Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

0 ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ..ΜΕΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ 48ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ

 ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ..ΜΕΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ 48ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.....ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.........


Κρήτη: Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων της θεομηνίας

Την οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των 5 θυμάτων οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στις φονικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, αποφάσισε η ελληνική Πολιτεία.
Με κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υφυπουργοί Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, και η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με 10.000 ευρώ και επιπλέον μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ στα ανήλικα παιδιά των νεκρών μέχρι και την ενηλικίωση τους.
Οι φονικές πλημμύρες είχαν προκαλέσει τον θάνατο 5 ατόμων: πρόκειται για 4 μέλη μιας οικογένειας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό περιστατικό στον Γεροπόταμο Μεσαράς όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, καθώς και του 61χρονου κτηνοτρόφου στον Αποκόρωνα, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο.
Σημειώνεται ότι από τα 2 τραγικά περιστατικά, έμειναν πίσω 6 παιδιά, 5 από τα οποία άνηκαν στον άτυχο κτηνοτρόφο ενώ το άλλο ήταν το βρέφος του ζευγαριού που επεβαινε στο ΙΧ, την επιμέλεια του οποίου έχουν πλέον οι παππούδες του.
Σύμφωνα με την απόφαση:
«Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο/η σύζυγος ή το πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, ο πλησιέστερος συγγενής των θανόντων κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν τους Δήμους Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης και Αποκορώνου Χανίων την 17-2-2019 και 25-2-2019 αντίστοιχα.
Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση (10.000 €) χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για την στήριξη των πληγέντων από την πλημμύρα.
Χορηγείται μηνιαία οικονομική ενίσχυση ποσού χιλίων ευρώ (1.000,00 €) με τη μορφή επιδόματος προς κάθε ανήλικο τέκνο των θανόντων της προηγούμενης παραγράφου, μέχρι την ενηλικίωσή τους.
Δικαιούχοι της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης είναι τα ανήλικα τέκνα των θανόντων κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν τους Δήμους Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης και Αποκορώνου Χανίων την 17-2-2019 και 25-2-2019, αντίστοιχα.
Το ποσό καταβάλλεται στους δικαιούχους από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την έκδοση τακτικού χρηματικού εντάλματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αρμόδια όργανα για τη χορήγηση της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης είναι η Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παροχής (ΟΠΕΚΑ)»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου