Σάββατο 7 Απριλίου 2018

0 ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΣΔΕΝ;;;ΤΕΛΙΚΑ, ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;;;;

ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ , ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΣΔΕΝ;;; ΤΕΛΙΚΑ, ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;;;;ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ;;;;; ΣΑΒΒΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.......


Τα κατωθι απο γνωστο μπλογκ....που πιθανοτατα τα δημοσιευματα τα λαμβανει απο το Υπουργειο Αμυνας...σας το παρουσιαζουμε ολοκληρο...φιλικη συμβουλη:ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ......


Στο τουρκικό στόχαστρο της πρωινής υπέρπτησης στο Φαρμακονήσι φαίνεται πως ήταν ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσου, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος. 

Ο καταδρομέας Στρατηγός που είχε επιβιβαστεί σε ελικόπτερο Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, αρχικά προσέγγισε τους Λειψούς, και στη συνέχεια κινήθηκε προς το Φαρμακονήσι για να επιθεωρήσει τη φρουρά του ακριτικού νησιού.

Λίγο μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Φαρμακονήσι, το τουρκικό μαχητικό που είχε παραβιάσει νωρίτερα το FIR Αθηνών, καταδιωκώμενο από ελληνικά F-16 της 336 Μοίρας "Όλυμπος", που βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου, πέταξε περίπου χίλια μέτρα πάνω από το  Φαρμακονήσι. 

Η ΑΣΔΕΝ άλλωστε το τελευταίο 14μηνο, έχει εκπέμπψει ξεκάθαρο μήνυμα επιχειρησιακής εγρήγορσης από το βορειότερο άκρο του Αιγαίου έως στις εσχατιές της νότιας πλευράς του αρχιπελάγους, οι δυνάμεις ασκούνται διαρκώς με πολλούς συναγερμούς και πολυποίκιλα “επεισόδια”.

 Περισσότεροι από 120 συναγερμοί έχουν δοθεί το τελευταίο 14μηνο ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από το σύνολο των δυνάμεων βολές με κάθε είδους οπλικό σύστημα που υπάρχει στα νησιά τα οποία βρίσκονται υπό τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ.

Βολές με βαρέα όπλα πεζικού, από άρματα μάχης, από οβιδοβόλα του πυροβολικού καθώς επίσης από το σύνολο του φορητού οπλισμού. Σε αυτές τις ασκήσεις καταγράφεται η αύξηση του αριθμού των εθνοφυλάκων, αλλά και η μετακίνησή τους από μεγάλα νησιά σε μικρότερα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκάστοτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Κύριες ασκήσεις είναι φυσικά οι ανακαταλήψεις βραχονησίδων, οι έκτακτες επανδρώσεις ακόμη και των πιο απομακρυσμένων φυλακίων, η υπεράσπιση νησιών μέχρι να φτάσουν δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλα σενάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου