Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

0 ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ..ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ..........ΞΥΠΝΑΤΕ........

ΕΚΔΡΟΜΗ στο ΖΑΓΟΡΙ.... Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ..ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ..........ΞΥΠΝΑΤΕ........

Ακολουθεί το κείμενο του πρώην Υπουργού από την Καθημερινή.
«Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου βρέθηκα στα Γιάννενα κατόπιν προτροπής του φίλου Ραφαήλ Μωυσή προκειμένου να συμμετάσχουμε στη τελετή και γιορτή του Γιόμ Κιπούρ.

.........................................................................................................................................................Την ημέρα της γιορτής του Γιόμ Κιπούρ επισκεφτήκαμε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης ......




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1939 και είναι γιος του Αλέξανδρου Μάνου, Χειρουργού και Διευθυντή του Ευαγγελισμού, και της Μαριέττας Πανούτσου, επιχειρηματία και κόρης του Προέδρου του ΣΕΒ Πανούτσου.
Σπούδασε μηχανολόγος - μηχανικός με ειδίκευση στην αεροδυναμική στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (1963) και το 1965 έλαβε ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Τον επόμενο χρόνο έγινε βοηθός Γενικός Διευθυντής της «Αλλατίνη Α.Ε.» ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, Αντιπρόεδρος, και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας εταιρείας. Αποχώρησε από την εταιρεία το 1977 για να πολιτευθεί.
Είναι παντρεμένος και έχει 5 παιδιά.
Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτική έδρα στη Β΄ Αθηνών το 1977 με το κόμμα της ΝΔ, με την οποία και εξελέγη, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε Υφυπουργός Δημοσίων Έργων. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής μέχρι και το 2007, οπότε και έληξε η βουλευτική του θητεία, πλην των εκλογικών αναμετρήσεων του 1985 και του Νοεμβρίου του 1989.
Διεκδίκησε ανεπιτυχώς 2 φορές την ηγεσία της ΝΔ (1993 και 1997).

Το 1998 κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, που είχε φέρει ο Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, διαφώνησε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό όργανο της ΝΔ, το οποίο και τον διέγραψε.
Τον Απρίλιο του 1999 ίδρυσε το κόμμα των Φιλελευθέρων με έμβλημα τον «μαινόμενο ταύρο», το οποίο κατήλθε αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 1999, κερδίζοντας ποσοστό 1,62% των ψήφων. Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 συνεργάστηκε με τη ΝΔ και εισήλθε στην Βουλή κάτω από το ψηφοδέλτιό της. Δύο χρόνια αργότερα ανέστειλε την λειτουργία του κόμματος με βασική αιτιολογία την έλλειψη οικονομικών πόρων.
Το 2004 συμπεριλήφθηκε ως ανεξάρτητος στην 3η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Την περίοδο 1977-1981 διετέλεσε Υφυπουργός Δημοσίων Έργων, Υπουργός Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας
Στην κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη ανέλαβε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (1990-91), Εθνικής Οικονομίας (1992) και Οικονομικών (1992-93).
Ως Υπουργός, αναμόρφωσε την περιοχή της Πλάκας, υπέγραψε την σύμβαση του ΜΕΤΡΟ, συνέβαλε στον σχεδιασμό της Αττικής οδού, καθιέρωσε την απόσυρση των ρυπογόνων αυτοκινήτων, μετέφερε το εργοστάσιο Γκαζιού από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα κ.ά.
Η «Δράση»
Στις 17 Μαρτίου 2009 συνίδρυσε νέο πολιτικό κόμμα, τη «Δράση» μαζί με τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, τον Γιάννη Μπουτάρη και άλλους. Στις ευρωεκλογές 2009 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος. Στις 23 Φεβρουαρίου 2012 ανακοίνωσε ότι η Δράση θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές με επικεφαλής τον ίδιο, ενώ ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοινώθηκε η κοινή κάθοδος της Δράσης και της Δημιουργίας, Ξανά! στις Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Στις 19 Ιουνίου 2012, υπέβαλε την παραίτησή του, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ζητώντας να βρεθεί ο διάδοχός του και ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα παραμείνει ενεργό στέλεχος του κόμματος..Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Ιππότη της Λεγεώνος της Τιμής» από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου