Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

0 Βρετανός πρωθυπουργός: "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σωθεί"...

Ανθελληνικό παραλήρημα και από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος δήλωσε πως "η Βρετανία δεν οφείλει να συμβάλλει σε οποιαδήποτε πιθανή διάσωση της Ελλάδας" και μάλιστα δεσμεύτηκε να παλέψει σκληρά για να υπερασπίσει τη στάση του στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας.

Ο Κάμερον ισχυρίστηκε χθες πως "Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τη Βρετανία να αναμιχθεί σε ένα πιθανό πρόγραμμα διάσωσης", αλλά παραδέχθηκε πως η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην βρετανική οικονομία.

"Η πρώτη διάσωση της Ελλάδας έγινε από μέλη της Ευρωζώνης και δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο γιατί η Βρετανία πρέπει να αναμιχθεί μέσω ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών μηχανισμών ή άλλων μηχανισμών προκειμένου να υποστηρίξει μία συνακόλουθη ελληνική διάσωση" δήλωσε ο Κάμερον.

"Δεν είμαστε στο ευρώ, επιλέξαμε να μείνουμε εκτός ευρώ και άρα δεν νομίζω πως έχουμε κάποια ευθύνη γι' αυτό" πρόσθεσε.

Συμφώνησε, δε, πως η Βρετανία θα συνέβαλε σε οποιοδήποτε ταμείο διάσωσης μέσω του ΔΝΤ και τόνισε πως ελπίζει "η Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της" θυμίζοντας πως το 40% των βρετανικών εξαγωγών απορροφάται από την Ευρωζώνη.

Πηγή  defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου