Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

0 Εκτός Λυκείου Ορθοδοξία και Ελληνισμός!!!

Κωνσταντίνος Χολέβας




Μετά την αυθαίρετη επιβολή ενός ανορθόδοξου και πολυθρησκειακού προγράμματος στα Θρησκευτικά, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) επανέρχεται δριμύτερο.

Με πρότασή του προς το υπουργείο Παιδείας προτείνει την κατάργηση της Γενικής Παιδείας από τη Β” και τη Γ” Λυκείου και την αποβολή των μαθημάτων εθνικής αυτογνωσίας διά της μετατροπής τους σε προαιρετικά.

Το λύκειο, με την πρόταση αυτή, μετατρέπεται σε ένα συμπλήρωμα του φροντιστηρίου και στερεί από τα Ελληνόπουλα την επαφή με τη γενική μόρφωση, με τα αρχαία ελληνικά κείμενα και με την ορθόδοξη παράδοσή μας.

Οι σχεδιαστές του νέου προγράμματος λησμονούν ότι η Μέση Εκπαίδευση πρέπει να διαπλάθει ανθρώπους με ήθος και πρότυπα και προχωρούν σε πλήρη αφελληνισμό και αποχριστιανισμό.

Στην Α” Λυκείου τα Αρχαία Ελληνικά συγχωνεύονται με τα Νέα Ελληνικά, άρα υποβαθμίζονται. Στη Β” Λυκείου τα Αρχαία Κείμενα και τα Θρησκευτικά γίνονται μαθήματα επιλογής και όχι υποχρεωτικά.

Στη Γ” Λυκείου τα μόνα υποχρεωτικά μαθήματα θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα Αρχαία Ελληνικά, η Ιστορία και τα Θρησκευτικά εξοβελίζονται, μετατρεπόμενα σε μαθήματα επιλογής.

Βεβαίως κατανοώ ότι οι μαθητές της Β” και της Γ” Λυκείου θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα μαθήματα που οδηγούν στις σχολές της προτιμήσεώς τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται με πλήρη κατάργηση του ηθοπλαστικού χαρακτήρα του σχολείου.

Η λέξη λύκειο θυμίζει την ομώνυμη σχολή του Αριστοτέλους.

Αν έβλεπε ο Μακεδών σοφός το λύκειο που προτείνει το ΙΕΠ, είμαι βέβαιος ότι θα έφευγε για δεύτερη φορά νύκτωρ από την Αθήνα, καταγγέλλοντας την κατάπτωση της παιδείας μας. Σχετικά με τα Θρησκευτικά, έχω μία απορία.

Οι αρμόδιοι του ΙΕΠ καθιέρωσαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 το πολυθρησκειακό συνονθύλευμα αλλοιώνοντας τον ορθόδοξο χαρακτήρα της ύλης, με το επιχείρημα ότι έτσι κατοχυρώνεται η υποχρεωτικότητα του μαθήματος.

Τώρα οι ίδιοι προτείνουν τη μετατροπή των θρησκευτικών σε μάθημα επιλογής, αρα καταργούν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του.

Τελικά πότε έλεγαν αλήθεια Οι αντιφάσεις τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στόχος της κυβερνήσεως και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλήρης κατάργηση των Θρησκευτικών από το ελληνικό σχολείο.

Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου εκδικάστηκε στις 13 1 2017 η προσφυγή γονέων και θεολόγων κατά των μεταλλαγμένων Θρησκευτικών του κ. Φίλη και του ΙΕΠ.

Είναι προφανές ότι τα Αρχαία Ελληνικά ενοχλούν τους ιδεοληπτικούς της Αριστεράς, διότι αποδεικνύουν τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Την ώρα που στα δημοτικά της Αγγλίας και στα γυμνάσια της Γαλλίας ενισχύεται η διδασκαλία των αρχαίων κειμένων από το πρωτότυπο, οι Έλληνες ψευδοπροδευτικοί τα αποβάλλουν από το λύκειο.

Ας μην επιτρέψουμε την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου