Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

0 Το ταξί του Στεφανή..."ζηλεψε"μαλλον τους παλιους Ναυαρχους...ή και τωρα τα ιδια πραττουν;;;;

Το ταξί του Στεφανή

Μάνος Τσαλδάρη
Αλλος ένας κυβερνητικός «πονοκέφαλος» εξαιτίας του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος χρησιμοποίησε το ελικόπτερο που χρησιμοποιείται για αεροδιακομιδή ασθενών για να κάνει περιοδεία στα νησιά


Κλίμα δυσαρέσκειας σε βάρος του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή επικρατεί εδώ και ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αφού εξαιτίας του βρίσκεται, για άλλη μια φορά, στη… σέντρα.

Αυτή, μάλιστα, τη φορά θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί στη Βουλή για καθαρά δική του απόφαση και πράξη, που ενόχλησε ακόμη και το Μαξίμου, ώστε το τελευταίο να σπεύδει να επέμβει για να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές εντυπώσεις που θα δημιουργούνταν στην κοινή γνώμη σε βάρος της κυβέρνησης εάν επέτρεπαν την ολοκλήρωσή της.

Συγκεκριμένα την περασμένη βδομάδα ο απόστρατος στρατηγός, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αποφάσισε να δεσμεύσει το ελικόπτερο του Στρατού που εδρεύει στη Σύρο και βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα για να μεταφέρει για λογαριασμό του ΕΚΑΒ ασθενείς από τα νησιά στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα, δε, με την απόφασή του το ελικόπτερο θα δεσμευόταν για τη μεταφορά του ίδιου και της συνοδείας του για τέσσερις ημέρες.

Ετσι την Πέμπτη το ελικόπτερο τον μετέφερε στη Μυτιλήνη όπου και θα ξεκινούσε την περιοδεία του. Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από δημοσίευμα σε στρατιωτικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδα (armyvoice.gr), με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από το Μαξίμου και το ελικόπτερο να επιστρέψει στη βάση του στη Σύρο.

Ο ίδιος ο υφυπουργός, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ισχυριζόταν πως είχε ενημερώσει για την απόφασή του το Μαξίμου και έκανε λόγο σε συνεργάτες του περί «χτυπήματος κάτω από τη μέση», εντούτοις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, ιδίως όταν δημοσίευμα σε παραπολιτική στήλη φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ανέφερε το Σάββατο ότι η εντολή για τη μη ολοκλήρωση της περιοδείας «δεν ήλθε από τον Παναγιωτόπουλο (σ.σ. τον υπουργό Αμυνας), αλλά από κάπως πιο ψηλά».
Ερώτηση στη Βουλή

Μετά λοιπόν από όλα, αναμενόμενη ήταν η ερώτηση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Αμυνας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο, Ανδρέα Ξανθό και Θοδωρή Δρίτσα, με την οποία ζητούσαν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Συγκεκριμένα ρωτούσαν εάν «είναι σε γνώση των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Αμυνας η απόσυρση του εν λόγω ελικοπτέρου από την επείγουσα αερομεταφορά και η χρήση του από Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδεία εν μέσω πανδημίας;» και «εάν ναι, πώς θα αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας αεροδιακομιδής;».

Ερώτηση που, όπως επίσης αναμενόταν, δημιούργησε το κλίμα δυσφορίας για τον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό που έχει ήδη δεχθεί κριτική για τη συμπεριφορά του από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τόσο εντός όσο και εκτός Πενταγώνου.

πηγη: https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/244157_taxi-toy-stefani

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου