Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

0 Τι! είπαν για τους Έλληνες εξέχουσες προσωπικότητες, παγκοσμίου ακτινοβολίας.



Τι! είπαν για τους Έλληνες εξέχουσες προσωπικότητες, παγκοσμίου ακτινοβολίας.





- Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ στον Πανηγυρικό του λόγο, στην 100η Ολυμπιάδα το 380 π.Χ. μεταξύ άλλων είπε:

«… τόσο πολύ ξεπέρασε η πόλη μας όλους τους άλλους στην πνευματική ανάπτυξη και στην τέχνη του λόγου, ώστε οι δικοί μας μαθητές έγιναν δάσκαλοι στους άλλους ˙ Το όνομα πάλι Έλληνες κατόρθωσε να μην συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος και Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ όσοι δέχθηκαν τον τρόπο της δικιάς μας αγωγής και μόρφωσης»


- Στις αρχές του 2ου π.Χ. αιώνα, ο Πολύπειρος Αρκάδος Στρατηγός, για δικούς του λόγους, αποφάσισε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδος. Η Πυθία έδωσε τον χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδος στο ακέραιο: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος». Δηλ. παρομοίασε την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που συνεχώς κλυδωνίζεται λόγω κυμάτων, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να βυθισθεί.


- Λέει ο Κουίντος Οράτιος Φλάκος, Ρωμαίος λυρικός ποιητής: «Αν και η Ελλάς κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, νίκησε τον κατακτητή της και εισήγαγε τις Τέχνες στο απολίτιστο Λάτιουμ».


- Λέει ο ΚΙΚΕΡΩΝ: «Η θαυμαστή αυτή γλώσσα των Ελλήνων είναι η γλώσσα των θεών και συνεχίζει: «Ει! Θεοί διαλέγονται την των Ελλήνων γλώττη χρώνται».


- Ας αναφερθούμε στοιχειωδών και στα λεχθέντα στην σύγχρονη εποχή από καταξιωμένους Ανθρώπους παγκοσμίου ακτινοβολίας, για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Πολιτισμό τους.


Το Ελληνικό Τοπίο αποτελεί την ωραιότερη παρηγοριά για τον Άνθρωπο που θρηνεί τον χαμένο του Παράδεισο. (ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΙΝΤΕΛ)


Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, το Έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις επιστήμες μας, και τις τέχνες. Η Ελλάς είναι φως!!! (ΣΩΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜΕ).


Λέει ο Ιωάννης Γκαίτε, ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας: «Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σ’ όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε σαν άστρο λαμπερό, καθαρή και διαυγής. Η ασάφειες είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα…».


Λέει η αείμνηστη Ζακελίν ντε Ρομιγύ, Γαλλίδα Ακαδημαϊκός: «Η Καλύτερη άσκηση για την ανάπτυξη της ευφυΐας είναι η μελέτη της Ελληνικής γλώσσας, διότι κάθε λέξη κρύβει και μία ιδέα…».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου