Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

0 Ηλεκτρονικό Tattoo δέρματος με τεχνολογία RFID για την διευκόλυνση της παρακολούθησής


Η συσκευή αυτή περιέχει ένα τσιπ RFID και θα είναι σε θέση να μεταφέρει  πληροφορίες ασύρματα σε διάφορα δίκτυα. Για να πειστούν οι πολίτες  και να ενδιαφερθούν για το ηλεκτρονικό τατουάζ στο δέρμα, τα άρθρα  των ειδήσεων περιγράφουν τη χρησιμότητά του στην παρακολούθηση της υγείας και ... στα ... βιντεοπαιχνίδια!!!.
Αυτό που δεν διαφημίζεται είναι το πόσο εύκολα αυτή η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση σας ,σαν κατάσκοπος

   Το ηλεκτρονικό τατουάζ στο δέρμα έχει χρήση για την  ιατρική των τυχερών παιχνιδιών και φυσικά  κατάσκοπου

    Είναι μια  τρίχα-λεπτή, ηλεκτρονική έκδοση κώδικα που προσκολλάται στο δέρμα σαν ένα προσωρινό τατουάζ .

    Η μικροηλεκτρονική τεχνολογία, που ονομάζεται επιδερμική ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΑ), αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, και περιγράφεται στο περιοδικό Science.

    "Είναι μια τεχνολογία που θολώνει τη διάκριση μεταξύ της ηλεκτρονικής και της βιολογίας», είπε ο συν-συγγραφέας Τζον Ρότζερς, καθηγητής στην επιστήμη των υλικών και της μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign.

    «Στόχος μας ήταν να αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική τεχνολογία που θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το δέρμα με έναν τρόπο που είναι μηχανικά και φυσιολογικά αόρατο στο χρήστη."

    Το έμπλαστρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί  ακόμα (αντί των ογκωδών ηλεκτρόδιων που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα ) για την παρακολούθηση του εγκεφάλου, της καρδιάς και των μυών και την δραστηριότητα των ιστών. κατά τη διάθεσή τους στο λαιμό επέτρεψε στους χρήστες να λειτουργούν με φωνητική ενεργοποίηση βίντεο παιχνιδιών  με 90 % ακρίβεια.

    "Αυτό το είδος της συσκευής μπορεί να παρέχει χρησιμότητα για όσους πάσχουν από ορισμένες ασθένειες του λάρυγγα», είπε ο Rogers. "Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τη βάση μιας υπό-φωνητική ικανότητα επικοινωνίας, κατάλληλο για μυστικές ή άλλες χρήσεις."

    Η ασύρματη συσκευή είναι σχεδόν χωρίς βάρος και απαιτεί λίγη ενέργεια να μπορεί να χρημοπειει για  καύσιμο  μικροσκοπικούς  ηλιακούς συλλέκτες.

    Είναι ελαφρώς λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και οι συσκευές είναι σε θέση να προσχωρήσουν στο δέρμα, χωρίς κόλλα ή κολλώδη ύλη.

    Η  δύναμη  που ονομάζεται van der Waals  είναι αλληλεπίδραση  που κυριαρχεί στην πρόσφυση σε μοριακό επίπεδο, έτσι ώστε το ηλεκτρονικό τατουάζ να παραμένει στο δέρμα χωρίς κόλλες συμφώνα με τη μελέτη

    Στο  Northwestern University ο  μηχανικός Yonggang δήλωσε το έμπλαστρο ήταν «απαλό σαν το ανθρώπινο δέρμα."


  Οι συσκευές  αυτές μπορεί να βρουν  τις μελλοντικές χρήσεις σε ασθενείς με άπνοια ύπνου, τα μωρά που έχουν ανάγκη φροντίδας νεογνών και για την κατασκευή ηλεκτρονικών επιδέσμων  για να βοηθήσει το δέρμα να θεραπευτεί από τις πληγές και εγκαύματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου