Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

0 Εγραψε «Μολών λαβέ» στη στολή του ο Γαλλος αστυνομικος και επεσαν να τον φανε.......


Και μονο που ακουνε το  «Μολών λαβέ» βγαζουν σπυρια οχι μονο οι Αλθελληνες απ την Ελλαδα αλλα παγκοσμιως  πλεον ......
Ειλικρινα χαιρομαι απ τον πονο τους !



Πρωτοφανές: Γάλλος αστυνομικός έραψε «Μολών λαβέ» στη στολή του & του κάνουν ΕΔΕ

Σάλο προκάλεσε άντρας της ειδικής ομάδας της Γαλλικής αστυνομίας CRS (ειδικές δυνάμεις), ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας ραμμένη στη στολή του το μήνυμα «Μολών Λαβέ».

Ο ένστολος εικονίζεται να φορά στη στολή του το σύμβολο της NRA, το «Μολών Λαβέ». Η περίφημη ελληνική ιστορική φράση του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες προς τον Ξέρξη, έχει συνδεθεί τελευταία με την ακροδεξιά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο και με το καταστατικό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων θεωρείται παράνομη η αναγραφή μηνύματος ή συμβόλου που συνδέεται με πολιτική ή οικονομική κίνηση στην στολή του σώματος.
Το ζήτημα έφτασε μέχρι τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, προβλέπεται επίπληξη προς τον ένστολο.
Η αρχαία ελληνική ρηματική φράση «Μολών λαβέ» είναι η πασίγνωστη ιστορική φράση του Λεωνίδα, βασιλιά των Σπαρτιατών η οποία δόθηκε σε απάντηση των κηρύκων του βασιλιά των Περσών Ξέρξη, όταν αυτός ζήτησε την παράδοση των όπλων των αμυνομένων Ελλήνων στο στενό των Θερμοπυλών.


Η φράση αποτελεί μότο της NRA (National Riffle Association) η οποία έχει μάλιστα παραγγείλει και κατασκευάσει όπλο στο οποίο είναι χαραγμένη στη βάση της κάνης η αρχαία ελληνική φράση.
Το «Μολών Λαβέ», πάντως, συνδέεται όλο και περισσότερα με ακροδεξιές απόψεις και θέσεις στον κόσμο, χάνοντας την πραγματική του έννοια.

http://www.oparlapipas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου