Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

0 Η αίτηση που πρέπει να καταθέσουν ολοι οι γονείς στα σχολεία


Μπορείτε να το εκτυπώσετε ή να το κάνετε αντιγραφή επικόλληση. Όποιοι θέλουν μπορούν να στείλουν αντίγραφο ή τυχόν απαντήσεις στο email του κ. Ιωάννη Κ. Σακκά που αναγράφεται στο τέλος της αίτησης 

 

ΑΙΤΗΣΗ-ΓΟΝΕΑ-5-9-20-ΕΠΕΙΓΟΝ... by Νικηταράς Σταματελόπουλος

 

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ

1)    Του Διευθυντή του …………………………….

(Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου)

2)    Του Συμβουλίου Δασκάλων/Καθηγητών

 

Α Ι Τ Η Σ Η

 

Του/Της  …………………………………………………………………….., ως γονέα του μαθητή/μαθήτριας ………………………………………..,

κατοίκου …………………, οδός …………………., αρ. …, ΤΚ ………, τηλ. ……………

 

   Κύριε Διευθυντά.

   Κύριοι/Κυρίες ως αρμόδιοι εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές.

 

   Σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής  Υπουργικής Απόφασης με  Αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452 (ΦΕΚ 3630/Β/31-8-2020), στην οποία ορίζεται ότι από την έναρξη του σχολικού και εκπαιδευτικού έτους 2020-2021, οφείλετε να λάβετε προστατευτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία της υγείας των μαθητών και μαθητριών, ήτοι των παιδιών μας που φοιτούν και στη ως άνω εκπαιδευτική μονάδα που εκπροσωπείτε και διοικείτε από εσάς.

   Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 285 ΠΚ (Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ορίζεται ότι: 1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. 2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα … να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.  3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη. 4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α` με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β` με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.  Η ως άνω παράβαση διώκεται και με τις μορφές της συναυτουργίας, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας (άρθρα 45, 46,47 ΠΚ).

 

     Μεταξύ άλλων ως διοικήσεις των πάσης φύσεως φορέων και δομών της παρ. 1 της ως άνω Κ.Υ.Α. οφείλετε να φροντίζετε, ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και υποχρεούστε: α) να φέρετε  προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών δομών, β) να αποφύγετε τον συγχρωτισμό με τα παιδιά μας, γ) να προβαίνετε σε συχνό καθαρισμό των χεριών σας με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, δ) να καθαρίζετε τις αίθουσες, επιφάνειες και εξοπλισμό  της κάθε αίθουσας διδασκαλίας μετά από κάθε χρήση, ε) να  εξασφαλίσετε επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και στ) να υπάρχει αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για εσάς, το προσωπικό και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

    Ήδη πέντε συνδικαλιστικές Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοινώσεις τους προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, σοβαρά σκεπτόμενες, και ως εφαρμοστές του νόμου, επεσήμαναν μέτρα ενόψει των κινδύνων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και η αύξηση των σχετικών κρουσμάτων, και ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους (2020-2021).

    Συνακόλουθα ενόψει έναρξης του νέου σχολικού έτους (2020-2021) αντίστοιχα εν όψει των ιδίων κινδύνων, προς ουσιαστική εφαρμογή της ως άνω Κ.Υ.Α., σας επισημαίνουμε ότι πρέπει να λάβετε αντίστοιχα τα εξής μέτρα πριν την έναρξη του σχολικού έτους στις 14-9-2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, της ζωής τους και μη διάδοσης της πανδημίας, προς προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, της υγείας μας, της προσωπικότητάς μας και της ελευθερίας κίνησής μας, ημών και των παιδιών μας :

1)            Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας για όλες τις σχολικές αίθουσες, γραφεία, έδρες δασκάλων, καθίσματα/καρέκλες, διαδρόμους, σκάλες, κάγκελα, τουαλέτες, πόρτες και παράθυρα και εξωτερικούς χώρους.

2)            Να γίνεται, με ευθύνη σας συστηματικά απολύμανση σε όλες τις αίθουσες  και σκεύη σ΄ αυτές πριν την είσοδο μαθητών.

3)            Να γίνεται άμεση απολύμανση όλων των χώρων, (αιθουσών, εδράνων, θρανίων, πορτών, διαδρόμων, τουαλετών κλπ),  πριν και μετά από κάθε διδακτική ώρα και διάλειμμα.

4)            Να επισπευστεί η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για απολύμανση των χώρων του σχολείου και να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, και να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων όπου συναθροίζονται οι μαθητές, έστω και αν σ’ αυτούς τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

5)            Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας  και να επισπευστεί η μεταστέγαση των μαθητών από τα ακατάλληλα κτίρια και κοντέινερ, ώστε να έχει κάθε μαθητής τον νόμιμο ογκοχώρο (κυβικά μέτρα) για την σωστή εισπνοή καθαρού αέρα και εκπνοή.

6)            Να τοποθετηθούν plexi-glas και στα έδρανα των δασκάλων/καθηγητών και στα θρανία εντός των αιθουσών των μαθητών, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των δασκάλων/καθηγητών με τους μαθητές, και παράλληλα να αποφεύγεται ο εν γένει συγχρωτισμός των διδασκόντων και του προσωπικού με τους μαθητές, προς προστασία και των μαθητών εντός της σχολικής μονάδας.

7)            Να γίνεται θερμομέτρηση και καταγραφή των στοιχείων ταυτότητας όλων σας, διδακτικού προσωπικού κλπ προσωπικού που εισέρχονται σε οποιοδήποτε σχολικό κτίριο και συγκρότημα και στις αίθουσες διδασκαλίας.

8)            Να γίνεται (με έξοδα της υπηρεσίας) τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε όλους τους διδάσκοντες και στους υπαλλήλους της κάθε υπηρεσίας σας.

9)            Να τίθενται σε καραντίνα τυχόν άτομα της υπηρεσίας σας, που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να μας γνωστοποιείτε τα ονόματά τους και τις διευθύνσεις τους προς αποτελεσματική προστασία των παιδιών μας.

10)          Να λειτουργήσει άμεσα και καθ’ όλο το έτος ο σχολικός ιατρός εντός του σχολικού κτιρίου.

11)         Να ελεγχθεί αν οι μη ιατρικές μάσκες που θα χρησιμοποιείτε οι ίδιοι και θα χορηγήσετε στα παιδιά μας έχουν την αναγκαία πιστοποίηση προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένδειξη (CE) και ISO.

12)          Να προβείτε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και στις ανωτέρω λόγω της ευθύνης σας, ατομικής και συλλογικής, ώστε η δημόσια εκπαίδευση να συνεχίσει απρόσκοπτα στη χώρα, ως άσκηση συνταγματικού δικαιώματος ημών ως γονέων και των παιδιών μας.

 

   Επειδή κατόπιν τούτων Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, αστικών και ποινικών, σε περίπτωση που το σχολείο σας/Γυμνάσιο/Λύκειο ή διδακτικό κτιριακό συγκρότημα δεν τηρήσει και δεν λάβει και τα ως άνω αναγκαία μέτρα και σε περίπτωση που δεν προσλάβετε το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για απολύμανση των χώρων του σχολείου και μεταδοθεί η ασθένεια του COVID-19 στα παιδιά μου.

   Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού καθαριότητας και απολύμανσης  των ως άνω χώρων της κτιριακής δομής του σχολείου/Γυμνασίου/Λυκείου/Συγκροτήματος ώστε να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται αποτελεσματικά όλες οι σχολικές αίθουσες, γραφεία, έδρες δασκάλων, καθίσματα/καρέκλες, διάδρομοι, σκάλες, κάγκελα, τουαλέτες, πόρτες, πόμολα, παράθυρα και εξωτερικοί χώροι σε κάθε διάλειμμα και πριν την έναρξη μαθημάτων και μετά τη λήξη, ήτοι μετά από κάθε χρήση αυτών.

   Επειδή η παρούσα Αίτηση κατατίθεται για τις δικές σας ενέργειες και ιεραρχική προώθησή της και ενημέρωση πάσης άλλης Προϊσταμένης Αρχής.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ  όπως:

1)    Να με ενημερώσετε  τι μέτρα έχετε λάβει και πόσους εργαζόμενους έχετε προσλάβει στην εκπαιδευτική δομή σας, (με σύμβαση εργασίας και για πόσες ώρες) ώστε αποτελεσματικά να καθαρίζετε τις αίθουσες, επιφάνειες και εξοπλισμό  της κάθε αίθουσας διδασκαλίας μετά από κάθε χρήση και να τηρήσετε όλες τις ως άνω υποχρεώσεις σας.

2)    Να προωθήσετε ιεραρχικώς την παρούσα Αίτηση- Αναφορά μου προς ενημέρωση παντός υπευθύνου.

3)    Να μου χορηγήσετε αντίγραφο της παρούσας Αίτησης-Αναφοράς μου με δικά μου έξοδα.

4)    Πληρεξούσιο και αντίκλητό μου ορίζω τον Ιωάννη Κ. Σακκά (πρώην εισαγγελέα), κάτοικο Αθηνών, οδός Ιπποκράτους αρ. 7 ΤΚ 106-79. Τηλ: 2103648063. Email: ioansakkas.2020@gmail.com.

 

 

                                                                    Αθήνα ……./9/2020

                                                                    Ο Γονέας του μαθητή/μαθήτριας

                                                                           (υπογραφή

                                                                                      και ονοματεπώνυμο)

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου