Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

0 Μέχρι υπολοχαγοί θα φτάνουν οι ΕΜΘ - Ρυθμίζεται και η μονιμότητα.

Μέχρι το βαθμό του υπολοχαγού θα φθάνουν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας, η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν μέχρι και το βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ ρυθμίζεται και το θέμα της μονιμότητάς τους! Αυτό άφησε να εννοηθεί σε απάντηση στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Κ.Γιαννακόπουλου που είχε θέσει το θέμα (για την ιστορία και για την … κοινοβουλευτική δικαιοσύνη να τονίζουμε ότι πολλές ερωτήσεις για το θέμα έχει καταθέσει και ο βουλευτής του Κινήματος, Άρμα Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου).

Στο σχετικό κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι “Προκειμένου να ρυθμίσουμε οριστικά και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα συντελέσουν στην ανύψωση του ηθικού τους, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη και θα αποτελέσουν κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Πhγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν στο defencenet.gr ότι «αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το πάγιο αίτημα 18.000 ΕΜΘ για τους οποίους μέχρι στιγμής προβλεπόταν η βαθμολογική τους εξέλιξη να ολοκληρώνεται μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Είναι δίκαιο και θα τους δώσει το κατάλληλο κίνητρο, πιστεύουμε, για να παραμείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποδώσουν αυτά που μπορούν».

Αναμφίβολα πρόκειται για ορθή κίνηση από πλευράς υπουργείου, αλλά η χρονική στιγμή που έγινε, θέτει ζητήματα, ας πούμε «προεκλογικής φύσεως», Μάλλον το ερχόμενο φθινόπωρο στήνονται κάλπες με αυτά και μ’αυτά…


Πηγή  defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου