Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

0 Νέες ταυτότητες: Με λέιζερ, χρώμα και ηλεκτρονική υπογραφή – Όλες οι αλλαγές

Νέες ταυτότητες: Με λέιζερ, χρώμα και ηλεκτρονική υπογραφή – Όλες οι αλλαγές...ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ....
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του ενημερώνει αναλυτικά για τις νέες ταυτότητες, ενώ δεν λείπουν και τα «καρφιά» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει πως: «πολύ περισσότερο από ταυτότητες θα είναι κάρτες του πολίτη, με ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση γίνεται πραγματικότητα, η ταλαιπωρία μειώνεται, το ίδιο το δημόσιο, εξοικονομά σε χρόνο και χρήμα, από τη μείωση της γραφειοκρατίας, περίπου 1 δις. για να το επενδύσει πιο παραγωγικά».
Ακόμη, η ανακοίνωση έχει και «καρφιά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείρισή του στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων: «Όμως δημοσιεύματα του Τύπου σε συνέχεια ερωτήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στέκονται αστήρικτα στους όρους του διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε αφού ακυρώθηκε παλαιότερος του ΣΥΡΙΖΑ, επινοούν σκοπιμότητες και κατασκευάζουν σενάρια γύρω από το… χρώμα της φωτογραφίας καθώς από ασπρόμαυρη γίνεται έγχρωμη».
Όπως αναφέρει το υπουργείο, το κόστος για τις νέες ταυτότητες παραμένει το ίδιο με τον προηγούμενο διαγωνισμό στα 515.000.000 Ευρώ για 15 έτη (10+5). ενώ μάλιστα «στην πραγματικότητα το κόστος του νέου διαγωνισμού είναι χαμηλότερο γιατί έχουν συμπεριληφθεί και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ)».
Επισημαίνεται επίσης πως το ΣτΕ δέχθηκε ότι δεν έχει βάση η συμπερίληψη στην ταυτότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εφόσον αυτή δεν είχε με σαφήνεια ορισθεί.
Η Κυβέρνηση συμμορφώθηκε πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα εκδόθηκε διάταξη Νόμου (άρθρο 23 Ν.4647 από 16/12/2019, που τροποποιεί - συμπληρώνει το άρθρο 3 ν 1599/1986), όπου προβλέπεται η ψηφιακή υπογραφή για όλους τους Έλληνες πολίτες. Δηλαδή τώρα όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν ηλεκτρονική υπογραφή. Και όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο.
Επίσης, όσον αφορά τη φωτογραφία στις νέες ταυτότητες, τονίζεται ότι: «η λύση της έγχρωμης φωτογραφίας, η οποία επιλέγεται με τον παρόντα διαγωνισμό εμπεριέχει τα δυνατά σημεία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, ήτοι εγχάραξη με λέιζερ της φωτογραφίας κατόχου αλλά και τα επιπλέον της έγχρωμης επιφάνειας. Χωρίς επιπλέον κόστος για τον πολίτη. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους ασφαλείας έχουν ρητά αποκλειστεί ανασφαλείς λύσεις έγχρωμης φωτογραφίας (πχ θερμομεταφορά – thermal transfer , εξάχνωση μελάνης - dye sublimation , ηλεκτροφωτοαντιγραφική αναπαραγωγή - laser toner)».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου