Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

1 Μήνυμα προς Έλληνες Στρατιωτικούς: Ακολουθήστε το παράδειγμα του Ανθυποπλοίαρχου Μαρίνου Ριτσούδη!!! Μη γίνετε Εγκληματίες Πολέμου.. Αρνηθείτε να γίνετε συμμέτοχοι στη γενοκτονία του αδερφού λαού της Συρίας.

(Με αυτούς θα συστρατευθείτε..;;;)

Μήνυμα προς Έλληνες Στρατιωτικούς :


Μη γίνετε Εγκληματίες Πολέμου.. 
Αρνηθείτε να γίνετε συμμέτοχοι στη γενοκτονία του αδερφού λαού της Συρίας.

Έχετε παραδείγματα Αγωνιστών και Ηρώων.. ακολουθήστε τα!!

Τρίτη 20 Απρίλη 1999

Ο Ανθυποπλοίαρχος του "Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" Μαρίνος Ριτσούδης και δέκα μέλη του πληρώματός του που είχαν δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στην ένταξη του αντιτορπιλικού "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" στη ΝΑΤΟική αρμάδα που βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το πλοίο στην Αδριατική!


Ο ανθυποπλοίαρχος του "Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" Μαρίνος Ριτσούδης οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο το απόγευμα της Κυριακής, όπου με συνοπτικές διαδικασίες, που δε δικαιολογούνται καν από το αυτόφωρο της πράξης, του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το ναυτοδικείο Πειραιά, κρίνοντας παμψηφεί ένοχο ανυπακοής σε διαταγή αναχώρησης πλοίου τον ανθυποπλοίαρχο Μαρίνο Ριτσούδη, ο οποίος, προβάλλοντας λόγους θρησκευτικής συνείδησης, αρνήθηκε να μετάσχει στην αποστολή του αντιτορπιλικού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην Αδριατική.

Είναι ηρωική πράξη να αντιστέκεσαι στις προσταγές της Νέας Τάξης και ο Μαρίνος Ριτσούδης αγωνιστής γενναίος που δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν έγινε συμμέτοχος στο έγκλημα των Σιωνιστών!!!


___________________ 


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΝΟ ΡΙΤΣΟΥΔΗ
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 
ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ:
α) Τρίτη 20 Απρίλη 1999

Υπόλογη για κάθε συνέπεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Έστειλε ήδη δύο στο Ναυτοδικείο, καθώς άλλοι οκτώ ναύτες έχουν δηλώσει ανοιχτά την άρνησή τους να γίνουν σφαγείς του γιουγκοσλαβικού λαού.
Συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο το πρωί στο Ναυτοδικείο

Με το Ναυτοδικείο να έχει αναλάβει ήδη δράση και τραγικές τις πρώτες συνέπειες της απόφασής της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ (σ. σ. με σχετική δήλωση Μητσοτάκη) αποφάσισε τελικά - ταυτισμένη απόλυτα με τους σφαγείς του ΝΑΤΟ - να στείλει στη φωτιά του πολέμου το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ".

Υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό, πριν απ' όλα στις μάνες των στρατευμένων παιδιών που εξαναγκάστηκαν να φύγουν για το μέτωπο αυτού του βρώμικου πολέμου, η κυβέρνηση διέταξε το απόγευμα της Κυριακής τον κυβερνήτη του πλοίου να βγει από τα στενά της Σαλαμίνας και να χαράξει ρότα για την Αδριατική.

Κι αυτό όταν ήδη δέκα μέλη του πληρώματός του είχαν δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στην ένταξη του αντιτορπιλικού "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" στη ΝΑΤΟική αρμάδα που βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία. Το ελληνικό πλοίο αναχώρησε τελικά, αφήνοντας στον ντόκο δύο μέλη του (έναν αξιωματικό και ένα ναύτη) που δεν επιβιβάστηκαν καν σ' αυτό και βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες (σ. σ. η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο ναύτης ξεπερνά ήδη τα όρια του εφιάλτη).

Ο ανθυποπλοίαρχος του "Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" Μαρίνος Ριτσούδης, που αρνήθηκε να ακολουθήσει το πλοίο στην Αδριατική, οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο το απόγευμα της Κυριακής, όπου με συνοπτικές διαδικασίες, που δε δικαιολογούνται καν από το αυτόφωρο της πράξης, του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Στις 6 το απόγευμα απέπλευσε το αντιτορπιλικό, στις 7.30 περίπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, στις 8.30 περίπου άρχισε η διαδικασία. Ο Μ. Ριτσούδης ζητά να φύγουν οι τηλεοπτικές κάμερες από την αίθουσα. Το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα ομόφωνα.

Στη συνέχεια του απαγγέλλει την κατηγορία της "ανυπακοής" και ρωτά αν έχει συνήγορο. Στην αρνητική του απάντηση του ορίζει αυτεπάγγελτα και αναβάλει τη δίκη για την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 9 το πρωί, όπως ο νόμος ορίζει.

Μόλις έγινε γνωστή η παραπομπή του Μ. Ριτσούδη συγκεντρώθηκαν έξω από το Ναυτοδικείο εκατοντάδες πολίτες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την πλατεία Κοραή.

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά του πολέμου όρισε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Ναυτοδικείο αύριο Τετάρτη 21 Απρίλη στις 9 το πρωί.

"ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Αν η παλλαϊκή ενωμένη αντίστασή μας δε σταματήσει τον πόλεμο ΤΩΡΑ, αύριο θα κτυπήσει τη δική μας πόρτα", σημειώνεται σε ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε η Επιτροπή τόσο για τον ανθυποπλοίαρχο, όσο και για τον ναύτη Στέλιο Κοτσογιάννη, που επίσης αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αντιτορπιλικό.


β) Πέμπτη 22 Απρίλη 1999 


Το ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ
Καταδίκασε τον ανθυποπλοίαρχο Μαρίνο Ριτσούδη...
Επικαλέστηκαν την εκστρατεία στην Ουκρανία, ακόμα και στην Κορέα, δηλαδή τα σφαγεία Ελλήνων στρατιωτών!

Φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χτες το ναυτοδικείο Πειραιά, κρίνοντας παμψηφεί ένοχο ανυπακοής σε διαταγή αναχώρησης πλοίου τον ανθυποπλοίαρχο Μαρίνο Ριτσούδη, ο οποίος, προβάλλοντας λόγους θρησκευτικής συνείδησης, αρνήθηκε να μετάσχει στην αποστολή του αντιτορπιλικού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην Αδριατική.

Ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου επέμενε για την παραδειγματική.... τιμωρία του ανθυποπλοίαρχου, προβάλλοντας τον επικίνδυνο ισχυρισμό πως, λόγω της ιδιότητας του μονίμου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, η συμπεριφορά του είναι, δήθεν, επικίνδυνη για την υπηρεσία.

Πρότεινε, μάλιστα, φυλάκιση τριών ετών και δέκα μηνών, δηλαδή το μέγιστο σχεδόν της προβλεπόμενης από τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα τιμωρίας.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα δικαστικά μέλη του Ναυτοδικείου μειοψήφησε στον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής.

Η δίκη έγινε σχεδόν χωρίς μάρτυρες, αφού το δικαστήριο, με ψήφους τρεις έναντι δύο, απέρριψε την αίτηση της υπεράσπισης να αναβληθεί η δίκη μέχρι να επιστρέψει το αντιτορπιλικό και να εξεταστεί ο κυβερνήτης του αντιπλοίαρχος Σταύρος Κούβαρης, του οποίου τελικά η γραπτή κατάθεση απλώς διαβάστηκε, όπως επίσης διαβάστηκαν οι γραπτές καταθέσεις του κυβερνήτου του στολίσκου αντιτορπιλικών αρχιπλοιάρχου Κων/νου Χηνοφώτη και του αξιωματικού του ναυτικού Παναγιώτη Σταυρόπουλου.

Με τους δύο πρώτους, καθώς και με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας του Ναυτοδικείου Κυριάκου Σαμπάνη, τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό ο Μ. Ριτσούδης είχε μακρές συζητήσεις πριν καταλήξει στην απόφασή του.

Εξ αυτών στο δικαστήριο κατέθεσε μόνο ο πατήρ Μεταλληνός και ο θείος του κατηγορούμενου αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Ηλίας Ριτσούδης, που δικαιολόγησαν την απόφαση του κατηγορούμενου, επικαλούμενοι το βαθύ θρησκευτικό του συναίσθημα.

Απολογούμενος ο Μ. Ριτσούδης τόνισε ότι, σύμφωνα και με τα σήματα του αντιτορπιλικού ΚΙΜΩΝ που θα αντικαταστήσει το Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ διαπίστωσε ότι η συμμετοχή του στην επιχείρηση θα ήταν η έμμεση αντίθεσή του με ένα λαό που δεν του έφταιξε σε τίποτα, είτε αυτός είναι ορθόδοξος, είτε Αλβανόφωνος.

Παρέμεινε στη διάθεση της υπηρεσίας του, υπογραμμίζοντας ότι αν η πατρίδα του δεχτεί επίθεση θα την υπερασπιστεί χύνοντας το αίμα του.

Ο πρόεδρος του Ναυτοδικείου Γιώργος Δουβλέκας είπε ότι πολλές φορές στο παρελθόν Έλληνες έχουν πολεμήσει με ομοθρήσκους του, αναφέροντας τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, την αποστολή εκστρατευτικού Σώματος στην Ουκρανία και τον δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο, προσθέτοντας στα προηγούμενα και τον πόλεμο της Κορέας.

"Χωρίς τους ισχυρούς της Γης μπορούν μικρά κράτη να προασπίσουν την εθνική τους ανεξαρτησία;", αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος, αποκαλύπτοντας την αντίληψη που τον διακατέχει.

______________

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ζηταμε εμεις το εθνοσημο και τον οπλησμο απο τις ενοπλες δυναμεις , πριν προλαβει να τα κατασχεσει νομίμως και δικαίως η νεα τάξη δειτετο ____________________________________ Σημαιοφόρε, σε λίγο καιρο απο τώρα , νόμιμα πλεον και ηθικότατα οι νεοταξητες θα μπορουν να ξηλώνουν τα γαλόνια όλων τών αξιωματικων( εκτος βέβαια εκεινων που εχουν πράξει το καθηκοντων και εχουν θεσει επισημα σε εφαρμογη με την παρακατω δικαδικασία το 120 ) .___________________________.Πράττουμε το καθήκον μας ενεργοποιώντας (έγκαιρα) το αρθρο 120 και καταδικαζουμε αυτους που προτειθοντε να σιωπησουν μεσα στο ίδιο δικογραφο για το κακούργημα της υποθαλψης και υπόκρυψης δικογραφίας η οποια αφορά γενοκτονία . . Δηλαδή την υποθαλψη της υπέρ του λαού και κατά της κυβέρνησης δικογραφιας που εκρεμει και που ολοι οι βουλευτες σιωπουν για εκεινην. Δειτε το κακούργημα που υποθάλπτουν (την δικογραφια που υποκρύπτουν) οι 300σιοι προδοτες και ολα τους τα κομματόσκυλα ............ 24-11-2011(είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της Βουλής στη σελ.1985),ανακοίνωσε ο κ Αποστολάτος ότι:“Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώµα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύµφωνα µε το άρθρο 86 του Συντάγματος και του Ν.3126/2003 για ποινική ευθύνη των Υπουργών, όπως ισχύει, δικογραφία κατά µελών της Κυβέρνησης.
Καταγγέλουμε μεσα σε δικογραφο τις ενοπλες δυναμεις για εσχατη προδοσια και με αυτο τον τρόπο πράττουμε το καθήκον μας οπου εγγράφως ενεργοποιουμε το αρθρο 120 του συνταγματος και προχωρουμε νομιμα πλέον στην εφαρμογήτου ,ζητωντας παράλληλα με το ίδιο δικόγραφο τον οπλησμο και το εθνόσημο απο τις υπο κατοχη πλέον Ελληνικές Ενοπλες δυναμεις. ΠΡΙΝ ΤΑ ΖΗΤΕΙΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩς ΝΟΜΊΜΩς ΚΑΙ ΔΙΚΑΊΩς Η ΤΕΑ ΤΑΞΗ ... .
Με τούτη την ιερή καταγγελία δήλωση που βλέπετε στον τοίχο μου , ή με κάποια άλλη ανάλογη αυτής ,απο σήμερα καταθέουμε , είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα στην εισαγγελια μεσω του αστυνομικου τμηματος της περιοχης μας .. Δεν χρειάζεται να πληρωσουμε παράβολο . Ζητάμε απο τον αξιωματικό που θα την παραλάβει να μας δώσει και δυο επικυρωμένα αντίγραφα με τον αρ. πρωτοκόλλου να αναγράφεται επάνω σέ αυτά >{η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως σαν ετούτη , παίζει σημαντικο ρολο}..______________________κοινοποιουμε μαζι με το άνω σχόλιο ________________

https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/ιερη-δηλωση-και-καταγγελια-κατα-του-απο-24112011-διαρκούσ-κακουργηματοσ-καταπατη/422877021088985....

Δημοσίευση σχολίου