Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

2 Η Ελληνική σημαία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και ΔΕΝ είναι σήμα της Χρυσής Αυγής


Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που ψηφίστηκε από 480 χιλιάδες Έλληνες πολίτες και εισήλθε στην Ελληνική Βουλή. 

Ως εκ τούτου ως πολιτικό κόμμα θα πρέπει να κινείται και ως τίποτε άλλο.

Έτσι, η οποιαδήποτε επιχείρηση ταύτισης ενός πολιτικού κόμματος με την Ελληνική σημαία, αποτελεί ξεκάθαρη ύβρη και δεν γίνεται δεκτή ως ενέργεια από κανένα κόμμα, επειδή αποτελεί ξεκάθαρη απόπειρα οικειοποίησης ενός συμβόλου που εκφράζει την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, άρα και εκείνων που δεν ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή.

 
Μήπως θα πρέπει ο ενθουσιασμός που υπάρχει στις τάξεις των βουλευτών, των στελεχών, των οπαδών και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, να αντικατασταθεί από περισσότερη σοφία και σεβασμό προς τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, αλλά και προς το Εθνικό Σύμβολο;

Κανείς δεν δικαιούται να τυπώνει το λογότυπό του πάνω σε ένα εθνικό σύμβολο. 
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται μέρος ή το σύνολο όλων όσων εκφράζει το σύμβολο και δη η Ελληνική σημαία, η οποία ποτίστηκε με αίμα απλών ανθρώπων, οι οποίοι είναι βέβαιο πως δεν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Είναι τελείως διαφορετικό να αγαπάς την πατρίδα σου και να αγωνίζεσαι γι αυτήν, από το να μουντζουρώνεις με πρόσκαιρα πολιτικά σήματα – λογότυπα ένα σύμβολο που βάφτηκε με το αίμα της θάλασσας και του ουρανού και που ποτίστηκε με αίμα απόλυτης ανιδιοτέλειας.

Ως εκ τούτου, το καλύτερο που έχει να κάνει η Χρυσή Αυγή, είναι να κάνει αυστηρή έκκληση και να αποσύρει άμεσα από όλα τα μέλη της, την Ελληνική σημαία που βάφτηκε με το λογότυπο του συγκεκριμένου κόμματος. Ευελπιστούμε πως ο σεβασμός προς όλους τους Έλληνες, θα πρυτανεύσει και θα διορθωθεί η ατυχής αυτή γραφιστική έμπνευση.

Η Ελληνική σημαία είναι για να κυματίζει στον αέρα και όχι για να την παίρνει ο άνεμος.

Η Ελληνική σημαία είναι για να την τιμούμε και όχι να την σκίζουμε ή να την καίμε.

Η Ελληνική σημαία είναι για να οριοθετεί και να σηματοδοτεί τον Ελληνισμό και όχι για να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η Ελληνική σημαία είναι κτήμα όλων των Ελλήνων κι έτσι οφείλουμε να την διατηρήσουμε.

Κωνσταντίνος

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Η Ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο αγώνων, θυσιών, αίματος, ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς, αρχών και αξιών, σύμβολο ενότητας και εθνικής ομοψυχίας.

Η προσβολή των εθνικών συμβόλων θίγει όλα τα παραπάνω και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 181 Ποινικού Κώδικα καθώς και στο άρθρο 58 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα το άρθρο 181 του ΠΚ ορίζει: «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους … τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».
Αντίστοιχα στο Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα το άρθρο 58 ορίζει: «Στρατιωτικός που δημόσια με λόγο ή έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκδηλώνει καταφρόνηση για τη σημαία, …, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

Με λίγα λόγια το Ελληνικό Σύνταγμα, προβλέπει την τιμωρία όλων όσων απαξιώνουν και προσβάλλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο το σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τη Σημαία.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Σε ποιους ανηκει ακριβως στους αναρχικους που την καινε η στους πολιτικους που αφηναν τους αλβανους να την σηκωνουν στις παρελασεις.τουλαχιστον η χρυση αυγη την τιμαει οπως πρεπει.αληθεια ποσοι απο ολους αυτους τους αριστερους ξερουν τι σημαινει η σημαια και εχει το σταυρο και τοσες γραμμες?

Ελλάς: Η χώρα του φωτός! είπε...

Μάνα κουράγιο, ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ!
Όχι δεν την τιμάει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,το διαχειρίζει με λάθος τρόπος...

Ακόμα τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΕΞΙΑ ασχολείσαι ακόμα;; Αυτά είναι σπουπίδια της Νέας Τάξης...

Βγές απο το ΜΑΝΤΡΙ...!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΝΤΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Δεν είναι κομματική, ούτε κίνημα η Ελληνική Σημαία. Η Χ.Α. και οι ΑΝ.ΕΛ. την έχουν ξεφτιλήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ με λάθος τρόπος!

Θα πρέπει να τιμωρηθούν!!

Δημοσίευση σχολίου