Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

1 Η «έξυπνη» τεχνολογία παραβιάζει πολλά άρθρα του Συντάγματος - Διαβάστε και διαδώστε..

Μπορεί στα χρόνια του μνημονίου να παραβιάστηκαν πολλά άρθρα του Συντάγματος στο όνομα της «εκτάκτου ανάγκης» της χρεοκοπημένης χώρας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν αρχίσει να δικαιώνονται στο ΣτΕ, ωστόσο στην επιβολή της «έξυπνης» τεχνολογίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία πλην του κέρδους των επιχειρήσεων και των σκοτεινών σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, όταν κάποιο μαγαζί στο Κολωνάκι κατάφερε να κλέψει ρεύμα αξίας 40.000 ευρώ, τα ΜΜΕ προβάλλουν το θέμα ως αφορμή για να τονίσουν την σημασία και αναγκαιότητα της εγκατάστασης των «έξυπνων μετρητών» ως πανάκεια, αποσιωπώντας όλες εκείνες τις αρνητικές πτυχές τους που τα κάνουν μια πανάκριβη, επικίνδυνη για την υγεία και την ασφάλεια του σπιτιού μας τεχνολογία, αλλά κύρια για την ιδιωτικότητα μας!

Με την ίδια ακριβώς λογική, αν κάποιος εγκλιματίσει, τότε θα πρέπει όλοι οι πολίτες να φορέσουν βραχιολάκι παρακολούθησης. Μήπως… και αν… κάποτε…

Αλλά ας δούμε τι προβλέπει το Σύνταγμα μας και πως η ασύρματη τεχνολογία καταργεί ένα μεγάλο μέρος του:

~ Άρθρο 5 τις § 1, 3 & 5 – Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία


1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.


Το άρθρο 5 στις § 3 και 5 παραβιάζονται για τα άτομα εκείνα που δηλώνουν ότι ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία, και που είναι εξαναγκασμένα να υφίστανται την ασύρματη τεχνολογία όχι μόνο σε δημόσιους χώρους -καφέ, υπηρεσίες, τράπεζες, πάρκα, σούπερ μάρκετ κλπ- αλλά και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από την δυνατότητα επιλογής των γειτόνων. Οι εταιρείες υπόσχονται τώρα όχι μόνο πλήρη κάλυψη στο «πολυόροφο» σπίτι (πόσοι ζουν σε τέτοια και πόσοι σε λίγα τετραγωνικά σε πολυκατοικίες;) αλλά «βάζουν και στο μάτι εκείνο του γείτονα», σύμφωνα με διαφήμιση της cosmote.

Με αυτές τις παραβιάσεις, όχι μόνο υποφέρουν αυτά τα άτομα επειδή έχουν το χάρισμα να νιώθουν την ακτινοβολία, αλλά βάζουν σε κίνδυνο ομάδες υψηλού κινδύνου -όπως πχ είναι έγκυες, παιδιά και ανοσοκατασταλμένα άτομα- αλλά δυνάμει μπορούν να παρέμβουν και γενετικά, αφού η ασύρματη τεχνολογία ενοχοποιείται για πρόκληση στειρότητας. Η ελευθερία για ένα περιβάλλον χωρίς ακτινοβολία παραβιάζεται, άρα και η προσωπικότητα αυτών των ευαίσθητων ατόμων που νιώθουν να διώκονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, τον εργασιακό χώρο ή γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο ζουν. 

~ Άρθρο 9 τις § 1 & 2 – Άσυλο της κατοικίας


1. H κατοικία του καθενός είναι άσυλο. H ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Kαμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.

2. Oι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικιακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παθόντος, όπως νόμος ορίζει.


Και οι δυο παράγραφοι του άρθρου 9 παραβιάζονται και μάλιστα ασύστολα. Εκτός του ότι ισχύουν κι εδώ όλα όσα προαναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο, εκτός του ότι δεν ισχύουν όλοι οι άλλοι νόμοι περί ηχορύπανσης αφήνοντας την ρύπανση της ακτινοβολίας να εισέλθει εντός της οικείας (άρα και του ασύλου) ενός ατόμου, παραβιάζεται καθ’ αυτός ο νόμος περί ασύλου και έρευνας.

Όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πείρα στο εξωτερικό, η ασύρματη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς την απαίτηση δικαστικής εντολής για την «εξιχνίαση» κάποιου εγκλήματος, μόνο με την υποψία ενός κατηγορουμένου. Οι καταγραφές ρεύματος ή νερού από τους έξυπνους μετρητές ή την Amazon Echo κλπ έχουν παράσχει διάφορες πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο από τα σώματα επιβολής νόμου, αλλά και από ιδιωτικούς ντεντέκτιβ, ακόμα και σε απλές περιπτώσεις διαζυγίου. Δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικό γεγονός με αληθινά συμβάντα.

~ Άρθρο 9A – Προστασία προσωπικών δεδομένων


Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.

Να το ξαναπούμε; Οι «έξυπνοι» μετρητές και έξυπνα χακάρονται και έξυπνα παραβιάζουν την ιδιωτικότητα μας. Μέσω αυτού, μπορεί κάποιος να εντοπίσει ακόμα και τι προϊόντα υπάρχουν στο ψυγείο μας, από τα bar codes, τι ώρα μαγειρέψαμε, φάγαμε, ποιος μπήκε με το κινητό του στο σπίτι. Οι έξυπνες τηλεοράσεις σε… βλέπουν ενόσω τις βλέπεις!

Ωστόσο αν η τηλεόραση είναι θέμα επιλογής, αν και πολλοί έχουν άγνοια για τις «υπερδυνατότητες» της, όπως και τα γκατζετάκια τύπου Amazon Echo, ή κάτι ρομποτικά παιγνίδια για παιδιά, οι έξυπνοι μετρητές θα μας επιβληθούν αν δεν απαιτήσουμε το δικαίωμα στην επιλογή τους. Όσο για το δημόσιο wifi, πιο πολύ κινδυνεύουμε να μας χακάρουν παρά να το ευχαριστηθούμε ως «δωρεάν» αγαθό!

~ Άρθρο 19 τις § 1 & 3 – Απόρρητο επιστολών, ανταπόκρισης & επικοινωνίας


1. Tο απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Nόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.

2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες ανεξάρτητης αρχής που διασφαλίζει το απόρρητο της παραγράφου 1.

3. Απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού και των άρθρων 9 και 9Α.

Ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, μπλόγκερς και πολιτικά πρόσωπα μπορούν να παρακολουθούνται χωρίς καν να το γνωρίζουν, μόνο με μια απλή υποψία ή καταγγελία από άτομα αντιθέτων απόψεων σε ανώτερες θέσεις. Να διαβάζεται το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να παρακολουθούνται τα κινητά τους ή να ελέγχονται οι λογαριασμοί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

~ Άρθρο 21 τις § 1 & 3 – Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες


1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.

3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.


Τι να πρωτοπείς για τις παραγράφους 1 και 3 του Άρθρου 21! Αλλά για να μην πλατιάσουμε και να παραμείνουμε στο θέμα μας που είναι η ασύρματη τεχνολογία, πώς το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών όταν:

  • Αφήνει τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να πουλούν τα προϊόντα τους χωρίς επισήμανση των κινδύνων που εμπεριέχουν – όπως γίνεται στα προϊόντα καπνού.

  • Δεν έχει θεσμοθετήσει «Το Δικαίωμα να Γνωρίζω» όπως έχει γίνει σε άλλες ευνομούμενες χώρες που επιβάλλουν στις εταιρείες να ενημερώνουν τους καταναλωτές.

  • Δεν παρέχει σεμινάρια ορθής χρήσης ασύρματης τεχνολογίας στους νέους.

  • Θέλει να μας επιβάλει τους έξυπνους μετρητές και την 5G που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε έμβια όντα, χωρίς να ενημερώσει, χωρίς να ρωτήσει, χωρίς να ακούσει τους πολίτες. Στο εξωτερικό πολιτείες, δήμοι, περιφέρειες ξεσηκώνονται και λένε ένα τρανταχτό ΌΧΙ στην 5G, κι εδώ δεν έχει ανοίξει καν δημόσιος διάλογος! Τα δε ΜΜΕ την προβάλλουν, μαζί με τους έξυπνους μετρητές, ως πανάκεια.

  • Όπως προείπαμε, οι ευαίσθητες ομάδες είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια στιγμή όλοι μας μπορούμε να είμαστε ευάλωτοι στην έκθεση της, έστω και για λίγα 24 που μπορούν να αποβούν μοιραία.
  • Η ασύρματη τεχνολογία όχι μόνο ευθύνεται για πολλές αποβολές και για στειρότητα, αλλά και για πολλά άλλα γενετικά προβλήματα. Ελλειμματική προσοχή των παιδιών, αυτισμός, αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος, απώλεια μνήμης κ.α. δεν είναι ασθένειες και παθήσεις που προκαλούνται μόνο από την ασύρματη τεχνολογία, αλλά η ακτινοβολία είναι αυτή που σίγουρα μπορεί να τις επιβαρύνει. Ειδικά όταν ο ύπνος μας δεν είναι αυτός που πρέπει ώστε να λειτουργήσει με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Εμφράγματα σε μικρές πλέον ηλικίες, είναι η υπ’ αριθμ. πρώτη αιτία θανάτου στις «αναπτυγμένες» χώρες, κι ακολουθεί από κοντά ο καρκίνος, εκεί που η ασύρματη τεχνολογία καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ εξαπατά την πλειοψηφία των πολιτών προσφέροντας τους ευκολίες και ταχύτητες, διασκέδαση και χρηστικότητα, με ένα κόστος που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στα υποτιθέμενα οφέλη: την υγεία, την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα, την παραγωγικότητα, την ευημερία και τέλος, την ίδια την ζωή! 

~ Άρθρο 24 την § 1 – Προστασία του περιβάλλοντος


1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Oικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.
Και τελειώνουμε με την πλέον πονεμένη καταπάτηση της 1ης παραγράφου του Άρθρου 24 του Συντάγματος! Και την λέμε «πιο πονεμένη», γιατί αν λάβει κανείς υπόψη του την περί Κλιματικής Αλλαγής προπαγάνδα και την τρομοκρατία του Υπερπληθυσμού καθόσον αυτός μειώνεται σε όλη την σφαίρα δραματικά (και λόγω της ασύρματης τεχνολογίας) το να έχουν δοθεί ασύστολα οι άδειες για την τεχνολογία που ευθύνεται για το πλανητικό electrosmog είναι αν μη τι άλλο η μεγαλύτερη υποκρισία που έχει υπάρξει ποτέ!

Χιλιάδες δορυφόροι και τα σκουπίδια τους που έχουν ξεμείνει στο Διάστημα πνίγουν καθημερινά τον πλανήτη πυροβολώντας τον με συχνότητες για να δουλέψουν τα GPS, 5G, Degia και ό,τι άλλο υποτίθεται είναι απαραίτητο για την σύγχρονη εποχή, λες και δεν τα βγάζαμε μια χαρά πέρα πριν μια δεκαετία!

Πύργοι και κεραίες παντού, ακόμα και χωρίς επίσημη άδεια -όπως κακή ώρα ο Πύργος του ΟΤΕ στο Πήλιο- έχουν πλέον ακυρώσει ακόμα και την παλιά ρήση «θα πάρω τα βουνά». Ποια βουνά; Τα έχουν κάνει κατάληψη οι κεραίες κινητής!

Οι πόλεις πνίγονται κυριολεκτικά στο electrosmog, αλλά… επειδή δεν μυρίζει όπως τα καυσαέρια, ή τα τζάκια που θα κάψουμε το χειμώνα, ή δεν καπνίζει όπως μια βιομηχανία, θεωρείται ότι είναι μια ρύπανση αβλαβής. Ωστόσο όχι μόνο δεν είναι η ίδια από μόνη της, αλλά ευθύνεται και για την μεγιστοποίηση οποιασδήποτε άλλης. Μόνο που είναι αόρατη και σιωπηλή. Σιωπηλή, εκτός κι αν έχετε ήδη περίεργες εμβοές στο αυτί σας που οι γιατροί «αδυνατούν» να εξηγήσουν σε τι οφείλονται.

Κατά τα άλλα, εσείς ευθύνεστε για την Κλιματική Αλλαγή, καθώς είναι «ανθρωπογενής». Το ακούτε και το διαβάζετε κάθε μέρα, από την ψηφιακή σας τηλεόραση, το κινητό σας ή το ασύρματο λάπτοπ ή τάμπλετ σας. Ποιος σας τα πλάσαρε όλα αυτά; Αυτός που τώρα σας λέει ότι φταίτε για την Κλιματική Αλλαγή, αλλά πρέπει να βάλετε έξυπνο μετρητή στο σπίτι σας, 5G στη γειτονιά σας και πρέπει να ζήσετε σε έξυπνες πόλεις που θα κυβερνά το ίντερνετ των πραγμάτων.

Συγνώμη… αλλά, έμεινε κάτι από το Σύνταγμα όρθιο μετά από όλα αυτά…;


  Ευχαριστούμε την σελίδα igata.gr που μας έδωσε την άδεια για αναδημοσίευση του άρθρου.


1 σχόλια:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

Σημεία των καιρών (4) - Η φυλακή της νέας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και το ΧΑΡΑΓΜΑ στο DNA.

https://www.youtube.com/watch?v=kTB5Dr2ehHE

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΦΕΚ 1476-Β, 27 Απριλίου 2018) ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ;

Δημοσίευση σχολίου