Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

1 ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ !!

"Έκκληση προς όσους πολίτες έχουν απομείνει στη Θεσσαλονίκη να σπεύσουν να δώσουν αίμα, απευθύνουν γιατροί του ΑΧΕΠΑ, αφού οι φιάλες στερεύουν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το agelioforos.gr, η κάλυψη των έκτακτων περιστατικών είναι πλέον δύσκολη στα περισσότερα νοσοκομεία αφού στη μικρή προσέλευση αιμοδοτών, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, προστέθηκε ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία κατοίκων της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των κρουσμάτων ιού του δυτικού Νείλου. Αν δεν συγκεντρωθεί αίμα, θα ξεκινήσουν αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων ώστε να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα, προειδοποιούν οι
αιματολόγοι, γεγονός που θα σημάνει ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών.


Τραγική η κατάσταση
Σύμφωνα με τους γιατρούς στο κέντρο αίματος του ΑΧΕΠΑ, οι μονάδες αίματος έχουν λιγοστέψει και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει ο μοριακός έλεγχος για το αίμα.
Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη έρχεται πρώτη μεταξύ των δήμων που έχουν πληγεί από τα τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών αφού οι κάτοικοι του α΄ δημοτικού διαμερίσματος (η μεγαλύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης), των δήμων Μενεμένης- Αμπελοκήπων, Κορδελιού- Ευόσμου και Ωραιοκάστρου, έχουν κηρυχθεί πληγείσες. Αυτό σημαίνει ότι αιμοδότες οι οποίοι μένουν, δουλεύουν ή έχουν διανυκτερεύσει σε αυτές τις περιοχές δεν γίνονται δεκτοί για αιμοδοσία, προκειμένου να είναι ασφαλές το αίμα που διακινείται.

Τα αποθέματα σε αίμα είναι «τραγικά μειωμένα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορούν να καλυφτούν οι επείγουσες ανάγκες παρά μόνον αν αναβάλλονται προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι γιατροί καλούν τους πολίτες να διαδώσουν την ανάγκη αιμοδοσίας με κάθε τρόπο, με μηνύματα στο κινητό, e-mails, διοργάνωση αιμοληψιών κλπ ώστε να μην κινδυνέψουν ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται αίμα..

1 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είπε...

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ???? ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ..........ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση σχολίου