Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

0 «Καμία κάρτα φιλάθλου από ΠΑΕ»! ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague (μεταξύ άλλων) το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου που προωθεί ο Κοντονής και έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου αφού απαιτούνται στοιχεία που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιδιότητα του οπαδού ή απλού φιλάθλου.

Στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βρέθηκαν και περίπου 50 φίλαθλοι - οπαδοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ΑΕΚτσήδες αλλά και κάποιοι λίγοι από τον Ατρόμητο με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο νόμο που θέλει να περάσει ο Κοντονή.

Μάλιστα αντιπροσωπεία (τρία άτομα) οπαδών μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο και μίλησε στον Γιώργο Μποροβήλο και τους υπόλοιπους γνωστοποιόντας την αντίδρασή του στο μέτρο αλλά και στις προθέσεις του κράτους που δεν έχουν να κάνουν με την βία και το ποδόσφαιρο αλλά με άλλα... κόλπα.

Το σοκαριστικό είναι πως σε ερώτηση των οπαδών κατά την αποχώρησή τους από τα γραφεία της SuperLeague πόσες κάρτες φιλάθλων έχουν παραδώσει - έτοιμες οι ΠΑΕ η απάντηση που έλαβαν ήταν: «Καμία, έως τώρα καμία από οποιαδήποτε ΠΑΕ»...


Και πρόκειται για σοκαριστική απάντηση διότι θυμίζουμε ότι από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου θα τεθεί σε εφαρμογή η κάρτα φιλάθλου αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν την έχει στα χέρια του, γεγονός που σημαίνει πως βάσει μέτρου δεν θα μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ φίλαθλος να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα!

«Ξέρουμε, όπως και εσείς, ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος. Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε και την απάντηση από την αρχή προσωπικών δεδομένων», τόνισαν οι αντιπρόσωποι των οπαδών και συνέχισαν λέγοντας: «Όλο αυτό το ξέρουν όλοι πλέον δεν γίνεται για να αντιμετωπιστεί η βία. Αυτό γίνεται για να ξέρουν τα πάντα για όλους, οφειλές και χρέη αλλιώς δεν θα ζητούσαν τώρα ΑΜΚΑ και έπειτα ΑΦΜ. Όλα γίνονται για να φτάσουμε στην κάρτα πολίτη, στο απόλυτο φακέλωμα και αρκετοί από εμάς δεν θα το δεχτούν αυτό ακόμη και για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας».

Από την πλευρά της Superleague είπαν στους οπαδούς πως: «Είναι θετικό αυτό που έγινε, ότι ήρθατε σε επικοινωνία μαζί μας και μιλήσαμε, καλό θα ήταν να γίνουν και στο μέλλον τέτοιες συναντήσεις και εμείς θέλουμε να πάμε και παρακάτω, να πραγματοποιηθούν και μεγάλα ματς με οπαδούς και των δυο ομάδων και όχι μόνο». Στη συνέχεια ρώτησαν από την διοργανώτρια αρχή για την προσφυγή στο ΣτΕ και πότε θα αποφασίσει.

«Πάμε για Μάρτιο του 2016 ενώ περιμένουμε την απάντηση για αναστολή του μέτρου έως την επιδίκαση της υπόθεσης κάτι που θα γνωρίζουμε σε λίγες μέρες», ήταν η απάντηση της αντιπροσωπείας των οπαδών που εξήγησαν ότι αφού δεν υπάρχει καμία κάρτα φιλάθλου και ταυτόχρονα μπορεί το μέτρο να μπει στον... πάγο έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ θα πρέπει και οι ΠΑΕ να στηρίξουν τις ενέργειες των οπαδών όπως έγινε με απόλυτη επιτυχία απέναντι στο ίδιο μέτρο στην Ιταλία.

Προφανώς πάντως και αναμένεται τεράστια ταλαιπωρία για τους φιλάθλους με τη διαδικασία της κάρτας είτε διότι μπορεί να παγώσει το μέτρο έως και τον Μάρτιο του 2016 από το ΣτΕ είτε επειδή δεν υπάρχει καμία οργάνωση και απομένει ένας μήνας επί της ουσίας για να γίνουν οι διαδικασίες από ΠΑΕ και οπαδούς (για παράδειγμα απαιτείται φωτογραφία κόστους κοντά στα 8 ευρώ!) προκειμένου να φτάσουμε στο τέλος στην έκδοση κάρτας φιλάθλου, πρόκειται επαναλαμβάνουμε για απίθανη ταλαιπωρία για κάτι που πρέπει να αποτελεί διασκέδαση στον φίλαθλο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου