Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

0 Η Ένωση Αστυνομικών ρωτάει: «Μετονομάζεται η Γ.Α.Δ.Α. σε Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων»;

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (Ε.ΑΣ.Υ.Α.), αντιδρά στη διαρκή και «αιφνιδιαστική» χρησιμοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών προς ενίσχυση της ..
 
Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων του Αρχηγείου, καθώς και στη χρήση συστημάτων ελέγχου Χ-Ray από μέλη τους που δεν διαθέτουν την εξειδίκευση ή το πιστοποιητικό ασφαλείας που απαιτείται για το χειρισμό τους.
Για το λόγο αυτό εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναρωτιούνται, μεταξύ άλλων, αν «η Γ.Α.Δ.Α. μετονομάζεται σε Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων».
  • Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Προς:
1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π. Ο. ΑΣ. Υ.)
2. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχάλη (μέσω Π. Ο. ΑΣ. Υ.)
Κοι. : Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Μέσα σε λίγες μέρες, οι επισκέψεις ξένων επισήμων προσώπων στην Αττική, έχουν ως συνέπεια τον αποδεκατισμό των μάχιμων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α., οι οποίες διατάχθηκαν αναπάντεχα να διαθέσουν εκατοντάδες αστυνομικούς τους προς ενίσχυση της Γενικής Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων του Αρχηγείου, προκειμένου να απασχοληθούν σε μέτρα ασφαλείας και χειρισμό συστημάτων ελέγχου Χ-RAY, κατά τις επισκέψεις και εκδηλώσεις επισήμων, στερώντας τους από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. και εις βάρος της αστυνόμευσης για την οποία φορολογείται ο Έλληνας πολίτης.
Υπενθυμίζουμε, ότι με το υπ’ αριθμ. 1519/19/289972 από 07/02/2019 έγγραφο του Α.Ε.Α., η Γ.Α.Δ.Α. και οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της, είχαν διαταχθεί να παύσουν την διάθεση αστυνομικών για την λήψη μέτρων ασφάλειας και χειρισμό συσκευών X-RAY για όλες τις εκδηλώσεις και επισκέψεις επισήμων στην Αττική, με γνώμονα την ειδική αποστολή και το διακριτό ρόλο έκαστης εμπλεκόμενης Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας !!!
Επίσης σας γνωρίζουμε, ότι η μη έγκαιρη ανακοίνωση των εν λόγω διαταγών μέτρων προστασίας επισήμων για εκδηλώσεις γνωστές από καιρό, έχουν ως συνέπεια την αδυναμία χορήγησης Ημερησίων Αναπαύσεων στο προσωπικό, την τροποποίηση ανακοινωμένων υπηρεσιών και την διατάραξη του οικογενειακού προγραμματισμού των εργαζομένων.
Το σημαντικότερο ερώτημα όμως που τίθεται, είναι κατά πόσο τηρείται από την Υπηρεσία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική Νομοθεσία, ούτως ώστε ένας χειριστής συστήματος ελέγχου X-RAY να θεωρείται ικανός στον χειρισμό του εξοπλισμού ασφαλείας και να διαθέτει το πιστοποιητικό ασφαλείας που απαιτείται!
Επίσης, άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι το, κατά πόσο τηρούνται η προβλεπόμενη διαδικασία για τη συντήρηση των συσκευών και τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι εν λόγω συσκευές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και των διερχόμενων πολιτών.
Επειδή κατά την άποψή μας το θέμα είναι πολύ σοβαρό και τίθενται θέματα ασφαλείας, δεν θα υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες στο παρόν έγγραφο, αναμένοντας τα άμεσα αντανακλαστικά της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας.
Σε αντίθετη περίπτωση και, προκειμένου να θωρακίσουμε τους εργαζόμενους συναδέλφους–μέλη μας, οι οποίοι διατίθενται σε μέτρα ασφαλείας για τον χειρισμό των συστημάτων ελέγχου, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την νομική προστασία τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου