Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

2 Έτσι θα πείσουν τους Έλληνες να φάνε τεχνητό κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι θα πείσουν τους Έλληνες να φάνε τεχνητό κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν περίπου έναν χρόνο, η αριστερή εφημερίδα «Αυγή», είχε αναρωτηθεί σε άρθρο της κατά πόσο είναι εφικτή η προώθηση «συνθετικού κρέατος».
Όπως είχε σημειωθεί, η πίεση στους κτηνοτρόφους πρόκειται να ενταθεί καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός και η αύξηση του εισοδήματος αυξάνουν την ζήτηση για προϊόντα με βάση το κρέας, πέρα, όπως διατείνονται, από τα όρια και τις αντοχές του πλανήτη.
Πλέον στην Ελλάδα μαθαίνουμε όλοι για τις νέες τεχνολογίες τροφίμων που έρχονται στο προσκήνιο και μαζί εναλλακτικές λύσεις για την πρωτεΐνη του κρέατος, οι οποίες θα δημιουργούνται μέσα από το εργαστήριο.
Αυτά που έλεγε ο Λιακόπουλος δηλαδή και κάποιοι τον αποκαλούσαν «γραφικό».
Τώρα, όμως η αλήθεια επιβεβαιώνεται και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρεται στο κρέας που θα καλλιεργείται στο εργαστήριο.
Το νέο κόνσεπτ που αναφέρεται σε κρέας που παράγεται μέσα από μια κυτταρική δομή και όχι μέσα από σφαγέντα ζώα, εξήγησε, προκειμένου να το μάθουν οι Έλληνες, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» η Ελβετή επιστήμονας Benjamina Bollag, συνιδρύτρια και CEO της εταιρίας «Higher Steaks», η οποία ετοιμάζει τεχνολογία, που μέσα στα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει σε προϊόντα που θα δούμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
«Το μόνο που θα χρειαστεί για να φτάσουν τα προϊόντα (από το εργαστήριο) στο ράφι είναι να περάσουμε μέσα από τις διαδικασίες του κανονιστικού πλαισίου, της συμμόρφωσης με αυτό, σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγεί η Bollag.
«Μιλάμε για κρέας που απαιτεί μέχρι και 100 φορές μικρότερη επιφάνεια γης. Ο στόχος είναι το κρέας αυτό να έχει ακριβώς την ίδια γεύση. Δουλεύουμε με το ίδιο στοιχείο, οπότε στην ουσία η δουλειά αφορά την τελειοποίηση της τεχνολογίας. Αν, για παράδειγμα, φτιάχνουμε μια μπριζόλα, (το εγχείρημα) είναι κάπως πιο σύνθετο, αφορά την τελειοποίηση της υφής, αν μιλάμε για λουκάνικο είναι απλό και τα υπόλοιπα προϊόντα βρίσκονται ενδιάμεσα σε επίπεδο δυσκολίας. Μακροπρόθεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο σε ό,τι αφορά τη γεύση όμως», συμπληρώνει.
Και η κουβέντα φτάνει στο πως θα πεισθούν οι Έλληνες καταναλωτές στο να αποδεχθούν το μεταλλαγμένο κρέας:
«Θα υπάρξουν πολλές δοκιμές, με τα σουπερμάρκετ, υπάρχει μια μεγάλη αγορά, μια ήδη υπαρκτή αγορά εκεί έξω, περίπου το 51% των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, λένε πως θα «άλλαζαν» από το κλασικό κρέας, οπότε ναι, υπάρχει εκεί έξω η αγορά, το κοινό που είναι έτοιμο να το δοκιμάσει».
Στο ενδεχόμενο να εισέλθει και η Ελλάδα (που έχει μια ήδη ανεπτυγμένη αγορά κλασικού κρέατος) στον συγκεκριμένο τομέα σε ερευνητικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο, η κα Bollag απαντά θετικά. Μάλιστα, εξηγεί πως έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις επί του θέματος κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα:
«Είναι απολύτως εφικτό. Είχαμε, να σας αναφέρω, και συζητήσεις με άτομα από Τμήμα Χημικών Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχετε πάρα πολύ καλούς ερευνητές στην Ελλάδα, οπότε είναι απλά θέμα να κάνετε το βήμα και να το κάνετε εδώ», αναφέρει η συνιδρύτρια και CEO της εταιρία Higher Steaks πριν αποχωρήσει για να επιστρέψει στην έδρα της εταιρίας της στην Ελβετία...

Με «επιστημονικό κύρος» λοιπόν παρουσιάζουν και στην Ελλάδα τα κρέατα εργαστηρίου, προκειμένου να πείσουν τους Έλληνες να τα βάλουν στο μενού τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τα εξαπλώσουν σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, φοιτητικές εστίες, συσσίτια κοκ.
Δεν είναι πλέον πρόβλεψη. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!!!
Θυμηθείτε λοιπόν τι έλεγε ο Λιακόπουλος:

2 σχόλια:

Giannhspik είπε...

Παρακαλώ των υπεύθυνο της σελίδας, να αλλάξει το χρώμα του κείμενου, για τη δυσκολεύει στην ανάγνωση του κείμενου.!!

Ελλάς: Η χώρα του φωτός! είπε...

ευχαριστουμε για την παρατηρηση....καλο βραδυ

Δημοσίευση σχολίου