Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

1 Αυτά δεν είναι πρόστιμα, αλλά εκτέλεση στα 7 μέτρα.

Διαβάζω καθημερινά στην Ελλάδα, στην χώρα της πάλαι ποτέ ελευθερίας και δημοκρατίας, και νύν "χώρα των όψιμων γενικών απαγορεύσεων", για συνεχώς νέες απαγορεύσεις που συνοδεύονται με πρόστιμα εξαιρετικά μεγάλα.

Σε κανένα κράτος όπου υπάρχουν οι ίδιες αυτές απαγορεύσεις, δεν θα δείτε τόσο μεγάλα πρόστιμα.
Στην Ελλάδα γιατί;
Παίρνει τόσα πολλά χρήματα ο Έλληνας, και μπορεί να πληρώνει τόσο μεγάλα πρόστιμα;
Κάντε συγκρίσεις μόνοι σας, και δείτε τι σας λέω.


Πάμε ένα παράδειγμα, για κάπνισμα σε κλειστό χώρο
Καναδάς: Πελάτης 355 δολάρια - Ελλάδα: 50-500 ευρώ
Καναδάς: Κατάστημα 355 δολάρια- Ελλάδα: 500-10.000 ευρώ και αφαίρεση αδείας μετά 5 παραβάσεις.

Παράδειγμα για κάπνισμα σε αυτοκίνητο (σταματημένο η εν κινήσει), με ανήλικο παιδί μέσα..
Καναδάς: 250 δολάρια - Ελλάδα (σχεδιάζει) 1500-3000 ευρώ
Αν παρατηρήσετε, κάθε πρόστιμο, για οποιαδήποτε αιτία και παράβαση, είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης αν όχι στον κόσμο.
Τουλάχιστον, οι πολίτες στα κράτη αυτά, παίρνουν και μισθούς αξιοπρεπείς, και μπορούν να πληρώσουν τέτοια πρόστιμα. Στην Ελλάδα των περικοπών και της πείνας, με ποιό σκεπτικό έβαλαν αυτά τα δυσβάσταχτα νούμερα;Δηλαδή ο Έλληνας μόνο με τον τρόμο και τον πειθαναγκασμό παίρνει χαμπάρι; Τόσο άχρηστος λαός είμαστε; Ή πρέπει να τιμωρηθούμε, επειδή γεννηθήκαμε Έλληνες;

Και άντε οι πολιτικάντηδες δεν πληρώνουν (στην Ελλάδα, έχουν άσυλο για κάθε παράβαση), ούτε και οι ημέτεροι, διότι έχουν το "μέσον" και τους τα σβήνει.
Ο υπόλοιπος κοσμάκης, πώς θα πληρώσει τέτοια πρόστιμα; 30 και 40 ευρώ για παρκάρισμα, δηλαδή ένα ολόκληρο μεροκάματο; Πάτε καλά; 30 δολάρια είναι στον Καναδά, αλλά το μεροκάματο αρχίζει από τα 100 δολάρια..

Απαγορεύτηκε η καλλιέργεια καπνού. Το 1/5 του εργατικού δυναμικού της χώρας, αυτόματα, έμεινε δίχως δουλειά. Τι θα καλλιεργήσουν τώρα, χασίσι η μαριχουάνα; Με καπνό ζούσαν, τα χωράφια τους δεν παρήγαγαν τίποτε άλλο.
Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε χώρους διασκέδασης (όχι όμως στα καζίνο), γονατίζοντας τις επιχειρήσεις. Πώς θα ζήσει ο κόσμος, με περικοπές από μισθούς και από τις συντάξεις των γερόντων;

Οι πολιτικοί έκαναν ΔΗΘΕΝ περικοπές στις αποδοχές τους, αλλά, για τα μάτια του κόσμου. Από την άλλη, έχουν την κεκρόπορτα των "Συμβουλίων" και των "Επιτροπών" όπου είναι μέλη, απ' όπου καθαρίζουν ένα παχυλό μισθό κοντά 20.000 ευρώπουλα το μήνα, την ώρα που ο λαός στενάζει.
Δεν νομίζετε ότι παραπάει το πράγμα κύριοι σφετεριστές;

Εγώ βλέπω απλά, ότι ξαναζωντάνεψε το έπος της Οδύσσειας, με Πηνελόπη την Ελλάδα, Οδυσσέα τον λαό της, και μνηστήρες τους πολιτικούς της..
Θυμηθείτε με, κάτι έρχεται..!

Κι εσύ μαλάκα Έλληνα, σταμάτα να τους ψηφίζεις επιτέλους, και μετά κλαίγεσαι σαν Κατίνα.
Στις επόμενες εκλογές, ψήφισε τον εαυτό σου, κορόιδο..ξύπνα επιτέλους!!

Πηγή    A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..

1 σχόλια:

AATON είπε...

Ευχαριστώ αδερφέ!

Δημοσίευση σχολίου