Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

0 “ΕΛΛΑΔΑ” .…..2100;;;;

“ΕΛΛΑΔΑ” .…..2100;;;;









Καθισμένος στο πτυσσόμενο καρεκλάκι του μπροστά στο μουσείο της Ακρόπολης, ο τελευταίος Έλληνας “ινδιάνος” ντυμένος τσολιάς, σήκωσε το βλέμμα του κι ευχαρίστησε τον Γερμανό τουρίστα από το Πακιστάν που του έδωσε ένα κέρμα των 50 λεπτών.
Ένας άλλος Εγγλέζος τουρίστας από το Μαρόκο του ζήτησε να βγάλουν μία “σέλφι”, μιας και φορούσε την παραδοσιακή φορεσιά των προγόνων του ζητιανεύοντας ο γέροντας.
Πιο κάτω δύο Έλληνες αστυνόμοι από το Αφγανιστάν παρακολουθούσαν την μεγάλη κοσμοσυρροή στο μουσείο κι φρόντιζαν για την τάξη και την ασφάλεια της περιοχής.
Anne, anne (Μαμά, μαμά) φώναξε το κοριτσάκι μιας “Ελληνικής οικογένειας” που έκανε βόλτα, oradaki askerlere bak (κοίτα εκεί στρατιώτες) και έδειξε την Προεδρική φρουρά των “Αφρικανών τσολιάδων”, anne ne kadar güzeller (τι ωραίοι που είναι μαμά).
Σε αυτό το σημείο και χωρίς καμιά αιτία ο τελευταίος Έλληνας “ινδιάνος” έγειρε στο πλάι κι άφησε την τελευταία του πνοή στο πλακόστρωτο του μουσείου, από βαρύ εγκεφαλικό όπως είπε ο Έλληνας γιατρός του ασθενοφόρου από το Μπαγκλαντές.
Κάποιος περαστικός τον άκουσε να λέει πριν ξεψυχήσει κάτι στα “Αρχαία Ελληνικά” αλλά δεν μπόρεσε να το καταλάβει, μάλλον λέει ακούστηκε κάτι σαν ά sichtir.

πηγη:  Nikolaos Vrousgos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου