Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

0 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας! Τί θα ισχύει από εδώ και πέρα;

Μπορεί τα βιβλιάρια υγείας να είναι οικεία κυρίως στους ηλικιωμένους δεδομένου ότι υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας όμως φαίνεται πως σκοπεύει να εκσυγχρονιστεί ελεώ και τρόικας...Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική κάρτα υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του και τα ιατρικά δεδομένα. Ο ασθενής θα προσέρχεται στις υπηρεσίες υγείας με την κάρτα του όπου και θα καταχωρούνται όλες οι παροχές που λαμβάνει και οι υπηρεσίες.

Στην κάρτα θα "χρεώνονται" όλες οι εξετάσεις και τα φάρμακα χωρίς όμως να υπάρχει όριο-πλαφόν στο τι θα μπορεί να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει μαζί του την ηλεκτρονική κάρτα όπως γινόταν με το βιβλιάριο υγείας.
Ωστόσο για να γίνουμε...Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα -όπως είπε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός-να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εργασίας αλλά και του ΕΟΠΥΥ.

Και αυτό διότι σήμερα τα στοιχεία των ασφαλισμένων και οι αποζημιώσεις που δικαιούνται είναι διάσπαρτα σε διάφορους φορείς.
Να σημειωθεί πάντως πως η ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς αποτελεί δέσμευση της χώρας μας προς την τρόικα.


πηγή
Σχόλιο Ελλήνων Youtubers:
Μην ξεχνάτε τα δυό άρθρα που μας προστατεύουν την Ιδιωτική μας Ζωή και την Ελευθερία!
Είναι Αντισυνταγματικό με βάση του Ελληνικού Συντάγματος, σελ. 24, Άρθρου 9Α και Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Σελίδα 6, και ισχύει από 1 Ιουνίου 2010. Απλά αρνηθείτε την...η δύναμη μας ΟΧΙ την Σκλαβιά.

[Δείτε τις δυό εικόνες παρακάτω, τι λένε τα Άρθρα.]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου