Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

0 Μας τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες: Επικίνδυνη και Ανήθικη η συμφωνία που υπέγραψε ο Καμμένος (Υπουργός Άμυνας)



Με λίγα λόγια, η συμφωνία που υπέγραψε ο Καμμένος, επιτρέπει στο Ισραήλ να προβεί σε "αμυντικές" πολεμικές ενέργειες ακόμα κι όταν ο Ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε Ελληνικά χωρικά ύδατα ή σε ελληνικό έδαφος. 

 Δηλαδή θα μπορεί ο Ισραηλινός Στρατός να χτυπήσει "αμυντικά" π.χ. την Συρία ή το Ιράν... ακόμα κι από λιμάνι της Μυκόνου...

Τέτοια συμφωνία είχε υπογραφεί ΜΟΝΟ με τις ΗΠΑ μέχρι τώρα.

Ανήθικη συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ και δαιμονοποίηση του Ιράν από τον Πάνο Καμμένο

1_big
Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν εχθές Κυριακή ένα καθεστώς στρατιωτικής συμφωνίας στο Τελ Αβίβ που προσφέρει νόμιμη άμυνα στα στρατεύματα των δύο χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου και διέπει την διαμονή στις δυο χώρες κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. 
Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ, κάτι το οποίο μαζί και με την αναφορά του Πάνου Καμμένου για απειλή Ιρανικών πυραύλων στη Μεσόγειο, θέτει αυτόματα την Ελλάδα σε μη φιλικό στάτους για το ίδιο το Ιράν αλλά και το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, το οποίο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πολεμούν από το 2011 με στήριξη ξένων μαχητών και μέχρι τώρα θύματα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
Η στρατιωτική συμφωνία υπογράφτηκε την ίδια ημέρα που στη Γάζα οι οικογένειες τεσσάρων Παλαιστινίων παιδιών έκλειναν ένα χρόνο θρήνου από τη δολοφονία τους από Ισραηλινές ρουκέτες πέρσι σε παραλία της Γάζας, και περίπου δυο βδομάδες μετά την έκθεση του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
6_big
Ο Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε τον Ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon στο Υπουργείο Άμυνας όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία. Όπως ήδη επισημάνθηκε το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ.

«Εκτιμάμε πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο Ya’alon.
8_big«Ευχόμαστε στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα επιτυχία στις προσπάθειές τους να υπερβούν την οικονομική κρίση. Προσευχόμαστε για αυτό από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ σημαντικήμε την ιστορία της και τη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας.» 

Ο Ya’alon απέτισε φόρο τιμής στην κοινή εκπαίδευση μεταξύ του Ισραηλινού και του Ελληνικού Στρατού μέσα στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα, και οι δύο ασχολούνται με τις επιπτώσεις της συμφωνίας μεταξύ παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
5_big«Αντιλαμβανόμαστε το Ιράν ως γεννήτορα και κεντρικό καταλύτη για την περιφερειακή ανασφάλεια μέσω της υποστήριξής του σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στην Σιιτική τρομοκρατία, αν και όχι μόνο στην Σιιτική. Και φυσικά, η Ιρανική φιλοδοξία για την περιφερειακή ηγεμονία οδηγεί το καθεστώς της Τεχεράνης να υπονομεύσει τη σταθερότητα των [άλλων] καθεστώτων, το οποίο δημιουργεί μια πρόκληση για όλους μας”, δήλωσε ο Ya’alon.

Η παγκόσμια τρομοκρατία “αναπτύσσεται επίσης στην περιοχή μας, αλλά και επηρεάζει την κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη. Η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία είναι τρομοκρατία. Σήμερα στρέφεται ενάντια σε κάποιον άλλο, αύριο θα φτάσει σε σας”, πρόσθεσε.


Η Ελλάδα είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των Ιρανικών πυραύλων, πρόσθεσε. ”Αν ένας Ιρανικός πύραυλος φύγει προς τη Μεσόγειο, αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής”, είπε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες, στις 6 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε επισκεφθεί επίσης το Ισραήλ όπου σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου φωτογραφήθηκε με φόντο την προτομή του ιδρυτή του Σιωνισμού Τέοντορ Χερτσλ.
A38B5BE0F99CD6792673536AD379DC00
Από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στο Ισραήλ, 6 Ιουλίου 2015.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που συνόδευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψη του, θα υπογράψει συμφωνία με τον Ισραηλινό ομόλογο του για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δυο χωρών.
Ο Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), γνωστή για τις τακτικές δολοφονίας Παλαιστινίων εδώ και πολλά χρόνια, κατά των οποίων διαδήλωνε προεκλογικά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φορώντας χαρακτηριστικά ένα Παλαιστινιακό μαντήλι.

Πηγές πληροφοριών: 

http://www.jpost.com/Israel-News/Israel-Greece-sign-status-of-forces-agreement-409492
http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/36/A83610
Πηγή:   offtherecord.net.


Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ…!!!!!!!!!!

CapzeijùjieZJEZPjo



Το Ισραήλ και η Ελλάδα έκλεισαν σήμερα Κυριακή μια ιστορική συμφωνία άμυνας που επιτρέπει στο εβραικό κράτος να σταυθμεύσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην Ελλάδα και τανάπαλιν μεταφέρει το Jerusalem Post.

Η συμφωνία ένα Status of Forces Agreement (SOFA), ρυθμίζει νομικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των στρατιωτικών δυνάμεων που θα σταθμεύουν στην άλλην χώρα. Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του τύπου που υπογράφτηκε μεταξύ του Ισραήλ και μιας άλλης στρατιωτικής δύναμης εκτός των ΗΠΑ.

IΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ

« Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στον ισραηλίτικο λαό », δήλωσε ο έλληνας υπουργός Άμυνας ο Panos Kammenos. « Η τρομοκρατία και το τζιχάντ δεν χτυπούν μόνο τη Μέση Ανατολή χτυπάει επίσης τα βαλκάνια και την Ευρώπη.Η Ελλάδα είναι προσεκτική στο βαλιστικό πρόγραμμα του Ιράν.Η χώρα μας είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων.Αν ένας ιρανικός πύραυλος κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής» πρόσθεσε.

Cςεθηεςηθεςηοςε



Από το 2010 και μετά το Ισραήλ και η Ελλάδα επιτελούν από κοινού στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο.Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των 2 χωρών ενδυναμώθηκε στο φόντο της αναπτυσόμενης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας. (Le Monde Juif info , 19/07/2015)

« Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν στρατιωτικό σύμφωνο » γράφει στον τίτλο της η Jerusalem Post και συνεχίζει.

Oι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Ο Panos Kammenos επισκέφτηκε τον ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon στο Υπουργείο της Άμυνας όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ.

«Εκτιμάμε πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο Yaalon.

«Ευχόμαστε στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα επιτυχία στις προσπάθειές τους να υπερβούν την οικονομική κρίση.Προσευχόμαστε για αυτό από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μι αχώρα πολύ σημαντικήμε την ιστορία της και τη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας.» (Jerusalem Post 19/7/15)

Πηγή: dimpenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου