Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

0 Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το 401....Συγχαρητήρια στην Εισ. Αρείου Πάγου...να τους εχετε ομως σε στενό μαρκάρισμα....

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το 401....Συγχαρητήρια στην Εισ. Αρείου Πάγου...να τους εχετε ομως σε στενό μαρκάρισμα....




Με έγγραφό της προς την Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προανακριτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του πρώην γενικού διευθυντή των χειρουργείων του 401 ΓΣΝΑ, απόστρατου πλέον συνταγματάρχη, Κωνσταντίνου Τσολάκη.
Η έρευνα, που ανατέθηκε ήδη σε ταξίαρχο, αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστρατεία του κ. Τσολάκη και όσα συνέβαιναν στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, τα οποία έχει αποκαλύψει με συνεχόμενα δημοσιεύματα η «Εφ.Συν.», κυρίως εκείνο της 27ης Νοεμβρίου 2017 με τίτλο «Πώς στήθηκε η “αμαρτωλή” κλινική του 401 ΓΣΝΑ».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο κ. Τσολάκης είχε καταφύγει στον Αρειο Πάγο καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αφού ώς εκείνη τη στιγμή κανείς από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη δεν είχε ενδιαφερθεί για την υπόθεση.
Τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» το τελευταίο δίμηνο ανακίνησαν την υπόθεση, με αποτέλεσμα να αρχίσει τελικά έρευνα που αυτή τη στιγμή «τρέχει» από συνταγματάρχη εισαγγελέα.
Η παραγγελία του Αρείου Πάγου αποτελεί ουσιαστικά δεύτερη έρευνα για μια πολυδαίδαλη υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει πλήθος καταγγελιών γιατρών που εργάστηκαν στο νοσοκομείο και αφορά τα εξής:
● Πώς δημιουργήθηκε τελικά η διακλαδική καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ όταν οι εισηγήσεις εκείνων που είχε ορίσει το ΓΕΣ για το αν πρέπει να γίνει ή όχι ήταν αρνητικές.
● Ποια η ευθύνη -αν υπάρχει- δύο πρώην αρχηγών ΓΕΣ (Κ. Ζαζιά, Β. Τελλίδη) για το ότι ο μεν πρώτος αγνόησε τις εισηγήσεις της επιτροπής, ο δε δεύτερος, παρά το γεγονός ότι είχε ενημέρωση για το τι γίνεται στο νοσοκομείο από τον συνταγματάρχη Τσολάκη, δεν έπραξε τίποτε.
● Ποιες οι ευθύνες των εκάστοτε διοικήσεων του νοσοκομείου όταν σε αυτό πραγματοποιούνταν παράνομα οι πανάκριβες επεμβάσεις TAVI δίχως να έχει δοθεί σε αυτό η σχετική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας. Διερεύνηση του υψηλού ποσοστού θνησιμότητας ασθενών σε αυτές τις επεμβάσεις.
● Ποιες οι ευθύνες των εκάστοτε διοικήσεων αλλά και γιατρών του νοσοκομείου αναφορικά με την καταγγελλόμενη πλαστογράφηση των προγραμμάτων χειρουργείου (που αφορούσε τις επεμβάσεις TAVI), όπου στη θέση που έπρεπε να υπογράφει ο κ. Τσολάκης ως διευθυντής του χειρουργικού τομέα υπέγραφε άλλος, άσχετος με τη θέση ευθύνης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», αύριο, συγγενείς ασθενούς που κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από επέμβαση στην καρδιοχειρουργική κλινική αναμένεται να ζητήσουν με εισαγγελική εντολή τον ιατρικό φάκελό του προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία της νόσου του και τι ακριβώς έγινε στο χειρουργείο. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό συγγενών που απευθύνονται στο νοσοκομείο με νομικά μέσα. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ασθενείς ήταν περιστατικά που χειρούργησε ο γιατρός Χ.Κ., ο οποίος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του πλήθος καταγγελιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου