατά διαστήματα στους γύρω δρόμους ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα και τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Τραυματίστηκαν τρεις πολίτες και τρεις αστυνομικοί και προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές καταστημάτων της οδού Ερμού ενώ οι κάμερες του  CNN και του BBC μετέδιδαν τα γεγονότα.
Σύμφωνα με το real-democracy.gr επεισόδια προκλήθηκαν στην Όθωνος και έπεσαν δακρυγόνα όταν η αστυνομία προσπάθησε να  φυγαδεύσει ομάδα ακροδεξιών που προηγουμένως είχε αποδοκιμαστεί από μερίδα διαδηλωτών.
Από όλες τι πόλεις της Ελλάδας πρώτοι έφτασαν στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι της Καλαμάτας και αργότερα αναμένονταν οι  πρώτοι «Αγανακτισμένοι» από τη Θεσσαλονίκη.
Οι «Αγανακτισμένοι» επιμένουν στο προσκλητήριο για καθολική συμμετοχή στην πλατεία Συντάγματος ώστε να μείνει περικυκλωμένη για δύο 24ωρα η Βουλή, μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουνίου, προκειμένου να αποτρέψουν το Κοινοβούλιο να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο  Πρόγραμμα και τα εφαρμοστικά μέτρα.
Ήδη το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις και πορείες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το απόγευμα του ΠΑΜΕ, προς το Σύνταγμα, καθιστώντας τη «Βουλή της Πλατείας», το φανερό «δημοψήφισμα» καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου από τον λαό.
Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ναυλώθηκαν πούλμαν για μεταφορά διαδηλωτών στο Σύνταγμα ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λευκό Πύργο αλλά και στις υπόλοιπες πλατείες της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιούνται οι Αγανακτισμένοι.
Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης που χαρακτηρίζεται από τους Αγανακτισμένους ως «η μητέρα όλων των κινητοποιήσεων» είναι «48 ώρες στο δρόμο - Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα».
Όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμα των Αγανακτησμένων του Συντάγματος και στην ιστοσελίδα real-democracy.gr  "το διήμερο της Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους".
Σήμερα η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος άρχισε από τις 9 το πρωί.  «Θα διαδηλώσουμε, λένε οι Αγανακτισμένοι και θα περιμένουμε τις απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί μας»
 Στις 6 το απόγευμα  θα ξεκινήσει λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ, ΗΧΟΚΑΜΠΟΣ, TIGGER LILLIES, LOST BODIES, MODE PLAGAL
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, YΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, SALVADOR, SEBLORIA.
Στις 29 Ιουνίου προγραμματίζεται η πλήρης περικύκλωση της Βουλής.
Στο  real-democracy.gr  δημοσιοποιείται ο προγραμματισμός των προσυγκεντρώσεων: Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.
Μάλιστα οι Αγανακτισμένοι καλούν όλο τον κόσμο που δεν μπορεί να είναι πεζός στα μπλόκα, να βοηθήσει την περικύκλωση με το αυτοκίνητό του από τις 8 πμ, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση οχημάτων που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου,  θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, ώστε να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.
Στο ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις οι Αγανακτισμένοι, τονίζουν:
«Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή, στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει» .

Επίσης, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν την Αστυνομία «να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία».

«Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα» αναφέρεται σε άλλο ψήφισμα.
«Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, λένε, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!».
Με ψήφισμά τους οι Αγανακτισμένοι απηύθυναν  έκκληση μας στα ΔΣ των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα τα ΔΣ των Σωματείων Ηλεκτροδηγών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ να μην απεργήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και τελικά το Μετρό θα λειτουργεί κανονικά.

Εν τω μεταξύ οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου με ανακοίνωσή τους καλούν τους Αγανακτισμένους από όλη τη βόρεια Ελλάδα  «να γίνουν ρυάκια που θα ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Σύνταγμα» και ειδοποιούν ότι τα λεωφορεία από τον Λευκό Πύργο θα ξεκινήσουν την Τρίτη στις 10 το βράδυ. Μάλιστα για την προβολή της καθόδου στην Αθήνα δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook.
Παράλληλα από τη Θεσσαλονίκη  ξεκινήσε το μεσημέρι Μοτοπορεία «Αγανακτισμένων» Βορειοελλαδιτών μοτοσυκλετιστών με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Οι μοτοσυκλετιστές των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης θέφτασαν νωρίτερα στο σημείο εκκίνησης, ενώ οι μοτοσυκλετιστές των υπόλοιπων νομών που βρίσκονται στη διαδρομή προς την Αθήνα θα ενώνονται σταδιακά με το κομβόι των μοτο - διαδηλωτών.

Πηγή   eklogika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου