Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

0 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Σπασμωδική και οργανωμένη από πριν η κυβερνητική αντίδραση με προβοκάτορες να παριστάνουν τους αγανακτισμένους πολίτες που επιχειρούν να εισέλθουν στην βουλή και να «αντιμετωπίζονται» από τα ΜΑΤ με την χρήση βίας. Η επίθεση των προβοκατόρων ήταν το έναυσμα για να αρχίσουν οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης να ρίχνουν δακρυγόνα από όλες τις μεριές κατά του πλήθους και σε σημεία όπου δεν γίνονταν επεισόδια αλλά βρίσκονταν οικογένειες με τα παιδιά τους που απλά συμμετείχαν ειρηνικά στην εκδήλωση. Τελικά διενεργήθηκαν και 6 συλλήψεις «αγανακτισμένων» πολιτών εκ των οποίων 2 Τούρκοι και μία Γερμανίδα, όλοι τους αγανακτισμένοι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που δεν ξέρουν ούτε που βρίσκονται στον χάρτη! Μεταξύ των αγανακτισμένων πολιτών που «επιτίθονταν» στα ΜΑΤ φωτογραφήθηκαν και νέγροι!


Η εκδήλωση ήταν ειρηνική με μητέρες με τα παιδιά τους να συμμετέχουν όπως και οικογένειες ολόκληρες. Η κυβερνητική αντίδραση ήταν εγκληματική και εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού νόμου. Ήδη ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε την κατάθεση μηνύσεως κατά των υπευθύνων για την εγκληματική χρήση δακρυγόνων κατά ηλικιωμένων και μικρών παιδιών από τα αδίστακτα κυβερνητικά όργανα. Και η επίθεση κατά των μετεχόντων στην εκδήλωση ήταν όντως εγκληματικής έμπνευσης. Παρευρισκόμενοι καταγγέλλουν ότι σκοπίμως άγνωστοι νεαροί ξεκίνησαν τα επεισόδια και σκοπίμως η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών με σκοπό να διαλύσει τη μεγάλη διαδήλωση. Ήταν 14.30 η ώρα όταν άρχισαν τα επεισόδια. Μόλις οι «αγανακτισμένοι» προβοκάτορες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ που φύλαγαν τις σκάλες που οδηγούν στην βουλή δίπλα από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα ολόγυρα από την πλατεία και όχι στο σημείο των επεισοδίων, με αποτέλεσμα να διαλύσουν το συλλαλητήριο! Αυτός ήταν και ο στόχος τους και τον πέτυχαν. Εν τω μεταξύ, οι Εύζωνες εγκατέλειψαν τα φυλάκια τους προκειμένου να προφυλαχθούν.
Άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι επιχείρησαν να προστατευθούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα μπαίνοντας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» που άνοιξε τις πόρτες του για να σωθεί ο κόσμος. Ωστόσο, από τους τόνους χημικών ακόμη και μικρά παιδιά βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς ο κόσμος στην προσπάθειά του να διαφύγει στριμώχτηκε και παρ’ ολίγον να ποδοπατηθεί. Από τα μικρόφωνα υπήρχαν συνεχείς προειδοποιήσεις στον κόσμο να προσέχει, να μην πανικοβληθεί, ωστόσο η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική, ενώ τα χημικά δεν σταμάτησαν να πέφτουν ούτε λεπτό επί ώρες. Το αποτέλεσμα ήταν η αποπνικτική ατμόσφαιρα να επεκταθεί από το κέντρο ακόμη και μέχρι τις γειτονιές της πρωτεύουσας, όπως το Παγκράτι.
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, μεγαλύτερη από αυτήν του συλλαλητηρίου του 2018, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πανεθνικό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Άγνωστος ο αριθμός των συμμετεχόντων, η κυβέρνηση φυσικά υποβαθμίζει το γεγονός κάνοντας λόγο για 60.000 περίπου συμμετέχοντες και όλοι τους ακροδεξιά στοιχεία (!), ενώ ανεξάρτητοι παρατηρητές αναφέρονται σε 1.000.000 άτομα. Την εκτίμηση ότι «δύο εκατομμύρια πολίτες» συμμετείχαν στο Κυριακάτικο συλλαλητήριο εξέφρασε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος και κατήγγειλε ότι «άνθρωποι με πολιτικά έριξαν χημικά μέσα στον κόσμο».
Ο πρώτος γύρος της έντασης σταμάτησε όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αλβανών αστυνομικών έξω από το χωριό Βουλιαράτες. Λίγο αργότερα ωστόσο, η ένταση επανήλθε, με κάποιους άγνωστους νεαρούς που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους να επιτίθενται στους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν με χρήση χημικών.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο άντεξαν επί τρεις ώρες την χημική επίθεση πριν τελικά αναγκασθούν να διαλυθούν το ίδιο ειρηνικά όπως ήρθαν καθώς δεν μπορούσαν πια να ανασάνουν. Δεκάδες οι λιποθυμίες ηλικιωμένων, παιδιών και γυναικών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Πολλοί και οι τραυματίες από την αλόγιστη βία των ΜΑΤ που επετέθησαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές χτυπώντας τους με τα κλομπ τους.
Μήνυση θα καταθέσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, «πρόκειται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θεωρεί εγκληματικό το γεγονός ότι τα επικίνδυνα αυτά χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν ενάντια σε οικογένειες που διαδήλωναν ειρηνικά και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ηλικιωμένων. Ακόμη θεωρεί απαράδεκτο ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια γίνεται με την ανοχή και την συγκάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία ανήκει στο ιατρικό σώμα και οφείλει να προστατεύει τη Δημόσια υγεία».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επισήμανε τα εξής : «Καταγγέλλουμε το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο αυτό μέσο καταστολής ενός ειρηνικού συλλαλητηρίου για τα εθνικά μας συμφέροντα που βάναυσα καταπατούνται. Η χρήση των χημικών ουσιών, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ακόμα και παιδιών ενώ πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή καθώς έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλοντα, προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν το βάναυσο αυτό τρόπο για να φιμωθεί η φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο».
Για να επανέλθουμε στο συλλαλητήριο, οι συνομιλητές συγκλόνισαν. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η αδερφή του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα η οποία είπε : «Η παρουσία μας σήμερα είναι η απάντηση στους προδότες. Δεν χρειάζονται λόγια. Καμία λέξη. Η παρουσία όλων μας μιλάει. Ο αδελφός μου Κωνσταντίνος Κατσίφας θυσιάστηκε για την Μακεδονία, για τη Βόρειο Ήπειρο». Και προσέθεσε : «Έδωσε το αίμα του για εσάς τους Μακεδόνες».
Άλλοι ομιλητές ήσαν η Αφροδίτη Μάνου, ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής, Κρις Σπύρου. Επίσης, διαβάστηκε η επιστολή-μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να δώσει ο ίδιος το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση. Συγκλονιστική ήταν και η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου, η οποία χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «εγκληματική», τονίζοντας μάλιστα ότι κανείς μας δεν πρέπει να γίνει συνένοχος στο ψέμα. «Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν. Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται. Εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητά μας. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει αυτή η ύπουλη και μακιαβελική Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει αναστατώσει τη ζωή μας» ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.
Με ευθείες αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν η ομιλία του Δημήτρη Δαλακάκη, που είναι δήμαρχος στο Δοξάτο της Δράμας. «Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες» είπε από την εξέδρα του Συντάγματος, ενώ προέτρεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να παραιτηθεί, για να γράψει ιστορία.
Υπό τους ήχους του συνθήματος «αυτή η συμφωνία είναι προδοσία» ανέβηκε στο βήμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των ομιλητών. «Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας, όπως πρέπει να αισθάνεστε και σεις που δεν κατάγεστε από Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες» ανέφερε προς το πλήθος ο κ. Σπύρου και προσέθεσε: «Υπήρξε και υπάρχει μόνο η ελληνική Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες. Μακεδόνες, είστε το πιο ένδοξο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που περιέχει ελληνική λέξη Μακεδονία. Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος-μαϊμού, με μαϊμού πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και με μαϊμού Σύνταγμα».
Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια, ο κ. Σπύρου είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ένα και μόνο σκοπό έχει. Να αναγνωρίσει το κρατικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος και να δώσει στους κατοίκους του μακεδονική εθνική ταυτότητα. Αν ο Μάθιου Νίμιτς φέρει την πρόταση αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, υπόσχομαι ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση και θα θάψουμε την επιθυμία τους να ονομάσουν τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ βροντοφώναξε: «Η Μακεδονία δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται. Κύριε Ζάεφ, ένα σας λέμε. Θέλετε τη Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ».
Στο συλλαλητήριο πήραν το λόγο και άλλοι ομιλητές, αλλά και μοναχοί από το Άγιο Όρος, που έδωσαν το «παρών» στην γεμάτο παλμό συγκέντρωση για την Μακεδονία. Παράταιρη η παρουσία του Πάνου Καμμένου ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση αφού προηγουμένως της εξασφάλισε τους 151 βουλευτές ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία.
Εκτός τόπου και χρόνου το Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή λίγες ώρες προ του συλλαλητηρίου προσπάθησε να υπονομεύσει τον εθνικό αγώνα με κάθε τρόπο και δήλωσε : «Έρμαιο ακραίων ομάδων το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία» Αν και αρχικά ξεκαθαρίζει ότι «διαφωνώ απόλυτα και κατηγορηματικά με θέσεις που ισχυρίζονται ότι όποιος αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας» στη συνέχεια σημειώνει ότι «θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο αλλά και να απέχουν από εκδηλώσει και συνθήματα μίσους. «Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην Ιστορία αυτού του τόπου. Φτάνει. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.
Όσον αφορά τα επιχειρήματα της ΝΔ για την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «πρόσχημα» και «συνειδητή λαθροχειρία από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη». «Σε κάθε περίπτωση η διευκρινιστική δήλωση των γειτόνων μας με τη νομικά δεσμευτική ρηματική διακοίνωση που απέστειλαν, κλείνει κάθε συζήτηση ακόμα και για τον πλέον κακόπιστο. Η συμφωνία καθορίζει μόνο ιθαγένεια και όχι εθνότητα. Παραδέχονται πως η γλώσσα τους είναι σλαβική και η πολιτιστική τους κληρονομιά δεν έχει καμία σχέση με την αρχία Μακεδονία».
Η απάντηση ήρθε από τον πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος κυριολεκτικά «κατεδαφίζει» το Μαξίμου : «Με χημικά δεν φιμώνονται οι Έλληνες, τελείωσε ο χρόνος σας. Ο Καμμένος όταν έπρεπε ήταν απών» δηλώνει.
Καυστικός επίσης και για τη συνέντευξη του τέως υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Με ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Κωσταράκος, σχολίασε μεταξύ άλλων τα «παραμύθια για αμνήμονες». Χαιρέτησε επίσης τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. «Όποιος πιστεύει ότι με χημικά αναχαιτίζει ένα λαό που διαδηλώνει ειρηνικά εναντίον του, καλύτερα ας ετοιμάζει τις αποσκευές του. Ο χρόνος του τελείωσε και τα χημικά αυτό δεν το αλλάζουν».
Για τον Πάνο Καμμένο, έγραψε : «Κάποιος, ο κ. Πάνος Καμμένος συγκεκριμένα, που θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο και πονηρό, προσπάθησε μέσα από αδιάφορες και ενδεχομένως ανακριβείς αιτιολογίες και εξαπολύοντας απροκάλυπτες ή κεκαλυμμένες κατηγορίες προς τους συνοδοιπόρους του τα τελευταία τρία και πλέον έτη, κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά, και τα πρώην και νυν μέλη του αναξιόπιστου και ανερμάτιστου κόμματός του, να αποσείσει από τον εαυτό του τις απόλυτες και προσωπικές ευθύνες που έχει για το ξεπούλημα της ιστορίας, της γλώσσας, της εθνότητας και της ονομασίας της Μακεδονίας.
Με την σημερινή του συνέντευξη απέδειξε ότι αντιμετωπίζει τους ‘Έλληνες πολίτες (και σύντομα ελπίζω ψηφοφόρους), ως ένα τσούρμο ηλιθίων τους οποίους θα ξεγελάσει για μια ακόμα φορά. Συγκυβερνήτης τόσα χρόνια σε μια κατά την γνώμη μου καταστροφική για την Ελλάδα κυβέρνηση, δεν κατόρθωσε (ή δεν ήθελε στην πραγματικότητα) να την «ρίξει», όπως απειλούσε σε όλους τους τόνους, όταν ισχυριζόταν οτι διαφώνησε με την πολιτική της στο Μακεδονικό ζήτημα. Και τώρα κατηγορεί τον κ. Τσίπρα, (το ήξερε και ο τελευταίος διπλωμάτης των Βρυξελλών ότι ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί προς τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση του «μακεδονικού του εγχειρήματος»), στην πραγματικότητα όχι για την υπογραφή της άθλιας Συμφωνίας, αλλά γιατί δεν τήρησε την υπόσχεση που του είχε δώσει, να αφήσει το ανίερο έργο της επικύρωσής της στην επόμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς, πήρε στους Έλληνες αρκετό χρόνο να καταλάβουν ότι εκτός από αστείος ο κ. Καμμένος είναι και πολιτικά και εθνικά επικίνδυνος. Και θα το πληρώσουν τώρα με την απώλεια της ταυτότητας της Μακεδονίας κάτι για το οποίο ευθύνεται απόλυτα και προσωπικά, ανεξάρτητα από την τελική του προσωπική ψήφο για την αποδοχή της Συμφωνίας, που έτσι κι αλλιώς είναι πια αδιάφορη γιατί δεν αρκεί. Όταν έπρεπε ήταν απών».
Το συμπέρασμα από τα ανωτέρω είναι πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο συλλαλητήριο το οποίο απέδειξε την ενότητα του ελληνικού λαού και έθεσε προ των ευθυνών της την καταδικασμένη πλέον στα μάτια όλων μας κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του δεν δείχνουν, ως συνήθως, να συγκινούνται από το λαϊκό αίσθημα. Ήδη κυβερνούν έχοντας αντίθετη με αυτούς την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αποτελούν δηλαδή μειοψηφία στο εκλογικό σώμα. Όμως, αυτό τους αφήνει αδιάφορους. Τελικά, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην βουλή η ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών και αφού η κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

πηγη :
Ρουμπίνη Καραγκιαούρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου