Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

0 Ο πρόεδρος της Τανζανίας τους ξεφτύλισε, έστειλε δείγματα από ζώα και φρούτα για τεστ Κοροναιού δίνοντάς τους ανθρώπινα ονόματα και του απάντησαν ότι βρέθηκαν θετικά.

Ο Πρόεδρος John Magufuli της Τανζανίας διέταξε την Κυριακή έρευνα για τα πρωτόκολλα δοκιμών κοροναϊού της χώρας επικαλούμενη πιθανή παρέμβαση από ανώνυμες δυτικές δυνάμεις.

Ο Magufuli ισχυρίστηκε ότι ορισμένα δείγματα ζώων, φρούτων και λαδιών που παρουσιάστηκαν ως ανθρώπινα δείγματα είχαν βρεθεί θετικά για τον ιό, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του εργαστηρίου της γρίπης της χώρας.



Τα δείγματα, τα οποία προέρχονταν από ένα φρούτο pawpaw, μια κατσίκα και ένα πρόβατο, στάλθηκαν στη συνέχεια σε ένα εργαστήριο όπου έδειξαν πως βρέθηκαν θετικά στο COVID-19.

«Δώσαμε ένα δείγμα από μια κατσίκα και βρέθηκε θετική. Αυτό σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά », δήλωσε.

«Πρέπει τώρα οι κατσίκες και τα φρούτα να μπουν σε καραντίνα;» είπε ο Πρόεδρος Magufuli.

Ο ηγέτης της Τανζανίας που κυβερνά από το αγροτικό του σπίτι στο Τσάτο, παρότρυνε τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή, υποτίμησε τη σοβαρότητα της νόσου λέγοντας ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς να διαταραχθεί η οικονομία της χώρας.

«Ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τα εργοστάσια πρέπει να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα. Το έχω πει προηγουμένως και θα το επαναλάβω: δεν θα θέσω το Νταρ Ες Σαλάμ κάτω από το lockdown », δήλωσε.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου υπουργού Συνταγματικών Υποθέσεων της χώρας, Μουγκούλου Ντσέμπα, ο Μαγκούφφι απέρριψε επίσης ισχυρισμούς του πρώην Αρχηγού Δικαιοσύνης Αυγουστίν Ραμαντάνι, ότι υπέκυψε στον ιό λέγοντας ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.

Οι παρατηρήσεις του Προέδρου Magufuli έρχονται στο πλαίσιο μιας σημαντικής αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στο έθνος της Ανατολικής Αφρικής από 284 στις 29 Απριλίου έως 480 έως την 1η Μαΐου, καθιστώντας τη χώρα την πιο πληγείσα στην περιοχή.

Στην ομιλία του την Κυριακή, Magufuli προειδοποίησε ενάντια στην κινδυνολογία από τους πολιτικούς και τον Τύπο, όπου και τους κατηγόρησε για την συνεχή παρουσίαση ανησυχητικού περιεχομένου ειδήσεων για τον κοροναϊό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου