Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

0 Aύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε ένα χρόνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί θυμίζει η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΜΠΝΟ). Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα του Κέντρου στο κέντρο της Αθήνας καταγράφεται πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Για την παρακολούθηση της κατάστασης το Κέντρο έχει εγκαταστήσει τρία κλιμάκια στο κέντρο της Αθήνας τα οποία κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα. Όπως αναφέρει ένας από τους ειδικός που εργάζονται στο πρόγραμμα του Κέντρου, «τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε».

Όπως επισημαίνεται, η έξαρση που παρατηρείται στην HIV λοίμωξη, οφείλεται στην αύξηση της πορνείας και κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών.

Η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Έλληνες, όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».

Επιπλέον όπως αναφέρουν οι ιατροί του ΚΕΕΛΜΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας παρατηρείται έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


Πηγή  defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου