Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

5 ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ

Πολύς ντόρος και διαφήμιση από τον τύπο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που σταθερά επιβλήθηκε στον τομέα των δημόσιων μεταφορών το τελευταίο διάστημα. Παρουσιάζεται ως η πανάκεια που θα εξαλέιψει την εισιτηριοδιαφυγή και το φαινόμενο της διακίνησης πλαστών ή κλεμμένων εισιτηρίων. Λές και οι συγκοινωνίες φτιάχθηκαν με τα λεφτά κάποιου επενδυτή- κερδοσκόπου και όχι με το αίμα και τον ιδρώτα του φορολογούμενου λαού και την εντιμότητα των εργαζομένων σε αυτές.

Αυτό το αγαθό λοιπόν της δημόσιας συγκοινωνίας που η πολιτεία έχει καθήκον να είναι φθηνό και προσιτό μέσο λαϊκής χρήσης, βλέπουμε να μετατρέπεται σε " προϊόν" , που πλασάρεται και πωλείται με όρους μάρκετινγκ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του συνόλου των συγκοινωνιών Αθηνών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν σου είπε ποτέ κανένας πως η προσωποποιημένη κάρτα που σε καλούν να βγάλεις δίδοντας ΑΜΚΑ και την φωτογραφία σου, είναι στην πραγματικότητα μια ηλεκτρονική ταυτότητα....με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι!!!

Δεν σου είπε ποτέ κανένας πως τα μηχανήματα που " διαβάζουν " τις κάρτες και τα εισιτήρια, δεν είναι "οπτικοί αναγνώστες" όπως διατείνεται ψευδώς και παραπλανητικώς ο ιστότοπος www.athenacard.gr , αλλά πρόκειται για αναγνώστη ραδιοσυχνοτικής ταυτοποίησης ( RFiD), που έχει την δυνατότητα να διαβάσει την κάρτα ή το εισιτήριο ακόμα και μέσα από τσάντα ! (Ναι το έχω δοκιμάσει!) και σε απόσταση εώς 5 εκατοστά. Οι ίδιες οι κάρτες και τα εισιτήρια είναι στην πραγματικότητα ηλεκτρονικές συσκευές RFiD , που χαρακτηρίζονται από έναν μοναδικό 16ψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό που ακολουθεί την κάθε ανάγνωση ή επαναφόρτιση αυτών των καρτών.


Οι RFiD κάρτες, είναι ηλεκτρονικές συσκευές που δεν διαθέτουν δική τους πηγή ενέργειας, ούτε και μεταλλικές επαφές όπως οι τηλεκάρτες και οι κάρτες SIM, Όταν βρεθούν εντός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου συγκεκριμένης συχνότητας(στην περίπτωσή μας HF 13,56Mhz) και χαμηλής έντασης, σε απόσταση 2-10 εκατοστά), το πηνίο διεγείρεται και δημιουργείται τάση εξ επαγωγής, και μεταβαλλόμενο ρεύμα. Το μικροτσίπ είναι συνδεδεμένο με την κεραία και αφού ενεργοποιηθεί με το ρεύμα της, επανεκπέμπει στον πομπό τον κωδικό της κάρτας ή όποια άλλη πληροφορία για τον αριθμό των εισιτηρίων έχει αποθηκευμένη.Ο χρόνος για τον κύκλο αυτό της αμφίδρομης και ασύρματης επικοινωνίας του ενεργού στοιχείου(αναγνώστης) και της κάρτας , δεν ξεπερνάει το 1 δεπτερόλεπτο. Το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνάει το 99,5% και πολύ σπάνια υπάρχει αστοχία που εξαλείφεται με επανάληψη της διαδικασίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην διπλώσει ή τσακιστεί η κάρτα ή το εισιτήριο , που θα οδηγούσε σε παραμόρφωση το πηνίο-κεραία και σε καταστροφή των γραμμών σύνδεσης του μικροτσίπ.
Παρόμοιες δυνατότητες υπάρχουν και στα NFC τσίπ ορισμένων κινητών που μπορούν εύκολα να εξομοιώσουν πολλούς τύπους καρτών RFid.

Να μας ενημερώσουν για το επίπεδο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοκυμάτων στην οποία εκτίθενται οι επιβάτες ενός λεωφορείου, όταν βρίσκονται εγγύτερα στα μπλέ μηχανήματα ανάγνωσης καρτών , καθώς το πεδίο είναι οριζόντια κατευθυνόμενο και υπάρχει ΜΟΝΙΜΑ ώστε να διεγείρει αρκετή τάση στο πηνίο κεραία του εισιτηρίου ή της κάρτας που θα πλησιάσει,και να μπορέσει να ενεργοποιηθεί και να εκπέμψει πίσω τον κωδικό της

Δεν σου είπε ποτέ κανένας πως η επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, (το γράφουν επάνω τα ηλεκτρονικά εισιτήρια), και τελικό στόχο έχει να συλλέγονται πληροφορίες που θα τις αξιοποιεί κατά το δοκούν η εκάστοτε κυβέρνηση...αλλά και το σύστημα του marketing!!( κι αυτά αναφέρονται όπως βλέπουμε καθαρά στους όρους παραχώρησης προσωπικών δεδομένων που έχει η προσωποποιημένη κάρτα)
Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι από που και πότε πήρε άδεια παροχής τραπεζικών προϊόντων με την μετατροπή της κάρτας- εισιτήριο, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι εώς 50 €!! Δηλαδή εκτός από εισιτήρια, θα μπορεί να γίνει και χρεωστική κάρτα στο ΚΤΕλ για παράδειγμα, στο περίπτερο, στο ψιλικαντζίδικο...και γιατί όχι και στα διόδια και τα σούπερ μάρκετ;;;;;
Μήπως με κρατική επιβολή του μνημονίου άνωθεν! , φτίαχτηκε ένα είδος εσωτερικού διαβατηρίου και ηλεκτρονικής ταυτότητας που καταγράφει και ελέγχει τις μετακινήσεις των ανθρώπων; Μήπως η επιβολή μηχανημάτων με " πύλες"στο μητροπολιτικό τραίνο, οδηγεί άμεσα σε αυτό το καθεστώς;


Ας παρατηρήσουμε τον " οπτικό αναγνώστη" που όπως μάθαμε προ ολίγου....δεν είναι οπτικός αλλά ραδιοσυχνοτικός! και επικοινωνεί με το εισιτήριο ακόμα κι αν δεν υπάρχει οπτική επαφή!!!! Στις
πύλες του μετρό, η επιφάνεια του αναγνώστη καρτών είναι οριζόντια τοποθετημένη...παρότι θα ήταν βολικότερο να βρισκόταν κάθετα τοποθετημένη. Η εταιρεία της Νοτίου Κορέας που τα σχεδίασε, έχει πολύ καλά μελετήσει και το επόμενο βήμα το οποίο θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μηχανήματά της!!

ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΚΕΙ!

Το επόμενο βήμα λοιπόν μετά την κάρτα -ταυτότητα- εισιτήριο-χρεωστική (50€), είναι σχεδιασμένο ήδη! Η επιφάνεια του αναγνώστη στις πύλες είναι οριζόντια εκ κατασκευής ώστε σε όχι και πολύ μακρινό χρόνο, να μπορεί να υποδεχτεί την τοποθέτηση του δεξιού χεριού στο οποίο θα υπάρχει εμφύτευμα το ίδιο ηλεκτρονικό στοιχείο που υπάρχει σήμερα στην AthENA card!!!!! 'Ετσι κι αλλιώς αυτή η κάρτα θα σου γίνει τόσο απαραίτητη για την κίνησή σου στον κόσμο του συστήματος, που δεν θα φέυγει απ' το χέρι σου.....αλλοίμονο αν τη χάσεις......
(συνεχίζεται......)



Πηγή: https://www.athenacard.gr , Ανάλυση εισιτηρίου, έρευνα επί τόπου
Τεχνική τεκμηρίωση: http://www.centrenational-rfid.com/index_gb.cfm
http://transportation.lgcns.com/…/LG_CNS_Smart_Card_Payment…

http://www.cardzgroup.com/ContactLessSmartCard.html

Δημήτριος Περδικάκης
Τεχνικός Ηλεκτρονικών(ΔΕ)
Ερευνητής

5 σχόλια:

km58 είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!!

Άπορώ είπε...

Εάν αληθεύουν όλα αυτά, τότε γιατί τα μηχανήματα που βρίσκονται στα αεροδρόμια και αποτελούν την πύλη εισόδου των επιβατών διαβάζουν την κάρτα επιβίβασης που τυπώνουμε σε απλό χαρτί ήδη πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι?

Άπορώ είπε...

Εάν αληθεύουν όλα αυτά, τότε γιατί τα μηχανήματα που βρίσκονται στα αεροδρόμια και αποτελούν την πύλη εισόδου των επιβατών διαβάζουν την κάρτα επιβίβασης που τυπώνουμε σε απλό χαρτί ήδη πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι?

Unknown είπε...

Γιατι απλα,αυτο το κοματι χαρτι,ηταν η αιτια,να δωσεις ως στοιχεια ,το τηλεφωνο σου και την Ημερα ,ισως και ολες τις υπολοιπες,για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΛΕΝΧΕΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ,ΤΟ ΕΚΔΙΔΕΙΣ!!!!!ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....,ΑΠΟΡΕΙΣ,ΑΚΟΜΑ;;;

gregory turis είπε...

δεν θα πω πολλα.. θα πω οτι ειναι τεχνασμα κλπτων και κομπιναδορων.. επρεπε να βρουν κατι να οικονομισουν.... ΑΛΗΤΕΣ... (ενας παλιος των συγκοινωνιων)

Δημοσίευση σχολίου