Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

0 Ο ΥΕΘΑ επιτέλους μίλησε για το κρούσμα φυματίωσης στο Πολεμικό Ναυτικό….


Ο ΥΕΘΑ επιτέλους μίλησε για το κρούσμα φυματίωσης στο Πολεμικό Ναυτικό….Τι κρύβει η καθυστέρηση αυτη;; Μιλάμε για πραγματικά κρούσμα ή για μια φέστα σαν τα 105 ευρώ που έδωσε δηθεν η κυβέρνηση;;; Ουδέν κρυπτών απο τον ήλιο !!!!!



Απάντηση στην υπόθεση που έχει ξεσπάσει με το κρούσμα φυματίωσης στο Πολεμικό Ναυτικό έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Γράφει ο Κώστας Αττίας
«Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύνολο του πληρώματος του πλοίου που εκδηλώθηκε το κρούσμα φυματίωσης, με τεστ δερματοαντίδρασης Mantoux, ο ιατρός του πλοίου βρέθηκε αρνητικός. Κατά συνέπεια το κρούσμα της νόσου ήταν σποραδικό και δεν μεταδόθηκε από τον ιατρό του πλοίου» αναφέρει σε γραπτή απάντηση του προς την Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Υπουργός απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου με θέμα «Φήμες για κρούσμα φυματίωσης σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που μεταδόθηκε από γιατρό που υπηρετεί παράλληλα και σε hot spot» και στην απάντηση του είναι καθησυχαστικός.
Όπως λέει οι Αξιωματικοί ιατροί και νοσηλευτές τηρούν το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ σε κάθε περίπτωση, οι Διευθύνσεις Υγειονομικού και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εκ περιτροπής καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες των δομών φιλοξενίας και μεριμνούν για τον απαραίτητο εμβολιασμό του προσωπικού που εμπλέκεται, τόσο για την προστασία τους όσο και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
«Μέχρι σήμερα όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό έχει εμβολιαστεί, ενώ προσωπικό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις δομές, ενημερώνεται και προβαίνει εγκαίρως στον προληπτικό εμβολιασμό πριν την εμπλοκή του» τονίζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος σημειώνει πως έχουν δοθεί οδηγίες για τη χρήση μέτρων ατομικής προστασίας του προσωπικού, όπως επιτάσσει η δεοντολογία των Επιστημών Υγείας.

πηγή: https://www.usay.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου