Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

1 Πέτρες από την Ακρόπολη «στοίχειωσαν» άγνωστο επισκέπτη και τις επέστρεψε!

Ούτε αγαλματάκια ούτε τσαρούχια ή δερμάτινα σανδάλια αλλά... πέτρες από την Ακρόπολη ήταν το «σουβενίρ» που επέλεξε ένας άγνωστος ταξιδιώτης κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας!

 
Το συμβάν, που έλαβε χώρα αρκετά χρόνια πριν, φαίνεται πως... στοίχειωσε τον επισκέπτη, ο οποίος, μετανιωμένος για την πράξη του, αποφάσισε να επιστρέψει τις πέτρες ταχυδρομικώς στο γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, όπως αποκάλυψε η επικεφαλής του Greta Kamateros με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Το μικρό δέμα που έλαβαν οι άνθρωποι του ΕΟΤ περιείχε μια σακούλα με

τέσσερις πέτρες, οι οποίες συνοδεύονταν και από ένα σημείωμα, χωρίς ωστόσο ο αποστολέας να αποκαλύπτει κανένα στοιχείο σχετικά με την ταυτότητά του. «Λυπάμαι. Τις πήρα αυτές από ένα μονοπάτι στην Ακρόπολη της Ελλάδας, πολλά χρόνια πριν. Παρακαλώ να τις επιστρέψετε» έγραφε το σημείωμα που αιφνιδίασε ευχάριστα τους υπευθύνους του ΕΟΤ.


«Μόλις έλαβα αυτό το γράμμα... Το περιεχόμενό του μου έφερε δάκρυα στα μάτια... Θα τις παραδώσουμε σήμερα κιόλας στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης» έγραψε η Greta Kamateros στο προφίλ της στο facebook, επαινώντας μάλιστα το ήθος και την ακεραιότητα του ανθρώπου που αποφάσισε, έστω και καθυστερημένα, να επιστρέψει πίσω κάτι που δεν του ανήκει.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Άντε και σε ανώτερα, βλέπε Μάρμαρα

Δημοσίευση σχολίου