Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

5 Ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη "εβραϊκή πόλη".

Θεσσαλονίκη, είσαι πόλη και μητέρα του Ισραήλ. Ir vaEm be Israel».
«Είσαι το πιστό δέντρο της Τορά και της εργασίας, γεμάτη με λουλούδια και επιβλητικά δέντρα για να δοξάζουν το Ισραήλ. Η γη σου είναι γόνιμη, ποτισμένη από τα νερά της συμπόνιας και της φιλοξενίας» .


« Εδώ είναι ο τόπος όπου κάθε στερημένη ή φτωχή ψυχή κυνηγημένη απ' την Ευρώπη κι άλλα μέρη του κόσμου θα βρει καταφύγιο και παρηγοριά και θα τους δεχτείς στοργικά σα μητέρα, μητέρα του λαού του Ισραήλ, όπως η Ιερουσαλήμ στις ημέρες της δόξας της.»  Το Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης  ανεγέρθη με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη 1997».



Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σήμερα, πασχίζει να εξασφαλίσει στα μέλη της όλα τα μέσα για να ενισχύσει τις εμπειρίες τους στον Εβραϊκό τρόπο ζωής. Ακολουθούμε τα βήματα των προγόνων μας, που δημιούργησαν αυτήν την Εβραϊκή πόλη, και ελπίζουμε κάποια μέρα να γίνουμε ένα νέο κέντρο Ιουδαϊσμού, μία νέα «Ir vaEm beIsrael».

Αυτό το σχόλιο άφησε ο χρήστης phoivos στο Ελληνικό blog Αλφειός Ποταμός, και δεν είναι το μόνο του είδους που υπάρχει στο διαδίκτυο. Επίθεση προπαγάνδας φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει σε όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες -και όχι μόνο.



Πηγή   schizas.com

5 σχόλια:

xaxa είπε...

Δεν τον βλεπετε τον ανθρωπα πως ειναι?Απο καπου το εχει σκασει τον φουκαρα και λεει ασυναρτησιες και εγω λεω πως ειναι γερμανικη θα το φατε?Απο τετοιου ειδους μαλακιες πολλες μην μασατε ωρε!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Είδα το βίντεο μόνο και μόνο από περιέργεια. Στερείται σοβαρότητας, αληθοφάνειας και είναι καθαρά προπαγανδιστικό.

epicouros είπε...

Μην δίνετε ρε παιδιά ληγμένα χάπια στους εβραίους εκεί στην Θεσσαλονίκη! Είδατε πως τους καταντήσατε;

polemarxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
polemarxos είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα μετά την προδοσία του Ελευθέριου Μπενί Ζελόν και το πέρασμα στα χέρια των εβραίων της Θεσσαλονίκης (άλλωστε εμείς την ονομάζουμε Θεσσαλονίκη η ονομασία της για τους εβραίους είναι Νέα Ιερουσαλήμ………), μετά την περίεργη πυρκαγιά του 1917 και την καταστροφή της πόλης αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης Βενιζέλου η Μπενι Ζελόν να ανασχεδιάσει πλήρως το ιστορικό κέντρο της πόλης με διαδικασίες που αγνοούσαν την παράδοση και την ιδιοκτησία της γης. Στο βιβλίο αγοραστών οικοπέδων στο οποίο έχουν καταγραφή όλα τα ονόματα αγοραστών έως τον Απρίλιο 1923 επί 3350 καταχώρησης τα 1931 ονόματα είναι εβραϊκά(57%), 980 μάλλον χριστιανικά (29%), 405 μάλλον μουσουλμανικά (12%), 5 αρμενικά και 29 είναι εβραϊκών εταιρειών. Όλα αυτά έγιναν με αρχιτεκτονική με εβραίους αρχιτέκτονες. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι εβραίοι προσπαθούσαν να εδραιώσουν την θέση τους στην Θεσσαλονίκη με την βοήθεια του εβραίου Μπενι Ζελόν εβραίοι ήταν παντού ,ως ιδιοκτήτες η!!! επενδυτές…….. άρα δεν ξέρουμε και για τα υπόλοιπα ονόματα ……!!!!! αλλά και μηχανικοί και αρχιτέκτονες.

Δημοσίευση σχολίου