Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

0 Άγραφα. MAT, OΠΚΕ και ΛΙΤΕΣ ..........Άγραφα ώρα 0

Άγραφα. MAT, OΠΚΕ, Ασφαλίτες, τρομοκρατία,κατοχικές δυνάμεις.
Το καθεστώς αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτές τις μέρες στα Άγραφα για χατίρι των ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής αιολικών εγκαταστάσεων συμπληρώνεται με τις αστυνομικές έρευνες σε ιδιόκτητα κτίσματα ανθρώπων που δεν είναι θετικά διακείμενοι στα σχέδια ισοπέδωσης των βουνοκορφών.
Τα Άγραφα αποτελούν το πεδίο εκείνο που οι ιδιωτικές εταιρείες και το συνοδοιπόρο με αυτές κράτος επιχειρεί, μέσα σε αυτό το καθεστώς αστυνομοκρατίας και αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, να ξεκινήσει τη λεηλασία όλων των σημαντικών βουνοκορφών της Πίνδου (βλ. σχετικό χάρτη ΡΑΕ).
Εμείς, άνθρωποι από την περιοχή της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας που βρεθήκαμε σήμερα στον αστυνομικό κλοιό, δηλώνουμε πως αυτό το κίνημα για Ελεύθερα Άγραφα χωρίς αιολικά θα διογκώνεται συνεχώς και θα βρίσκεται άμεσα απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής και παράδοσής της στα σχέδια των καλοπληρωμένων από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις εταιριών.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας, καλούμε τους ανθρώπους και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα για την υπεράσπιση αυτού του τόσο σημαντικού ιστορικά και οικολογικά τόπου.
Οι συμμετέχοντες/ουσες στην κινητοποίηση της 21/9/201

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου