Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

1 ΝΕΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΑΓΙΩΝ




Γράφει η Ειρήνη Δημοπούλου

Επιβεβαιώνονται οι νεοταξικές μεθοδεύσεις της … «δεξιάς» κυβέρνησης Σαμαρά της …«πατριωτικής» ΝΔ. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου, ξεκινά από την κατάργηση των εορτών των πολιούχων Αγίων, και της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών. Το έθος του «πολιούχου» αποτελεί μια αδιάσπαστη παράδοση του Έθνους μας η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα από τους Αρχαίους χρόνους, μέχρι τις μέρες μας. θεός, άγιος ή ήρωας που θεωρείται προστάτης μιας πόλης: Η θεά Αθηνά ήταν η «πολιούχος» των Αθηνών, ενώ πολιούχος της Θεσσαλονίκης είναι ο Αγιος Δημήτριος.

Η νέα επίθεση εναντίον του Έθνους... εντάσσεται βεβαίως στους σχεδιασμούς της «Νέας Τάξης» που επιτίθεται επιλεκτικά και στοχευμένα στον Χριστιανισμό και ιδιαιτέρως στην Ορθοδοξία. Όπως σημειώνει η ιστοσελ¬δα Ακτίνες:

«Εις το όνομα της πολυπολιτισμικής Παιδείας και της πολυφυλετικός Ελλάδος. Το υπουργείον Παιδείας, το οποίον κατέστησε προαιρετικόν το σημερινόν μάθημα των Θρησκευτικών, ακόμη και δια τους ορθοδόξους μαθητές (με συνεχείς απαλλαγές από το μάθημα, προς χάριν της θρησκειολογίας), καταργεί τας σχολικός εορτάς των τριών Μεγάλων και Οικουμενικών Διδασκάλων και τον καθιερώνει εις μαθητικήν αργίαν, άνευ εκκλησιασμού των μαθητών και των μαθητριών.

Ανεμένομεν από τον ΣΥΡΙΖΑ το «σάρωμα» της εκκλησίας, αλλά διαπιστώνομεν ότι η εκκλησία βάλλεται από την Κεντροδεξιάν.

Δια την ιστορίαν:

Το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε τον πολιτικόν γάμον, κατήργησε την αναγραφήν του Θρησκεύματος εις τας ταυτότητας, προώθησε και επέβαλε την πολιτικήν κηδείαν, την καύσιν των νεκρών κ.λπ.

Η ΝΔ απεδέχθη όλα τα «τερατουργήματα» του ΠΑΣΟΚ, εξοβέλισε την εξομολόγησιν από τα σχολεία (υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου), καθιέρωσε την ονοματοδοσίαν των τέκνων εις το Δηξιαρχείον εντός οκτώ ημερών (- άνευ Βαπτίσεως), έκαμνε νόμον δια την αποτέφρωσιν των νεκρών, εξέδωσεν εγκύκλιον δια τον περιορισμόν του ήχου της καμπάνας (υπουργός Γεώργιος Σουφλιάς, ύστερα από διαμαρτυρίας της οικογενείας του κ. Παπανδρέου), αλλάζει τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και σήμερον καταργεί των σχολικών εορτών των τριών ιεραρχών και των εκκλησιασμόν των μαθητών.

Ταυτοχρόνως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εις το όνομα της οικονομικής κρίσεως, απαγορεύουν τας χειροτονίας νέων κληρικών, διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ δια την συντήρησιν τζαμιών ή την κατασκευήν τεμένους, ίνα αποστέλ¬λουν τελεσίγραφα εις την Διοικούσαν Εκκλησίαν ότι αδυνατούν να πληρώ¬νουν τους μισθούς των κληρικών και να χρηματοδοτούν τας εκκλησιαστικός σχολάς. Αποστέλλουν τα τελεσίγραφα όταν η εκκλησία παρέδωσε το 70% και πλέον της περιουσίας της έως το Κράτος με αντάλλαγμα την μισθοδοσίαν του ιερού Κλήρου και την χρηματοδότησιν των Εκκλησιαστικών Σχολών.

Οι πολιτικοί της σημερινής Ελλάδος είναι αγνώμονες προς την προσφοράν της Εκκλησίας εις το γένος, την Πατρίδα και το Έθνος και αποδεικνύουν με την στάσιν τών ότι δεν έχουν ουδεμία σχέσιν με την πίστινΕτην παράδοσιν και την Ελληνοχριστιανικήν Παιδείαν”.

Και επειδή συχνά οι εργολάβοι της δημόσιας ζωής και κατασκευαστές της παρακμής, κατηγορούν τους Εθνικιστές ότι δεν έχουν … επίπεδο γι’ αυτό και δεν δικαιούνται να αναλάβουν τις τύχες της χώρας, να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας είναι όχι μόνον μορφωμένος, αλλά… παραμορφωμένος. Εχει διατελέσει μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Χάρβαρντ, ενώ έχει φοιτήσει και στην Σχολή Διεθνών Υπηρεσιών (school of international service)) στην Ουάσινγκτον. Τίνος είδους υπηρεσιών, το διαπιστώνουμε με τις αντιχριστιανικές και ανθελληνικές αποφάσεις του…Τέτοιοι είναι οι εκμαυλισμένοι «άνθρωποι του πνεύματος» που έχουν απλώσει τις θανατερές δαγκάνες τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελληνική Παιδεία.

Τέτοιοι «παραμορφωμένοι» κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, και οδη- γήθηκε η Ελλάδα και ο λαός στα σημερινά φαινομενικά αδιέξοδα, από τα οποία μόνον μια αποφασιστική Εθνική πολιτική μπορεί να βγάλει τον τόπο.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά;

Ότι το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα είναι η ελπίδα, η μοναδική ελπίδα του Εθνους. Και ότι γύρω από αυτό πρέπει να συστρατευθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις που μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για την αναγέννησή του.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ






1 σχόλια:

Unknown είπε...

καμια σχεση οπαπαδοπουλος του 1967 με τα καθικια του σημερα

Δημοσίευση σχολίου